Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Commissaris Marquanteur en de Anarchisten: Frankrijk Misdaadverhaal
Commissaris Marquanteur en de Anarchisten: Frankrijk Misdaadverhaal
Commissaris Marquanteur en de Anarchisten: Frankrijk Misdaadverhaal
Ebook134 pages1 hour

Commissaris Marquanteur en de Anarchisten: Frankrijk Misdaadverhaal

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

door Alfred Bekker



Bertrand Aspesse wil weg en geeft zichzelf aan bij de politie. Volgens zijn eigen verklaringen behoort hij tot een terroristische organisatie van antiglobaliseringsactivisten genaamd LIBERTÉ ANARCHISTE. Deze organisatie is tot alles bereid en gaat over lijken. Commissarissen Marquanteur en Leroc hebben niet veel tijd om de samenzweerders op te sporen om te voorkomen dat ze hun perfide plan op tijd uitvoeren.


Alfred Bekker is een bekende auteur van fantasyromans, thrillers en jeugdboeken. Naast zijn grote boekensuccessen heeft hij talloze romans geschreven voor suspense series zoals Ren Dhark, Jerry Cotton, Cotton Reloaded, Kommissar X, John Sinclair en Jessica Bannister. Hij heeft ook gepubliceerd onder de namen Neal Chadwick, Jack Raymond, Jonas Herlin, Dave Branford, Chris Heller, Henry Rohmer, Conny Walden en Janet Farell.

LanguageNederlands
PublisherAlfredbooks
Release dateAug 9, 2023
ISBN9783745232561
Commissaris Marquanteur en de Anarchisten: Frankrijk Misdaadverhaal

Read more from Alfred Bekker

Related to Commissaris Marquanteur en de Anarchisten

Related ebooks

Related categories

Reviews for Commissaris Marquanteur en de Anarchisten

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Commissaris Marquanteur en de Anarchisten - Alfred Bekker

    Copyright

    Een CassiopeiaPress-boek: CASSIOPEIAPRESS, UKSAK E-Books, Alfred Bekker, Alfred Bekker presents, Cassiopeia-XXX-press, Alfredbooks, Uksak Special Edition, Cassiopeiapress Extra Edition, Cassiopeiapress/AlfredBooks en BEKKERpublishing zijn imprints van

    Alfred Bekker

    © Roman door Auteur

    © van deze uitgave 2023 door AlfredBekker/CassiopeiaPress, Lengerich/Westfalen

    De verzonnen personen hebben niets te maken met echt levende personen. Overeenkomsten in namen zijn toevallig en niet bedoeld.

    Alle rechten voorbehouden.

    www.AlfredBekker.de

    postmaster@alfredbekker.de

    Volg me op Facebook:

    https://www.facebook.com/alfred.bekker.758/

    Volg me op Twitter:

    https://twitter.com/BekkerAlfred

    Lees het laatste nieuws hier:

    https://alfred-bekker-autor.business.site/

    Naar de blog van de uitgever!

    Blijf op de hoogte van nieuwe publicaties en achtergronden!

    https://cassiopeia.press

    Alles over fictie!

    1

    De helikopter droeg het embleem van Radio Marseille, de zender met de meest gedetailleerde filemeldingen in Marseille. Twee mannen zaten in de cabine.

    We zijn nu precies vierhonderd meter van het hoofdbureau van politie in La Canebière, zei de piloot. Dichterbij wil ik niet komen.

    Dat is ook genoeg, antwoordde de tweede man. Hij verdraaide zijn gezicht in een dunne glimlach. Hij miste zijn bovenste twee snijtanden. Hij wierp een blik op een controlescherm. Zijn vingers gleden over het bijbehorende toetsenbord.

    Het beeld van het gebouwencomplex werd ingezoomd en vergeleken met de plannen die in de computer waren opgeslagen. Een markering flitste op.

    Heb je hem? vroeg de piloot ongeduldig.

