Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Fra demokrati til forbudsstat
Fra demokrati til forbudsstat
Fra demokrati til forbudsstat
Ebook258 pages2 hours

Fra demokrati til forbudsstat

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Folk der er kloge nok til ikke at engagere sig i politik straffes ved at blive regeret af folk der er dummere end dem selv sagde Platon. Winston Churchill sagde, at demokrati er den værste styreform der findes, ud af alle andre der er prøvet. En analyse fra Cepos viser, at Folketinget fra 1997-2011 systematisk har fremsat cirka 1.200 lovforslag, der forbyder borger og virksomheder at bestemme over deres eget liv.

En udvekslingsstudent fra USA: Danmark er et lala land, et dobbelt-moralsk jantelovsland med en masse høvdinge og ingen indianere. Et land fuld af eksperter der ved en helvedes masse om ingenting. Tyskerne fik et chok da TV stationen ZDF viste en dokumentar om Danmark som Europas største forbudsland i stil med det tidligere Østtysklands Stasi. Men det jo går nok alt sammen, når bare vi har vores kolonihavehus og en kasse bajere.

Erik Bang Boesen, født 1947 i Nykøbing F. En inkarneret piberyger der har sejlet de 7 verdenshave og boet 20 år i Sydafrika, er med sine skarpe, rammende replikker og til tider rabiate meninger, en kendt debattør og samfundskritiker, både i og uden for Danmark.

Med to bestsellere på bagen er han tilbage med en politisk bog, hvor han har stillet sig ud på sidelinjen og med kritiske briller kigget ind i det danske samfund når det er værst. Med udtryk som demokratiet er dødt i Danmark, får både regions og folketingspolitikere en over næsen. Det er en debatbog der vækker stof til eftertanke om, hvor vores børns samfund er på vej hen.
LanguageDansk
Release dateFeb 19, 2015
ISBN9788771454765
Fra demokrati til forbudsstat
Author

Erik Bang Boesen

Success forfatteren Erik Bang Boesen har siden sin debut i 2008 med digtsamlingen Panik før lukketid, udgivet 12 bøger, Der strækker sig lige fra digte på både dansk og engelsk, over de tre bestsellere Filosofiske Strøtanker og De fremmede og os - Indvandringens historie i Danmark, Guldgraverne og andre Skrøner fra Sydafrika til en biografi om den legendariske socialdemokratiske arbejderforfatter Erik Frank Hansen (1940-2001).

Read more from Erik Bang Boesen

Related to Fra demokrati til forbudsstat

Related ebooks

Related articles

Reviews for Fra demokrati til forbudsstat

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Fra demokrati til forbudsstat - Erik Bang Boesen

    Indholdsfortegnelse

    Forord

    I denne, vores verdens højteknologiske tidsalder, med TV, PC, Internet, Facebook, Mobiltelefoner, IPads og meget mere, hvorigennem man kan blive bombarderet med nyheder så at sige døgnet rundt fra hele verden, kunne man måske godt få anledning til at spørge hvor mange mennesker der så egentlig læser en rigtig avis i vore dage.

    Ja for det er jo desværre en kendsgerning, at aviserne kæmper en næsten umulig kamp for at beholde deres læsere og ikke mindst at få nye læsere og abonnenter. Man ser næsten dagligt tilbudsreklamer, samtidig med at salgstallet for mange avisers vedkommende går stødt og roligt nedad, mens andre aviser måske sådan lige holder skansen og kun nogle meget få formår at få nye læsere.

    Det var Johann Gottfried von Gutenberg (1645–1698), der blev den direkte årsag til at vi har aviser i dag og avisens storhedstid i Danmark var nok fra 1930–1960.

    1960erne var jo de tider med Villa, Vovse og Volvo, hvor man sad ved morgenbordet med et rundstykke i den ene hånd der dårligt kunne finde munden, da man havde en morgenavis i den anden hånd og lige skulle have et par overskrifter med ud af døren på vej til arbejdet.

