Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Anti Gif Aas Training voor Honden
Anti Gif Aas Training voor Honden
Anti Gif Aas Training voor Honden
Ebook114 pages1 hour

Anti Gif Aas Training voor Honden

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Hoe bescherm je je viervoeter tegen gevaar door hem gehoorzaamheid te leren.

 

De media staan vol met nieuwsberichten over vergiftigd aas dat wordt geplaatst. Hondenhaters of algemene dierenhaters zetten ze in om onze geliefde viervoeters grote schade toe te brengen. Honden en katten worden evenveel getroffen. Katten worden getroffen omdat veel van hen buiten lopen. Honden worden natuurlijk vaak losgelaten zonder aangelijnd te zijn. In bepaalde gebieden of op bepaalde plaatsen is dat mogelijk, maar daar liggen de gevaren op de loer.

 

In deze gids leert u hoe u dergelijk giftig lokaas kunt herkennen om te voorkomen dat uw viervoetige lieveling het binnenkrijgt en hem zo voor aanzienlijke gezondheidsschade of zelfs de dood te behoeden.

 

Bovendien leert u hoe u uw hond zo goed kunt trainen dat hij absoluut veilig teruggeroepen kan worden. Dit is essentieel zodat hij naar u luistert en onmiddellijk reageert voordat hij het giftige aas binnenkrijgt.

 

Verder maakt u kennis met verschillende giftige stoffen en krijgt u te zien welk effect ze hebben in het lichaam van de hond.

 

De hoofdstukken in het boek zijn:

  • Gif en gevaren
  • Welke hondenrassen lopen risico?
  • Preventie en bescherming
  • De hond laten wennen aan een muilkorf
  • Veilig vrijlopen
  • Opleidingsplan
  • Anti-achtervolgings training
  • Terugroep training
  • en nog veel meer

 

Wist u dat sommige voedingsmiddelen ook gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond? Er zijn ook talloze voedingsmiddelen die in uw koelkast of voorraadkast verborgen liggen en die u beter niet aan uw trouwe viervoeter kunt aanbieden.

 

En als het toch gebeurt, kunt u in deze gids lezen hoe u nu het beste kunt handelen. Veel leesplezier en bescherm de gezondheid van uw hond.

LanguageNederlands
PublisherPaul Van Dijk
Release dateAug 10, 2022
ISBN9798201890124
Anti Gif Aas Training voor Honden

Read more from Paul Van Dijk

Related to Anti Gif Aas Training voor Honden

Related ebooks

Related categories

Reviews for Anti Gif Aas Training voor Honden

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Anti Gif Aas Training voor Honden - Paul Van Dijk

    Anti Gif Aas Training voor Honden

    Paul van Dijk

    Inhoud

    Algemeen

    Gif en gevaren

    Wat is giftig voor de hond?

    Symptomen

    Effect van vergiften en hun behandeling

    Vergiftigd aas ingeslikt - wat nu?

    Eerste hulp bij vergiftiging

    Vergiftigd aas gevonden - waar moet het?

    Welke honden lopen een bijzonder risico?

    Preventieve maatregelen

    De hond laten wennen aan een muilkorf

    Veilig loslopen voor de hond

    De sleeplijn

    Het hondenfluitje

    Opleiding en oefeningen met antigif aas

    Het vermijden van de inname van voedsel

    De hond herprogrammeren - Zoek en Toon

    Leren ruilen met de hond

    Conclusie

    Opleidingsplan

    Anti-jacht opleiding

    Terugroep training

    Hond-mens relatie

    Oefeningen voor dominantie en vertrouwen

    Huisregels in het honden huishouden

    Afsluitende woorden

    Bronnen

    Algemeen

    Helaas is dit zogenaamde giflokaas tegenwoordig alomtegenwoordig. Telkens weer lezen en horen wij in de media over het plaatsen van dergelijk lokaas, dat schade berokkent aan onze geliefde huisdieren, of het nu honden of katten zijn. Maar niet alleen deze, maar ook onze inheemse wilde dieren kunnen worden getroffen. Het is niet ongewoon dat ze sterven aan de vergiftiging.

