Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Raw Vegan Yaşamak
Raw Vegan Yaşamak
Raw Vegan Yaşamak
Ebook72 pages40 minutes

Raw Vegan Yaşamak

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Sağlığınızı ve canlılığınızı güçlendirmek mi istiyorsunuz?

Raw Vegan: Raw Yemenin Nihai Rehberinden başka bir yere bakmayın. Bu çığır açan yeni kitap, Raw yemenin gücünden yararlanmak ve gerçek potansiyelini açığa çıkarmak isteyen herkes için mükemmel bir kaynak.

Uzman rehberliği ve pratik ipuçlarıyla, "Raw Vegan Yaşamak" muhteşem yaşam tarzından en iyi şekilde yararlanmak için bilmeniz gereken her şeyi size öğretecek.

Peki neden bekliyorsun?

LanguageTürkçe
Release dateOct 15, 2023
ISBN9798223067351
Raw Vegan Yaşamak

Read more from Ertugrul Odabasi

Related to Raw Vegan Yaşamak

Related ebooks

Reviews for Raw Vegan Yaşamak

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Raw Vegan Yaşamak - ERTUGRUL ODABASI

    Raw Vegan Yaşamak

    Yeni Hayatına Hoş geldin!

    Ertuğrul Odabaşı

    Raw Vegana Giriş

    Raw Veganlık, pişmemiş, işlenmemiş ve bitki bazlı gıdaların tüketilmesini vurgulayan bir yaşam tarzı ve beslenme tercihidir. Raw Vegan diyetine bağlı kalan kişiler, yalnızca 48 derecenin üzerine ısıtılmamış meyve, sebze, kuruyemiş, tohum ve tahılları tüketirler. Raw Veganlık, doğal, işlenmemiş gıdalara odaklanmayı ve bu beslenme şeklinin sağlık açısından sayısız faydaları nedeniyle son yıllarda popülerlik kazanmıştır.

    Raw Vegan beslenmenin temeli doğal haliyle tüketilen meyve ve sebzelerdir. Diyet, pişmiş veya ısıtılmış olanlar da dahil olmak üzere işlenmiş ve rafine gıdalardan kaçınır. Raw Veganlık'ın felsefesi, yiyecekleri yüksek sıcaklıklarda pişirmenin, yiyecekte bulunan besinleri ve enzimleri yok ederek besin değerini azaltabileceğini savunmaktadır. Bu diyetin savunucuları, Raw gıda tüketmenin vücudun doğal dengesini korumaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini iddia ediyorlar.

    Tipik bir Raw Vegan diyeti çeşitli meyve ve sebzeleri, kuruyemişleri, tohumları ve filizlenmiş tahılları içerir. Bu gıdalar doğal olarak, sade veya kurutulmuş olarak, düşük sıcaklıklarda tüketilir. Raw Veganlar ayrıca et, süt ürünleri ve yumurta gibi hayvansal ürünlerin yanı sıra işlenmiş gıdalar, rafine şekerler ve yağlardan da kaçınırlar.

    Raw Veganlık, sindirimin iyileştirilmesi, enerji seviyelerinin artması, kilo kaybı ve kalp hastalığı, diyabet ve kanser gibi kronik hastalık riskinin azalması dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararıyla ilişkilendirilmiştir. Raw gıdalar, genel sağlığı desteklemeye ve hastalıkları önlemeye yardımcı olan vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Raw Veganlar, çeşitli Raw meyve ve sebzeleri tüketerek optimum sağlığı korumak için gereken tüm temel besin maddelerini aldıklarından emin olabilirler.

    Raw Veganlığın sağlık yararlarının yanı sıra çevresel faydaları da vardır. Raw Veganlar, hayvansal ürünlerden ve işlenmiş gıdalardan kaçınarak ekolojik ayak izlerini azaltır ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesine yardımcı olur. Meyve ve sebzeler genellikle et ve işlenmiş gıdalardan daha az maliyetlidir, bu nedenle Raw Vegan diyeti geleneksel Batı diyetinden genellikle daha ekonomiktir.

    Raw Veganlığın sayısız faydası olsa da bunu sürdürmenin zor olabileceğini unutmamak gerekir. Diyet, bireylerin gerekli tüm besinleri almasını sağlamak için dikkatli planlama ve hazırlık gerektirir. Raw yiyecek seçenekleri sınırlı olabileceğinden, dışarıda yemek yerken veya seyahat ederken takip etmek de zor olabilir.

    Sonuç olarak, Raw Veganlık, pişmemiş, işlenmemiş ve bitki bazlı gıdaların tüketilmesini ön plana çıkaran bir beslenme tercihidir. Bu beslenme şekli, sindirimi iyileştirmeyi, enerji seviyelerini artırmayı, kilo kaybını desteklemeyi ve kronik hastalık riskini azaltmayı amaçlamaktadır. Ancak bunu sürdürmek zor olabilir ve bireyler, beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarından emin olmak için bir sağlık uzmanına veya kayıtlı bir diyetisyene danışmalıdır.

    Yediğimiz ve İçtiğimiz Zehirler Hakkında

    Yiyecek ve içeceklerimiz genel sağlığımız ve refahımız için büyük bir öneme sahiptir. Maalesef, bugün tükettiğimiz birçok şey, sağlığımıza zarar verebilecek zararlı maddelerle doludur. Yüksek seviyelerde şeker, tuz ve doymuş yağlar, yapay koruyucular ve kimyasallar gibi, tükettiğimiz birçok gıda sağlıksızdır ve büyüyen kronik hastalıkların salgınına katkıda bulunmaktadır.

    Sağlıksız beslenmenin en büyük suçlularından biri işlenmiş gıdalardır. Bu gıdalar genellikle ilave şekerler, rafine karbonhidratlar ve sağlıksız yağlar içerirler. Ayrıca sıklıkla sağlığa zarar verebilecek yapay koruyucular, renklendiriciler ve tatlandırıcılar içerirler. İşlenmiş gıdalarla zenginleştirilmiş bir diyet, obezite, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanserler dahil olmak üzere bir dizi sağlık sorunuyla ilişkilendirilmiştir.

    Diyetlerimizle ilgili bir diğer sorun, yüksek düzeyde eklenmiş şeker içermeleridir. Bazı şekerler meyve, sebze ve süt ürünlerinde doğal olarak bulunurken, birçok yiyecek ve içecek eklenmiş şekerler içerir. Bu eklenen şekerler yüksek kalorilidir ve insülin direncine ve iltihaplanmaya neden olarak kronik hastalıklara yol açabilir. Aşırı şeker tüketimi obezite, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı ile ilişkilendirilmiştir.

    Aşırı tuz alımı da büyük bir endişedir. Vücudumuzun düzgün çalışması için belirli miktarda sodyuma ihtiyaç vardır, ancak çoğumuz diyetlerimizde fazla tuz tüketiyoruz. Fazla tuz

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1