    Det var de tider hvor kvinderne smed forklædet og hus, børn og køkkenarbejdet for en karriere på arbejdsmarkedet. Og det var de tider hvor alle arbejdere på byens bygge pladser eller på fabrikker og kontorer med respekt for sig selv altid lige skulle hen i den lokale tobaks- og bladkiosk for at købte en pakke smøger og dagens avis til middagspausen og madkassen, enten i skurvognen eller i kantinen på fabrikken og diskuterer dagens nyheder med sine arbejdskammerater.

    Men de tider har forandret sig, og i dagens Danmark anno 2015, er der jo efterhånden ikke mange mennesker tilbage af den rigtige avis generation! Den generation der er vokset op uden et TV eller PC og med et hold kæft dreng fra farmand når nyhederne var i dampradioen af mærket Philips, eller når han sad i sin ynglings lænestol fra Daells Varehus i skæret fra FDB lampetterne over sofaen, eller den tre-armede standerlampe og med sin trofaste pibe i munden nød den knitrende lyd af papir og duften af tryksværte fra sin avis i hænderne.

    Nå men tilbage til nutiden, foreløbig har vi da gudskelov aviser endnu og så kunne det jo være interessant at spørge hvad der interesserer folk mest? Hvad skal det til for at sælge en avis i vore dage? Hvad og hvordan læser de i en avis? Ja nogle går direkte om til side 3 pigen, andre til sportssiderne eller biler og atter andre som jeg slår måske først om på siderne med lokalnyheder og læserbreve.

    Men det måske mest interessante spørgsmål er nok hvordan de efterfølgende generationer vores børn og især børnebørn om måske 20 år kommer til at søge nyheder og hvor mange der er tilbage til at læse en papiravis, hvis de overhovedet eksisterer mere?

    Aforisme 2.

    Skaberen har,

    for at dække over uvidenheden,

    skabt et slør som man selv kan råde over

    og som overalt og bestandig er til nytte:

    Tavsheden er et smykke for de udannede,

    særlig i selskab med dem,

    der tror de ved alt.

    Bhartrihari Devanagari

    Indisk filosof 5. årh. CE

    Bogens oprindelse

    Men hvorfor nu denne bog? Jo, det var egentlig heller ikke meningen, men lige som jeg fra barn af blev vaccineret med en grammofon nål, således blev jeg også medicineret med aviser og nyheder.

    Men kan man udgive læserbreve? Ja i aller højeste grad. Der er mange kendte forfattere der har fået samlet og udgivet deres læserbreve, personlige breve og kronikker. Der er forfattere der har skrevet direkte dagbogsromaner.

    Mit hjem var et alment politisk orienteret hjem der var optaget og interesseret i den sociale og politiske tilstand i Danmark. Min far og mor var fra Stauning eller kaos socialdemokrater generationen. Min morfar var som storbonde venstremand. Min skole og skolelære var hovedsaligt liberalsocialister. Jeg kom i lære som kleinsmed og blev i modsætning til mine kammerater konservativ, hvilket dog blev ændret ved valget i 1972.

    Så jeg har sådan set altid været omgivet af og interesseret i hvad der rørte sig i samfundet med forskellige meninger og blev da også allerede fra en tidlig alder meget interesseret i poletik og var med i de politiske og kulturelle Jazz Club miljøer i min fødeby og var en der havde sine meningers mod.

    Min familie og venner der måtte lægge øre til mine holdninger og til tider temmelig rabiate meninger, sagde tit til mig, hvorfor fanden skriver du ikke bare en bog Erik.

    Jeg tøvede længe. Og der gik mange år.

    Jeg sejlede de 7 verdenshave i 10 år og var 20 år i Sydafrika og kom hjem til Danmark igen i 1994. Her fik jeg et kultursjok. Kunne ikke få arbejde. Kom på bistandshjælp. Blev deprimeret alkoholiker og brokkede mig over hele verden.