    Maar er wordt ook aas uitgezet, bijvoorbeeld om een rattenplaag onder controle te krijgen, dus het is niet altijd de schuld van dierenhaters. Om deze gevaren goed tegen te gaan, moet u een zeer goede en solide relatie met uw hond hebben, zodat u hem kunt leren dergelijk giftig lokaas te laten liggen en er in geen geval van te eten.

    Er zijn veel verschillende manieren om dit te bereiken. Enerzijds moet u uw eigen oog trainen om deze gevaren tijdig te onderkennen, anderzijds moet u met uw hond een aantal preventie-oefeningen doen, zodat hij leert om voor één keer naar uw woord te luisteren en om onbekende eetbare voorwerpen uit zichzelf te weerstaan.

    Lees daarom in deze gids hoe u moet omgaan met vergiftigd lokaas dat u aantreft en vooral hoe u kunt voorkomen dat uw hond het toch binnenkrijgt en ziek wordt of zelfs sterft.

    Er zij op gewezen dat zelfs dit advies geen absolute veiligheid kan bieden. Ook als u uw trouwe viervoeter goed verzorgd en getraind hebt, is het mogelijk dat hij iets giftigs binnenkrijgt.

    Handel in zo'n geval voorzichtig en verlies de moed niet. En bovenal, geef jezelf nooit de schuld. Je hebt zeker zo goed opgelet als je kon.

    Gif en gevaren

    Allereerst dient te worden vermeld dat giflokaas in het wild niet altijd wordt gebruikt om honden of andere huisdieren opzettelijk schade toe te brengen. In feite wordt dergelijk lokaas ook geplaatst om bijvoorbeeld ratten of muizen te bestrijden. Dit moet dan natuurlijk wel zichtbaar worden aangegeven, maar hondenbezitters letten niet altijd op dergelijke borden en zien het dus over het hoofd. Het is ook mogelijk dat deze borden opzettelijk werden neergehaald en achteloos in het gras gegooid. Daarom, op dit punt, de oproep aan u: Kijk overal. Observeer uw omgeving en die van uw hond nauwgezet.

    Bovendien zijn chocolade of alle soorten kauwgom niet per se goed voor de gezondheid van een hond. Dergelijke eetbare dingen worden in de natuur ook onzorgvuldig weggegooid en kunnen de hond schaden. Helaas gaat het ook vaak om de verpakking. Als uw viervoeter zich als een stofzuiger gedraagt en alles opslokt wat ook maar enigszins eetbaar voor hem lijkt, moet hier bijzondere aandacht aan worden besteed. Dergelijke verpakkingsresten kunnen zeer vervelende verstoppingen veroorzaken.

    In het subhoofdstuk Wat is giftig voor de hond? maakt u kennis met nog veel meer voedingsmiddelen die voor uw hond taboe zouden moeten zijn.

    Aangezien uw hond ook graag gras eet, moet u er ook voor zorgen dat er geen giftige planten in de buurt zijn. Dit kan ook zeer gevaarlijk zijn voor uw viervoeter en leiden tot zeer ernstige vergiftiging. Laat uw viervoeter alleen gras eten waar u zeker weet dat er geen giftige planten staan. Bovendien moet u hem de stengels niet direct aan de rand van het pad laten knabbelen. Als er hier autoverkeer is, wordt het gras vervuild door de uitlaatgassen. Het is ook geen goed idee om het aan de randen van akkers te laten liggen, omdat hier resten van bestrijdingsmiddelen kunnen zitten. Het is het beste om naar een weide te gaan waar binnenkort boerderijdieren kunnen grazen. Hier kunt u er zeker van zijn dat uw hond veilig wat gras kan eten.

