Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi
Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi
Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi
Ebook102 pages1 hour

Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Beden dili, dışavurumcu ve saldırgan davranışlar -.
Köpek psikolojisi hakkında bilmeniz gereken her şey.


Köpeğinizle sorunlar yaşıyor ve bununla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyor musunuz? Belki de hayvanınızı tam olarak anlamıyorsunuz ya da köpeğiniz ona ne anlatmak istediğinizi bilmiyor?

 

Bir köpeğin beden dili çok yönlüdür ve biz insanlar için her zaman yorumlanabilir değildir. Bu kılavuz, öncelikle köpeğinizi iyi eğitebilmeniz için size köpeğin dilini ve ifade edici davranışlarını öğretmeyi amaçlamaktadır. Çünkü bu ancak onu anlarsanız ve arkadaşınızın ihtiyaçlarının ne olduğunu fark ederseniz işe yarar. Yol boyunca, saldırgan davranışlar, olası nedenler ve sorunların çözümleri hakkında da çok şey öğreneceksiniz.

 

Buna ek olarak, köpeğinizin genel davranışlarını nasıl etkileyeceğinizi öğrenecek ve köpeklerin psikolojisi hakkında fikir sahibi olacaksınız, böylece birlikte rahat ve keyifli bir köpek yaşamına sahip olabileceksiniz.

 

Kitabın içeriği şunları içermektedir:

  • Köpeğin genel psikolojisi
  • Köpeklerin beden dili
  • Köpeklerin dışavurumcu davranışları
  • Agresif davranışların kontrolü
  • Köpeklerde dürtü kontrolü
  • Köpek davranışını etkilemek
     

Köpeğin dili, havlama gibi seslerden ve her şeyden önce vücut dilinden oluşur. Dört ayaklı arkadaşın yüzündeki mimiklerin yanı sıra baş, kuyruk ve tüm vücutla yapılan birçok hareket burada devreye girer. Köpeğinizi iyi eğitmek ve onun sadık bir arkadaş olmasını istiyorsanız, köpek psikolojisi hakkında biraz bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır. Okurken, gezinirken ve öğrenirken iyi eğlenceler ve başarılar.

LanguageTürkçe
PublisherYusuf Yilmaz
Release dateJan 22, 2023
ISBN9798215434062
Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi

Read more from Yusuf Yilmaz

Related to Köpek Psikolojisi

Related ebooks

Reviews for Köpek Psikolojisi

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Köpek Psikolojisi - Yusuf Yilmaz

    Köpek Psikolojisi: Köpek Davranışı ve Köpek Eğitimi

    Yusuf Yilmaz

    ––––––––

    D:\Downloads\Depositphotos_126747064_xl-2015.jpg

    İllüstrasyon 1Köpek en sevdiği günlük aktiviteleri yapıyor

    İçerik

    Şekillerin listesi

    Köpeğin genel psikolojisi

    Köpek Psikolojisinin İlkeleri

    Köpek psikolojisinde gerçekler

    Beden dili: Köpeğin dilini anlamak

    Köpeğiniz size ne söylemek istiyor?

    İnsanın köpek ile iletişimi

    Peki köpeğiniz sizinle nasıl konuşuyor?

    Köpeğin dışavurumcu davranışı

    Yavru köpeğin jestleri ve yüz ifadeleri -  ilk temel bilgiler

    Yüz ifadesi

    Jestler

    Lavta

    Koku sinyalleri

    Köpeğin agresif davranışları

    Köpeğinizin davranışlarını nasıl etkiliyorsunuz?

    Eğitimin temelleri

    Özet

    Köpek ısırdı... Şimdi ne olacak?

    Yavru köpeklerde ısırık engelleme eğitimi

    Köpek çok mu havlıyor?