    Men så fik min socialrådgiver den geniale ide at sende mig på et Højskoleophold. Valget blev til en forfatterskole kursus på Askov Højskole og det blev min redning. Jeg fandt livet og mine danske rødder igen. Blev ædru og begyndte at læse en helvedes masse litteratur.

    På Askov fandt jeg nogle af de bøger der gav mig det egentlige skub til at skrive denne bog:

    Leo Tandrups Folkedrabet Askov Højskoles Forlag 1987. En bog om danskernes tab af værdinormer, og Danmarks ideologiske og kulturelle forfald, som vi alle er skyldige i.

    Folkestyre uden folk, en debatbog fra Askov-møderne, af Bent Haugaard Jeppesen, Det Danske Forlag 1975.

    Slagords demokratiet af Gunnar Thorlund Jepsen på Askov Højskoles Forlag 1989.

    Tankens magt, Vestens idehistorie i 3 bind, på forlaget L&R, Lindhard & Ringhof 2008. Og på utallige opfordringer, af blandt andre et par gode journalist venner, en filosof og et par forfattere, tog jeg min gamle ide op med at skrive en bog. Jeg samlede alle mine læserbreve og begyndte projektet.

    Bogens opbygning

    Bogen er som sagt baseret på et udvalg af mine læserbreve i forskellige medier igennem en længere årrække, nærmere bestemt fra perioden 2004–2014.

    Læserbrevene/artiklerne har jeg valgt at indsætte i kronologisk dato orden, således at man på den måde gerne skulle kunne fornemme tidens udvikling og hvad der optog folk og mig selv i en lille annedams by i udkants Danmark igennem de ca. 10 år bogen spænder over. Indholdsfortegnelsen følger således også årstallene, men jeg har dog lavet en Alfabetisk emne indholdsfortegnelse bagerst i bogen på side →.

    Men da indholdet og emnerne for det meste netop udspiller sig i og omkring en lille Annedams by og kommune, dets Byråd, embedsmænd og politikere, kunne man måske godt gå hen og tro, at det kun er en bog der handler om lokal kommunalpolitik. En slags livets gang i Lidenlund.

    Det er den da sådan set også, men bogen er tillige meget mere end det, idet de behandlede emner, typisk er af en så stor national og almen folkelig betydning, at senariet lige så godt kunne have været udspillet i en hvilken som helst anden by i Danmark og derfor også offentliggjort i en hvilken som helst anden dansk avis.

    jeg har for de fleste af læserbrevenes vedkommende skrevet en lille kortfattet indledning en slags forhistorie der gerne skulle give læseren uden for Annedams byen- og kommunen en lidt bedre ide om hvad hvert enkelt læserbrevs emne handler om og dets baggrund for at have skrevet dem.

    Andre læserbreve kan også tilsvarende være forsynet med en lille efterskrift, som her igen er for at give læserne et bedre indblik i hver enkelt sag, eller emne.

    De fleste af læserbrevene og de tilføjede anmærkninger, er på bedste formåen skrevet upartisk, som fra en person der ser verden ude fra, for at bogen på den måde samlet set, gerne skulle give læseren et ret godt virkelighedsbillede af den politiske sene i dagens Danmark.

    Bogen omhandler mange forskelligartede emner der spænder lige fra den udemokratiske, illegale og kontroversielle rygelov over alkohol politik, til det såkaldte udkants Danmark politik, udenrigs og national politik, byråd, amts, regions og folketings politik. Men der kan også forekomme almene politiske sure opstød.

    Inkognito:

    Jeg har med vilje valgt at undlade alle bynavne, stednavne og personnavne, (for så vidt det nu har været praktisk muligt uden at ødelægge sammenhængen) da det sådan set er det i bogens hensigtede formål og budskab ganske uvedkommende hvor det er sket og hvem der har sagt hvad, således at bogen fremstår næsten inkognito og henvender sig derfor til hele Danmark – og udlandet med for den sags skyld.

