Calea autodependenței
Calea autodependenței
Calea autodependenței
Ebook151 pages2 hours

Calea autodependenței

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

Dependent este omul care se agață de altul, care trăiește ca și cum ar fi suspendat în aer, fără bază, ca și cum ar fi o podoabă pe care o poartă celălalt. Este cineva la pământ, permanent incomplet, etern neîmplinit. Codependentul este o persoană ce suferă de o boală care se manifestă ca orice adicție, diferită numai prin faptul că „drogul” său este un anumit tip de persoană sau o persoană în mod special. Iubirea este întotdeauna pozitivă și minunată, niciodată nu e negativă, dar poate fi scuza pe care o folosesc pentru a deveni dependent. Ar fi bine să începem să ne desprindem de adicțiile noastre în ceea ce privește persoanele, să abandonăm aceste spații de dependență și să îl ajutăm pe celălalt să și le depășească pe ale sale.
M-aș bucura ca oamenii pe care îi iubesc să mă iubească; dar dacă acești oameni nu mă iubesc, m-aș bucura să mi-o spună și să plece (sau să nu mi-o spună, dar să plece). Pentru că nu vreau să fiu alături de cine nu vrea să fie cu mine. Este foarte dureros. Dar este întotdeauna mai bine decât să continui să te păcălești.
Dar, dacă independența este imposibilă, codependența este bolnăvicioasă, iar interdependența nu e soluția, atunci care este soluția? Aceasta este autodependența, spune autorul. Adică să știm că avem nevoie de ceilalți, că nu suntem autosuficienți, dar că putem duce această necesitate până când vom găsi ceea ce dorim – o relație, un sprijin, o iubire. Suntem protagoniștii propriilor vieți. Trebuie să ne responsabilizăm, să ne luăm soarta în mâini, să devenim stăpânii vieților noastre pentru totdeauna.

LanguageRomână
Release dateJan 29, 1900
ISBN9786063360145
Calea autodependenței
Read preview

Read more from Jorge Bucay

Related to Calea autodependenței

Related ebooks

Personal Growth For You