Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Puujalkavitsikirja
Puujalkavitsikirja
Puujalkavitsikirja
Ebook58 pages17 minutes

Puujalkavitsikirja

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Kirjailija Sami Nisonen on kirjoittanut ensimmäisen puujalkavitsikirjansa, joka sisältää yli 450 puujalkavitsiä, joissa vain kahdessa on käytetty toista ihmistä apuna. Mukana on myös kourallinen vitsejä, jotka saattavat olla jo vanhoja. Tämän kirjan nimestä tiedät tasan tarkkaan mitä se pitää sisällään.

Puujalkavitsi on vitsityyppi, joka perustuu sanojen taivuttamiseen ja/tai yhdistämiseen. Monitulkintaisuus eli homonymia on myös hyvin yleistä. Puujalkavitsi voi olla huono vitsi, mutta huono vitsi ei ole automaattisesti puujalkavitsi.

Kirja sisältää vitsejä laidasta laitaan ja onkin todennäköistä, että herkempi ihminen saattaa loukkaantua joistain aiheista. Siksi kirjaa ei voi suositella aivan kaikille. Oivaltamista, iloa ja naurua se varmasti tarjoaa lukijoille, jotka ovat puujalkavitsien ja/tai sanaleikkien ystäviä.

Kirjassa käytetään monen alan sanastoa, mikä mukavasti testaa lukijan sanavarastoa sekä yleistä tietämystä.
LanguageSuomi
Release dateNov 22, 2018
ISBN9789528054580
Puujalkavitsikirja
Author

Sami Nisonen

Sami Nisonen omistaa palavan intohimon sanoilla leikkimiseen ja kielelliseen nokkeluuteen. Jotain intohimon tasosta kertoo se, että hän on opetellut uusia kieliä vain sen takia, että voisi keksiä uusia puujalkavitsejä. Hän on paneutunut puujalkavitsien saloihin sillä tasolla, että hän on jopa kehittänyt loogisia kaavoja tiettyjen puujalkavitsien muodostamiseen. Kyseessä oleva kirjailija on sen tason tekijä, että heikompia hirvittää ja kateellisia ketuttaa. Harvat uskaltavat ja vielä harvemmat pystyvät haastamaan kirjailijaneron sanallisessa nokkeluudessa. Kirjailijan voi kuvitella helposti maaniseksi ihmiseksi, kun kuuntelee hänen ajatuksiaan ja suunnitelmiaan. Edellä mainittuun väitteeseen kirjailija sivaltaa seuraavasti: 'Olen miljoona kertaa kovempi kuin joku maaninen - olen megalomaaninen. Joskus vielä minusta tulee lintu, nimittäin satakieli, ja hyödynnän sataa eri kieltä puujalkavitseissä.' Edellä mainituista huolimatta kirjailija kyllä myöntää tappionsa, jos ei keksi mitään miten vastata sanailutilanteessa. 'Tiettyä nöyryyttä pitää olla, vaikka olisi kuinka etevä sydämen asiassaan.' Toteaa kirjailija.

Related to Puujalkavitsikirja

Related ebooks

Reviews for Puujalkavitsikirja

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Puujalkavitsikirja - Sami Nisonen

    Sisällys

    Esipuhe

    Mia-vitsit

    Kaisa-vitsit

    Todennäköisesti vanhoja vitsejä

    Seivitsit

    Kalajutut

    Huumeet ja muut

    Naisista

    Miehistä

    Taiteesta

    Kansoista/maista

    Eläimiinsekaantujavitsit

    Ihmissuhteet

    Mustaa huumoria

    Nokkelampia vitsejä

    Kultistivitsejä

    Sanomisia

    Eläinvitsit

    Feministivitsejä

    Sovinistivitsejä

    Moniavioisuusvitsejä

    Sekalaista

    Vitsit, joissa on ollut muita mukana

    Työpaikkaan tai työhön liittyviä

    Kohteliaisuuksia sanaleikein

    Rasistista?

    Osteologivitsit

    Kannibaalivitsejä

    Toteamuksia

    Mieltymyksiä ja tapoja

    Kielitaitoa vaativat

    Armeija

    Puujalkavitsikirjailijasta

    Mikä on puujalkavitsi?

    Puujalkavitsi on vitsityyppi, joka perustuu sanojen taivuttamiseen ja/tai yhdistämiseen. Monitulkintaisuus eli homonymia on myös hyvin yleistä. Puujalkavitsi voi olla huono vitsi, mutta huono vitsi ei ole automaattisesti puujalkavitsi.

    Miten kirja syntyi?

    Kaikki alkoi siitä, kun Helsingin lähiössä Hermanni sanoi jutuistani: Vanha vanha vanha, keksi uusia, jolloin aloin keksiä uusia. Jossain vaiheessa aloin kirjoittaa keksimiäni vitsejä pieneen keltaiseen muistivihkoon. Kun vitsejä oli kertynyt jonkin verran, syntyi leikkimielinen ajatus, että julkaisisin ne. Päädyin kuitenkin vain jatkamaan uusien vitsien keksimistä enkä ottanut julkaisua vakavasti. Pitkän ajan keksin vitsejä vain satunnaisella syötöllä, kunnes päätin istua alas ja lukea etikettiopasta kiinnittäen huomiota lähinnä sanoihin ja lauseisiin. Kirjaa lukiessa sain kehitettyä valtavasti uusia vitsejä, mutta jälkeenpäin ajateltuna vain hyvin harva oli tarpeeksi laadukas päätyäkseen itse kirjaan. Kun vitsejä oli vihkossa yli 100 kappaletta, otin julkaisun vakavammin. Lopulta aloin keksiä kaavoja vitsien muodostamiseen eli missä muodossa tietyllä tavalla loppuvia sanoja pitää taivuttaa, jotta voi kehittää loputtomasti esimerkiksi osteologi-vitsejä.

    Kiitos seuraaville henkilöille:

    M. Joukamaa, hän käytti linssi-sanaa puhuessaan, jolloin keksin

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1