    Byens Stemme & Baglandet

    På et tidspunk oprettede byens Annedams Avis sideløbende med deres almindelige læserbrevsservice, et læserpanel hvor avisen via e-mail hurtigt kunne få lavet en meningsmåling om et eller andet emne, sammensat ud fra et bredt udsnit af avislæsernes meninger.

    Det var så ideen, at læserne ud fra et i forvejen specifik stillet spørgsmål skulle give et kort svar, men i de fleste tilfælde er svarene lige så lange som læserbreve. Ja man kan sige, at det bare var en anden måde at skrive læserbreve på, da svarene ofte er lige så lange.

    Aforisme 3.

    Demokrati er den værste styreform der findes.

    Ud over alle andre der er prøvet før.

    Sådan siger et kendt citat vistnok af

    Winston Churchill

    1874–1965

    Danmark og danskere

    Når man som jeg har sejlet de syv verdenshave og været i udlandet og væk fra det lille Andedams Danmark i mere end sammenlagt 30 år og kommer hjem igen, er ens livshorisont unægteligt blevet meget større, end de danskere der kun har levet hele deres liv i deres lille beskyttede Kolonihavesamfund i Andedamslandet Danmark. Ikke fordi der er noget i vejen med det.

    Men som udenlandsdansker man er uvilkårligt kommet til at se verden med helt andre øjne, fordi man uundgåeligt har fået fjernet den form for skyklapper for øjnene, som bryggerhestene havde på i gamle dage, der skulle forhindre dem i at lade sig distrahere af deres omgivelser i bybilledet, så de på den måde fik vis en form for snæversynshed. Præcis som de fleste danskere har i dag.

    lala landet Danmark.

    Efter at mit kultursjok over mit, med blandede følelser, nye gensyn med Dammark og danskernes forandrede adfærd, sprog og mentalitet havde fortaget sig lidt, kom jeg en dag, igennem min søn, til at snakke med en ung udviklingsstudent fra Californien USA, og da jeg spurgte ham hvordan han, som en person udefra, egentlig så på Danmark og danskerne, svarede han uden tøven; Well Erik since you`re asking;

    Danmark er globalt set, et lille og ubetydeligt land der både politisk og folkeligt lider af storhedsvanvid. Et folk der altid skal være bedrevidende og tror de er så pokkers dygtige, at de ikke kan lære noget fra andre. Danmark er et land, der er oversvømmet af selvpromoverende såkaldte eksperter der med en eller anden stor og fin titel, får folk til at tro, at de ved en helvedes masse om alt ting – men i virkeligheden ikke aner en kæp om noget som helst der rækker ud over deres egen lille beskyttede liv i andedammen. Den Danske befolkning ser jeg stort set som værende et meget enfoldigt, begrebsforvirret, dobbeltmoralsk, nævenyttigt og ret så egoistisk folkefærd, med alt for mange høvdinge og alt for få indianere der gider lave noget. Danskere er et folk der har det med at sige – ja men vi har det jo da godt her i Danmark, og det går nok alt sammen – når bare vi har vores kolonihavehus og en kasse øl. Ja kort sagt sluttede han, så er Danmark et lala land.

    Denne måske lidt skrappe udtalelse funderede jeg en del over, men efter som jeg selv havde været mange år i udlandet, kunne jeg kun alt for godt genkende skyklappefolket og give ham ret.

    Slutteligt vil jeg anmode læserne om at bære over med mig for de mange læserbreve om især tobak og rygning. Men det er nok den mest omdiskuterede og udemokratiske lovgivning der på verdensplan nogen sinde er lavet i historien. Alt sammen baseret på udokumenterede teser og forfalskninger af sandheden

    God læselyst.

    Erik Bang Boesen

    Svendborg 2014

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1