    Ik heb zijn mobiel, Leonard. Nu ga ik kijken of er iemand in zit. Hij zette de infraroodmodus aan, die een beeld gaf van verschillende graden warmte. Zo kon je een persoon zelfs door muren heen zien .

    Vuur, mompelde de man met het spleetje tussen zijn tanden toen en drukte op een bepaalde knop. Een granaat schoot uit een verborgen lanceerbuis. Het ging veel sneller dan geluid. Je zou de ontploffing in het gebouw pas horen als het projectiel de muur al was binnengedrongen.

    2

    Een kwartier eerder ...

    François Leroc en ik zaten samen met Prosper Valmont, hoofdofficier van justitie, en Monsieur Marteau, Commissaire général de police, in één van de verhoorkamers van ons hoofdkwartier in La Canebière.

    Door een spiegelruit konden we zien hoe onze ondervragingsspecialisten Derek Bajere en Pascal Montpierre net de laatste fase van een leugendetectortest ingingen. De man in kwestie was geen gewone gevangene. Zijn naam was Bertrand J. Aspesse, die volgens zijn eigen verklaringen behoorde tot een terroristische organisatie van antiglobaliseringsactivisten genaamd LIBERTÉ ANARCHISTE. Het credo van deze groep was dat globalisering niets meer was dan een uitbreiding van de invloed van de VS. Maar volgens LIBERTÉ ANARCHISTE zou dit uiteindelijk leiden tot een soort wereldwijde superstaat, die in de beginfase bestreden zou moeten worden om het te voorkomen.

    Helaas wisten we niet veel over LIBERTÉ ANARCHISTE.

    De organisatie is in verband gebracht met enkele spectaculaire aanvallen. Twee weken geleden was er een autobom tot ontploffing gebracht voor een bank in Marseille, terwijl er tegelijkertijd een hackeraanval was op de systemen van de beurzen van Marseille, Parijs, Tokio, Londen en Frankfurt. Voor LIBERTÉ ANARCHISTE was de internationale kapitaalstroom zoiets als het symbool van wat de aanhangers van deze organisatie verwierpen.

    Een senior manager van een softwarebedrijf was samen met zijn gezin en zijn huis opgeblazen. Verschillende omroepen hebben biechtgesprekken ontvangen van leden van LIBERTÉ ANARCHISTE.

    Intussen was het voor terroristen zoals LIBERTÉ ANARCHISTE echt moeilijk geworden om de aandacht van de media en het publiek te trekken. Maar het was duidelijk dat LIBERTÉ ANARCHISTE de strijd niet zou opgeven.

    In het beste geval zou het kunnen zijn dat bestaande plannen werden uitgesteld - naar een tijd bijvoorbeeld waarin veiligheid niet meer zo belangrijk was en politici zich bijvoorbeeld vaker en onbeschermder in het openbaar durfden te begeven.

    Bertrand J. Aspesse was een lange man met donker haar. Hij was 35 jaar oud.

    Aspesse was explosievenspecialist in het leger geweest voordat hij ervan overtuigd raakte dat de staat zelf (en de Franse staat in het bijzonder) moest worden afgeschaft.

    In LIBERTÉ ANARCHISTE was hij voornamelijk betrokken geweest bij de voorbereiding van explosieve aanvallen, zoals hij ons had verteld.

    Het bijzondere was dat hij zichzelf vrijwillig in onze handen had gelegd.

    Anders had het jaren kunnen duren voordat we hem hadden kunnen opsporen.

    Wat deze test ook zegt, ik denk dat Aspesse liegt, zei François in de stilte. Hij dronk zijn koffiemok leeg.

    U moet proberen wat onpartijdiger te zijn, commissaris Leroc, sprak hoofdaanklager Prosper Valmont.

    François haalde zijn schouders op.

