Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö
Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö
Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö
Ebook51 pages33 minutes

Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Syväluotaava katsaus Aasian julmimpiin sarjamurhaajiin

Eräänä epämiellyttävän kylmänä ja kosteana iltana vuonna 1948 kaksi poliisia partioi Shinjukun alueella Tokiossa. Jostakin tuntemattomasta syystä toinen poliiseista huomasi jotain epäilyttävää kadulla liikkuvassa yksinäisessä pyöräilijässä, ja päätti pysäyttää tämän. Mies osoittautui paikalliseksi hautaustoimitsijaksi, joka kertoi kuljettavansa kotiin sukulaiseltaan saamiaan hedelmiä. Pyörän tarakalle kiinnitetystä hedelmälaatikossa ei kuitenkaan ollut mandariineja, kuten mies väitti. Kauhukseen poliisit löysivät laatikosta vaatekappaleiden alle piilotetun pikkuisen ruumiin. Vainaja oli vastasyntynyt vauva. Alkoi tutkinta, joka paljasti ennennäkemättömän lapsimurhien aallon, ja lopulta jäljet johtivat erääseen yksityiseen äitiysklinikkaan, jota piti 52-vuotias kätilö nimeltä Miyuki Ishikawa. Historia tuntee hänet lempinimellä “Kuoleman kätilö”.

Aasian sarjamurhaajat on true crime-sarja, jossa pureudutaan syvälle Aasian erikoisimpiin ja järkyttävimpiin sarjamurhatapauksiin. Se pyrkii taustoittamaan ja tutkimaan olosuhteita ja kulttuuria, joka synnytti nämä poikkeuksellisen kylmäveriset yksilöt – hyytäviä yksityiskohtia säästelemättä.
LanguageSuomi
Release dateMay 5, 2023
ISBN9788702384673

Related to Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö

Titles in the series (3)

View More

Related ebooks

Reviews for Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Miyuki Ishikawa - kuoleman kätilö - Galka

    Miyuki Ishikawa - Kuoleman kätilöMiyuki Ishikawa - Kuoleman kätilö

    Englanninkielinen alkuteos: Miyuki Ishikawa: The Midwife from Hell

    Suomentanut Sini Somppi

    Copyright © Galka, 2023

    Tämä laitos: © Gyldendal A/S, Copenhagen 2023

    Kansi: Leo Fróes

    ISBN 978-87-02-38467-3

    Word Audio Publishing International/Gyldendal A/S

    Klareboderne 3 | DK-1115 Copenhagen K

    www.gyldendal.dk

    www.wordaudio.se

    Kun varttuneemmat japanilaiset muistelevat menneitä, ilmaisu se tapahtui Shōwa-kaudella on usein käytössä. Joskus vuosilukukin mainitaan, esimerkiksi Shōwa-kauden 41. vuonna. Gaijin, eli henkilö, joka ei ole japanilainen, menee näistä helposti sekaisin: ilmauksella ei viitata vuoteen 1941. Shōwa-kauden 41. vuosi vastaa vuotta 1966 länsimaalaisessa kalenterissa. Shōwa-kausi kattaa Japanin historiasta vuodet 1926–1989; Shōwa alkaa vuonna 1926 ja sen viimeinen, 64. vuosi päättyy vuonna 1989. Tämä ajanjakso oli tietenkin tapahtumarikas koko ihmiskunnalle. Näyttää kuitenkin siltä, että japanilaiset kokivat erityisen paljon mullistuksia: sotilasvaltion, Kiinan-Japanin sodan, toisen maailmansodan tapahtumat ja häviön, Hiroshiman ja Nagasakin pommitukset, miehityksen ja lopulta ihmeenkaltaisen talousnousun.

    Shōwa-kausi saa nimensä Keisari Hirohiton viittauksesta muinaiseen kiinalaiseen kirjoitukseen, ja käännettynä se tarkoittaa valaistunutta rauhaa. Saavuttiko tämä aikakausi tuota nimensä mukaista ideaalia, jää historioitsijoiden ja tulevien sukupolvien pohdittavaksi.

    Historialliset ajanjaksot ovat kuin palatseja. Toiset huoneista ovat koristeellisia, valovoimaisia ja eloisia, ja ne tunnetaan hyvin. Niistä tuotetaan piirroksia ja valokuvia laajaan levitykseen, jotta jokainen voi ihailla tätä menneisyyden kauneutta. Toisaalta palatseissa piilee myös luolastoja ja kellarihuoneita, joista ei pidetä niin kovaa meteliä. Jotta rakennuksesta voisi muodostaa kokonaiskuvan, täytyy tuntea muutakin kuin sen ylemmät rakenteet: on nähtävä pohjakerrokset ja viemäröintijärjestelmät. Kolkat, joita aurinko ei tavoita, suljetut ovet toisten suljettujen ovien takana. Vasta nähtyään nämä salaiset sopet voi yrittää muodostaa todellisen mielipiteen. Historialliset ajanjaksot ovat hyvin samanlaisia luonteeltaan. Tänään me kaivaudumme Shōwa-kauden pohjakerrokseen ja kuulemme tarinan, jota japanilainen kirjailija ja poliitikko Kenji Yamamoto kutsui käsittämättömäksi ja sietämättömäksi. Kurkistamme kellariin, jota japanilaiset ovat vältelleet viimeisen 70 vuoden ajan.

    Tammikuun 12:nnen päivän ilta vuonna 1948 oli kylmä ja kostea. Wasedan poliisialueen konstaapelit Shibayama ja Ono suorittivat normaalia vuoroaan partioiden Tokion Shinjukun kaupunginosan katuja. Shinjuku, joka tarkoittaa uutta asemaa, oli alun perin pieni uudisasutusalue, joka rakentui kolmesataa vuotta sitten kahden tien risteymäkohtaan. Se oli perinteinen levähdyspaikka ennen viimeistä taipaletta matkalla Edoon, eli nykyiseen Tokioon. Paikalliset yrittäjät keksivät nopeasti tarjota matkalaisille kaikenlaisia palveluja ja viihdykettä — niin laillisia kuin laittomiakin. Bordelleja nousi kaduille kilpaa ruokaloiden ja baarien kanssa, ja liiketoiminta oli niin vilkasta, että jonkin ajan kuluttua viranomaiset kielsivät kaiken toiminnan harjoittamisen. Sen seurauksena Shinjuku rapistui, ja pysyi takapajulana aina vuoteen 1865 asti, jolloin alueelle avattiin rautatieasema. Paikallinen talous elpyi, ja Shinjuku alkoi kasvaa voimakkaasti.

    Nykyään Shinjuku pilvenpiirtäjineen ja viihdekeskuksineen on Tokion kaupallinen ja hallinnollinen keskus. Yli 3,5 miljoonaa ihmistä kulkee sen rautatieaseman lävitse päivittäin, mikä Guinnessin ennätyskirjan mukaan tekee siitä maailman vilkkaimman aseman.

    Tilanne oli kuitenkin eri aikana, johon tarinamme sijoittuu. Konstaapelit Shibayama

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1