    Yardım: Köpek büyüyor

    Masada dilenmek

    Ziyaretçileri kabul edin

    Köpeği evde yalnız bırakmak

    Günün en önemli olayı - yürüyüş

    Stres yönetimi: Stresi tanıma ve azaltma

    Mutlu köpek

    Köpeklerde dürtü kontrolü

    Kaynakların listesi

    Bu seri hakkında:  Hayatımın köpeği

    Şekillerin listesi

    İllüstrasyon 1Köpek en sevdiği günlük aktiviteleri yapıyor

    Şekil 2: Yavru köpek kendini çok küçültür.

    Şekil 3Birçok komut ve el işareti vardır

    Şekil 4: Görsel sinyal "Otur

    Şekil 5: Görsel işaret "Yer

    İllüstrasyon 6: Görsel sinyal "Kapalı

    Köpeğin genel psikolojisi

    Yavru bir köpek almaya karar verdiniz ya da zaten dört ayaklı bir arkadaşınız mı var? Şimdi köpeğinizi anlamadığınız veya size ne anlatmak istediğini gerçekten yorumlayamadığınız bir sorunla karşı karşıyasınız. Ya da tam tersi doğrudur: Köpeğiniz sizi anlamıyor veya ona söylemek istediklerinizi yorumlayamıyor. Her şeyden önce, bir köpeğin kendi dili olduğunu ve onu kullandığını unutmayın. Kökeni kurda dayanır, çünkü tüm köpekler ondan türemiştir. Dahası, bir köpek hangi cinsten olursa olsun, yine de bir yırtıcıdır. Bir köpek bu şekilde düşünür ve hisseder. Bu arka planı her zaman aklınızda tutmalısınız. Bir köpeğin dili, havlama gibi seslerden ve her şeyden önce vücut dilinden oluşur. Dört ayaklı arkadaşın yüzündeki mimiklerin yanı sıra baş, kuyruk ve tüm vücutla yapılan birçok hareket burada devreye girer. Köpeğinizi iyi eğitmek ve onun sadık bir arkadaş olmasını istiyorsanız, köpek psikolojisi hakkında biraz bilgi sahibi olmanız faydalı olacaktır.

    Kulağa karmaşık geliyor, sence de öyle değil mi? Aslında hiç de karmaşık değil. Basitçe söylemek gerekirse, aslında sadece hayvanınızın içeride nasıl kenelendiğini tanımlar. Köpeğinizin davranışlarını analiz edebilmeli ve anlayabilmelisiniz. Hayvanınızla nasıl doğru iletişim kuracağınızı öğrenmenin tek yolu budur. Dört ayaklı dostunuzu doğru anlayabilmeniz ve bu bilgiyi ona bilmesi gereken her şeyi öğretmek için kullanabilmeniz için burada size öğretmek istediğimiz şey tam olarak budur.

    Daha önce de belirtildiği gibi, tüm köpekler kurtların soyundan gelmektedir. Kurt bir yırtıcıdır ve insanlar tarafından evcilleştirilmesine rağmen köpek de öyledir. Ayrıca kurttan korunan bir diğer özellik de köpeğin de bir sürü içinde yaşamayı sevmesi ve orada bir hiyerarşi olmasıdır. En yüksek rütbeli hayvan alfa kurttur. Köpek-insan ilişkisinde, insan elbette alfa hayvandır ve köpek onun emirlerine uymalıdır. Durum böyle değilse, köpekle ilgili sorunlar, hatta saldırganlık ortaya çıkabilir. Bu konu daha sonraki bir bölümde ele alınacaktır. Bu nedenle kurallar koymak ve bunlara uymak ya da köpeğin bunlara uymasını sağlamak ve asla değiştirmemek çok önemlidir. Ancak her zaman köpeğinize bir köpek gibi davranmayı ve onu asla insanlaştırmamayı unutmayın. O bir çocuk değil, bir köpektir ve öyle kalacaktır. Dört ayaklı dostunuzu ister yavru ister yetişkin bir köpek olarak alın, en başından itibaren ona bir sürü içinde yaşamayı ve sizi sürü lideri olarak kabul etmeyi öğretmelisiniz. Köpek hayatınıza girer girmez, sizi ya bir anne ikamesi olarak görecek ya da bir alfa hayvanı olarak korunmak için size bakacaktır. Arkadaşınızın sizin yanınızda iyi bir başlangıç yapmasını sağlamak için iyi bir şefkat, sevgi ve aynı zamanda disiplin dengesine ihtiyacınız olacaktır.