    Wat wist een man als Valmont van het instinct dat hij in het veld had opgedaan? Het instinct voor gevaar en voor de vraag of iemand de waarheid sprak of gewoon probeerde je voor de gek te houden!

    Valmont trok zijn wenkbrauwen op.

    In de verklaringen van Aspesse worden dreigende aanvallen van LIBERTÉ ANARCHISTE beschreven . Het is de eerste uitvaller van deze groep. Voor zijn veiligheid wil hij ons al zijn kennis geven. Ik denk dat daar niets mis mee is.

    Op voorwaarde dat de test positief is, zei Monsieur Marteau nuchter. Hij zag er afwezig uit. Zijn handen zaten in zijn zakken.

    Ik had de transcripties van de eerste verhoren van Aspesse gelezen.

    Daarna plande LIBERTÉ ANARCHISTE naar verluidt aanslagen met plutonium en ziektekiemen tegen hondsdolheid. De stad Marseille was het doelwit van de terroristen omdat het volgens hen het centrum was van een globalistische samenzwering die bestreden moest worden.

    Ik begreep het dilemma van de hoofdaanklager goed. Hij had de keuze tussen pest en cholera. Als hij Aspesse geloofde en zijn voorwaarden accepteerde, riskeerde hij een misdadiger te helpen. Want onder normale omstandigheden zou Aspesse op zijn minst medeplichtig aan moord zijn geweest. Maar als een van de aangekondigde moorden daadwerkelijk werd uitgevoerd en het bleek dat het voorkomen had kunnen worden met de hulp van Aspesse, dan zou niet alleen hoofdaanklager Valmont zijn hoed moeten afnemen.

    Ik keek naar Aspesse's gezicht door de spiegelruit. De overloper van LIBERTÉ ANARCHISTE zag er kalm en beheerst uit. Er was geen greintje nervositeit in zijn gezicht te bespeuren. Hij leek precies te weten wat hij deed.

    Is dit hoe een man eruitziet die het bangst is voor zijn eigen volk?, mompelde François tegen me.

    Ik haalde mijn schouders op.

    Welk ander motief zou hij hebben om naar ons over te lopen?

    Gerichte desinformatie misschien.

    Het duurde nog een paar minuten en toen was de test klaar. Pascal Montpierre maakte een passend teken voor ons. Nadat Aspesse door de deur was gestapt, namen François en ik hem mee naar binnen. Aspesse droeg geen handboeien.

    Hij stopte voor de hoofdaanklager en keek Valmont recht in de ogen. Aspesse was een half hoofd groter dan de officier van justitie.

    Je zult merken dat ik niets dan de waarheid heb verteld, mompelde hij somber.

    Ik hoop het - voor je eigen bestwil!

    Je moet er niet te lang over doen om beslissingen te nemen. LIBERTÉ ANARCHISTE slaapt niet!

    Het is mogelijk dat je kameraden alle acties afblazen, zei Valmont.

    Aspesse's tanden flitsten.

    Het tegenovergestelde zal het geval zijn. Nu ik in jouw handen ben gevallen, zullen ze proberen zoveel mogelijk van onze plannen uit te voeren.

    "Ze zeggen nog steeds onze plannen, " verklaarde Monsieur Marteau. Zijn toon was zakelijk en nuchter.

    Aspesse wendde zich tot het hoofd van ons presidium.

    Oude gewoonten raak je niet van de ene op de andere dag kwijt.

    Monsieur Marteau haalde zijn schouders op.

    Misschien.

    LIBERTÉ ANARCHISTE weet nog niet dat ik een overloper ben. Ik hoop het in ieder geval wel en jullie zouden ook op deze kaart moeten wedden. Zo kun je misschien wat voordeel behalen. Een periode waarin de mensen van LIBERTÉ ANARCHISTE nog steeds geloven dat ik misschien weiger te getuigen en door jullie ondervragers elk detail uit mijn neus moet laten trekken ...

    Monsieur Marteau wendde zich tot François en mij.

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1