    Als dergelijk lokaas opzettelijk tegen huisdieren wordt geplaatst, gebeurt dit meestal op paden en in gebieden die populair zijn om de hond uit te laten. U moet vooral voorzichtig zijn in parken, bij meren, op weiden met hoog gras en in struikgewas langs het pad. Het aas kan bestaan uit gehakt vlees, bloedworst, vleesworst of iets anders dat honden graag eten. Ze kunnen rattengif, slakkenkorrels en zelfs scheermesjes, glasscherven of spijkers bevatten. Aan de buitenkant lijken het willekeurig verdwaalde worsten of lekkernijen te zijn, want het moet natuurlijk niet meteen herkenbaar zijn wat het eigenlijk is. Het lijdt geen twijfel dat al deze voorwerpen aanzienlijke schade toebrengen aan honden of zelfs aan andere levende wezens die dit aas pakken. Wat mensen tot zulke daden beweegt, blijft onbegrijpelijk. Het moeten mensen zijn die een grote hekel hebben aan honden of andere dieren.

    In Duitsland worden veel gevallen van vergiftigd aas gemeld, maar lang niet alle. Het aantal niet-gemelde gevallen is mogelijk zeer hoog. Er wordt nu echter gewaarschuwd voor dit vergiftigde lokaas in veel meer dan 30 Duitse steden en gebieden. Natuurlijk moet u extra voorzichtig zijn en uw hond altijd in het oog houden. Het zou nog beter zijn als u deze gebieden zou mijden en een andere plek zou zoeken om uw hond uit te laten.

    U kunt ook zelf informeren of dergelijk vergiftigd aas bij u is aangetroffen of u kunt een dergelijke melding zelf doorgeven als u een of meer vergiftigde aassoorten heeft aangetroffen..

    Wat is giftig voor de hond?

    Afgezien van de giftige stoffen waarover u later in deze gids meer te weten komt, zijn er nog veel andere voedingsmiddelen in uw huishouden die zeer gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond. Er zijn er onder die echt giftig zijn voor uw hond, en voor andere hangt het af van de hoeveelheid die is geconsumeerd, vooral afhankelijk van het lichaamsgewicht. Zorg ervoor dat deze voedingsmiddelen, die voor u zeker zeer smakelijk zijn, nooit binnen het bereik van uw viervoeter worden bewaard. Het gaat met name om de volgende voedingsmiddelen en dranken:

    Alcohol:

    Alcohol, in welke vorm dan ook, veroorzaakt dezelfde symptomen die wij mensen ervaren. Het kan leiden tot braken, bewustzijnsvertroebeling, moeilijkheden bij het coördineren van de mobiliteit, kortademigheid, coma en zelfs de dood. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen fatale gevolgen hebben voor een hond.

    Hops:

    U weet ongetwijfeld dat hop in sommige preparaten voor honden zit. Dit zijn echter zulke kleine hoeveelheden dat ze uw viervoeter eerder helpen dan schaden.

    Als u echter behoort tot een groep mensen die hop verbouwen of zelfs bier brouwen, let dan vooral op uw trouwe viervoeter. Consumptie in grote hoeveelheden kan fataal voor hem zijn. De eerste tekenen van hopvergiftiging zijn koorts, hartkloppingen en een piepende ademhaling.

    Fruit en hun zaden:

    De vrucht zelf kan door de hond worden gegeten zonder gezondheidsproblemen te veroorzaken. De zaden bevatten echter de giftige stof cyanide. Dit verandert in blauwzuur in de maag en verhindert de celdeling. De getroffen hond stikt inwendig omdat de cellen afsterven.

    Een ander risico is constipatie als gevolg van ingeslikte zaden omdat ze ergens in de darm zijn blijven steken. Verstikking is ook mogelijk als een fruitpit in de slokdarm blijft steken. Andere symptomen kunnen zijn: diarree, koorts, kortademigheid, krampen en braken.

    Verwijder alstublieft de fruitpitten als u uw lieveling zoiets wilt aanbieden.

    Avocado's:

    Avocado's bevatten de stof persin, die dodelijk is voor honden. Dit kan de hartspier beschadigen. Gelukkig bevat het vruchtvlees van de vrucht slechts een kleine hoeveelheid persine, maar het kan nog steeds gevaarlijk zijn voor uw

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1