    Örneğin, köpeğinizin size hükmetmeye çalışmasına asla izin vermemelisiniz. Oyun sırasında üzerinize atlamak isteyen bir köpek yavrusu için bu durum söz konusu olabilir. Böyle bir şey olmamalı. Eğer yaparsa, onu üzerinizden alın ve dikkatlice yanınıza sırt üstü yatırın. Sırt üstü yatmak köpek için boyun eğmek anlamına gelir. Rütbenizin ondan daha yüksek olduğunu ona bu şekilde öğretirsiniz.

    Yavru köpeğiniz oynamak için sizden nesneler alıyor mu? Yine size hükmetmek istiyor ve bunu engellemelisiniz. Ona köpeklerin oynayabileceği uygun oyuncaklar verin. Kullanmasına izin verilen tek oyuncak bu. Köpeğiniz yine de oynamak için sizden bir şey kaparsa, bunun istenmediğini anlamasını sağlamak için ona net bir Hayır deyin.

    Köpekler için sevme ve ikramlar elbette memnuniyetle karşılanmaktadır. Ancak sevgi ve şefkatinizde aşırıya kaçmayın. Evcil hayvanınız, ödüllerin yalnızca onları hak ettiğinde verildiğini anlamayı öğrenmelidir. Köpeğiniz istediğiniz bir davranışı gerçekleştirdiğinde veya komutlarınızı dinlediğinde, onu bir ödül mamasıyla ödüllendirmelisiniz. Köpeğiniz ödülü yaptığı eylemle ilişkilendirecek ve tekrar aynı şekilde davranacaktır. Komutlarınıza itaat etmeyi bu şekilde öğrenir.

    Dört ayaklı dostunuzla oynamak veya yürüyüşe çıkmak için mümkün olduğunca çok zaman ayırmalısınız. Köpek psikolojisindeki deneyimler, bir köpeğin acilen referans insanının sosyalliğine ve aynı zamanda diğer türlerle temasa ihtiyacı olduğunu kanıtlamıştır. Bu sosyalleşme eksik kalırsa, daha sonra davranış sorunları ve itaatsizlik ortaya çıkabilir.

    İkinizin de içinde bulunduğu durum ne olursa olsun, köpeğiniz her zaman kendi avantajını arayacaktır. Ancak siz de bu davranışı kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Ayrıca, tüm köpekler çok iyi aktörlerdir. Kendi çıkarlarını savunmak söz konusu olduğunda, hedeflerine ulaşmak için tamamen yeni rollere bürünebilirler. Bunu anlamayı öğrenmelisiniz.

    Örneğin, köpeğinizin şu anda yaramazlık yaptığını düşünüyor musunuz? Lütfen fikrinizi tekrar gözden geçirin. Hayvanınız sizi anlamamış da olabilir mi? Ne yazık ki, bu olasılık sözde yanlış davranışların en yaygın nedenidir, çünkü insan ve köpek arasındaki anlayış eksikliği ve bunun sonucunda ortaya çıkan zayıf iletişim ile yanlış anlamalar önceden programlanmıştır.

    Dört ayaklı arkadaşınız belirli bir kelimenin veya komutun anlamını anlamıyor. Köpeğinize nasıl hitap ettiğinize, yani ses tonunuza göre yön verir. Buna ek olarak, köpek sahipleri hayvanlarını çok fazla antropomorfize etmeye isteklidirler. Bu da başka yanlış anlamalara ve felaketlere yol açar. Örneğin, bir köpek kindar değildir, en fazla kısa bir an için

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1