Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Er was eens een moord & De duivel is een vrouw
Er was eens een moord & De duivel is een vrouw
Er was eens een moord & De duivel is een vrouw
Ebook54 pages46 minutes

Er was eens een moord & De duivel is een vrouw

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Er was eens een moord
Twaalf jaar na de moord op zijn vriendin komt Michael vrij uit de gevangenis. Missie: zijn onschuld bewijzen. Het zou niet moeilijk moeten zijn, Greta's lichaam is nooit gevonden. Maar zijn broer Stefan wijst hem op het onweerlegbare bewijs en dat hij de gruwelijke waarheid heeft verdrongen. Dan ziet Michael zijn vriendin in levenden lijve. Hij verdenkt Greta en Stefan ervan hem erin geluisd te hebben. Die twee hebben het altijd al te goed met elkaar kunnen vinden. Is er misschien een andere waarheid die hij verdrongen heeft?

De duivel is een vrouw
Zijn huwelijk is mislukt. Hij raakt zijn baan kwijt. Zijn reputatie. Zijn geld. En allemaal door zijn bedriegende echtgenote. Hij verliest alle vertrouwen in relaties. In vrouwen. Alle vrouwen. Nu is hij ook zijn huis kwijt. Door haar. En hij blijft achter vol wrok. En misschien met iets van verstandsverbijstering, want ineens ziet hij in elke vrouw de duivel in mensengedaante. Toch moet hij ingrijpen, mannen waarschuwen niet in dezelfde val te trappen, ze duidelijk maken dat bij elke wens op geluk de duivel haar oren spitst. Er is geen weg terug. Dan ontmoet hij een vrouw die precies beseft wat hij doormaakt. Marianne is de enige die hem echt begrijpt, van binnen. Is zij dan de ware?

LanguageNederlands
Release dateFeb 22, 2022
ISBN9781005110659
Er was eens een moord & De duivel is een vrouw
Author

Hubert Landmeter

Hubert Landmeter (1971) woont in ’s-Hertogenbosch en schrijft vooral thrillers en bovennatuurlijke fictie. Inspiratie om te schrijven begon ooit bij Stephen King en Dean Koontz. Later werd daar Douglas Kennedy aan toegevoegd, en Carlos Ruiz Zafón. Hubert beschouwt perspectief, toon en ritme als de belangrijkste aspecten in het vertelproces: een verhaal is zo goed als het verteld is.Hij jureerde de Unleash Award in 2010 en Fantastels in 2009 en 2010. In 2011 won hij de eerste editie van de Pure Thrillers Award, een wedstrijd voor korte verhalen tot 7.000 woorden, met “De ogen van de afgrond”.Tussen 2009 en 2012 was Hubert redactielid van Pure Fantasy. Hij snapt niet, net zo min als veel indie-auteurs, waarom zijn magnum opus zo lang op zich laat wachten. Hij voelt dat hij pas geslaagd is als de lezer vergeet dat het allemaal maar een verhaal is.

Read more from Hubert Landmeter

Related to Er was eens een moord & De duivel is een vrouw

Related ebooks

Related articles

Related categories

Reviews for Er was eens een moord & De duivel is een vrouw

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Er was eens een moord & De duivel is een vrouw - Hubert Landmeter

    Hubert Landmeter

    Er was eens een moord

    De duivel is een vrouw

    © 2010 Hubert Landmeter

    cover (boven) © Kim Newberg from Pixabay

    cover (onder) © anncapictures from Pixabay

    Alle rechten voorbehouden

    Smashwords Edition Licence Notes

    This ebook is licensed for your personal enjoyment only. This ebook may not be re–sold or given away to other people. If you would like to share this book with another person, please purchase an additional copy for each recipient. If you’re reading this book and did not purchase it, or it was not purchased for your enjoyment only, then please return to Smashwords.com or your favorite retailer and purchase your own copy. Thank you for respecting the hard work of this author.

    INHOUD

    Auteursrechten

    Er was eens een moord

    Nawoord

    Voorwoord

    De duivel is een vrouw

    Over de auteur

    Meer van de auteur

    Er was eens een moord

    Michael had verwacht, toen de grote blauwe poorten van de Penitentiaire Inrichting Vught achter hem dichtklapten en hij voor het eerst in twaalf jaar als een vrij man de buitenwereld betrad, dat zijn opluchting zou domineren en zijn wraakgevoelens zouden overgaan. Maar hij was niet opgelucht. De rechter had hem veroordeeld voor de moord op zijn vriendin al was hij onschuldig. Haar bloed was aangetroffen in de keuken, maar de recherche had haar lichaam nooit gevonden. Greta had geen vijanden gehad of mensen gekend die konden baten bij haar dood. Zodoende had de officier van justitie de beschuldigende vinger haast traditioneel gewezen naar de vriend van het slachtoffer. En die vinger was naar Michael blijven wijzen ondanks dat het OM gedurende het proces geen motief had kunnen hardmaken.

    Geen lichaam, geen motief, geen bewijs. En nog was dat niet genoeg gebleken om een veroordeling te voorkomen.

    ‘Hé, Michael!’

    Michael had zijn broer al gezien. Stefan bleef zitten achter het stuur van zijn comfortabele Ford en kwam niet uit de wagen om hem te omhelzen en te begroeten en te zeggen dat het nu allemaal voorbij was. Dat alles goed zou komen. Stefan woonde in Frankrijk en legde eens in de twee jaar een visite af, gewoonlijk op Michaels verjaardag. De gevangenisstraf was geen reden geweest om met die gewoonte te breken.

    Stefan nam een laatste hijs aan zijn sigaret, schoot de peuk met zijn wijsvinger uit het zijraampje en startte de motor.

    ‘We zullen eerst maar eens ergens gaan eten,’ zei hij toen Michael in de bijrijderstoel ging zitten, ‘voor we naar huis gaan.’

    ‘Je hebt de bungalow hier aangehouden?’

    ‘Nee, een ander huis. Ons huis. Het lijkt me beter dat je voorlopig niet alleen bent.’

    ‘Is het zo gevaarlijk dan, de wereld van tegenwoordig?’

    Stefan reageerde niet op het sarcasme. Of hij was met zijn aandacht bij het ingewikkelde verkeersplein voor hen, waar auto’s voort toefden en angstvallig achter andere voertuigen aansloten. Even later sloeg hij af, voerde de snelheid op richting de binnenstad, waar hij weer afremde.

    ‘Heb je plannen?’ vroeg hij terwijl hij langs een kanaal parkeerde.

    Michael bleef door de voorruit kijken. ‘Ja. Iets wat ik eigenlijk nooit had hoeven doen: mijn onschuld bewijzen.’

    In het eethuis hing een sfeer die je rondom lunchtijd kon verwachten: vrolijke zomermuziek op laag volume, luchtig geklede, lachende mensen, zonlicht vallend door het grote straatraam.

    Ze schoven aan een tafel in het midden van het etablissement, waar de schaduw al post had gevat.

    ‘Ik bedoelde eigenlijk wat je plannen zijn om je leven richting te geven, in sociaal opzicht, en werk.’

    Zo, Stefan pakte de draad van het gesprek op alsof er niet een wandeling van vijf minuten tussen had gezeten. Michael vond hem nogal zakelijk voor iemand die net zijn broer uit de gevangenis ophaalde. Maar dat was Stefan. Zakelijk en praktisch.

    ‘Je hebt twaalf jaar de tijd gehad om erover na te denken.’

    Zakelijk, praktisch en koud. Hoewel, gewoonlijk niet zó koud. Klonk hij

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1