Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Barack Obama Dezlănțuit Complet
Barack Obama Dezlănțuit Complet
Barack Obama Dezlănțuit Complet
Ebook27 pages1 hour

Barack Obama Dezlănțuit Complet

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Acest e-book este o biografie a vieții lui Obama de când era copil și a lucrărilor sale înaintea, în timpul și după ce a fost cel de-al 44-lea președinte al SUA.

Barack Hussein Obama s-a născut la data de 4 August 1961 în Honolulu, Hawai. Este un avocat și politician american și cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate între 2009 și 2017. Părinții săi sunt din Kenya și Kansas. Tatăl său, Barack Obama Senior s-a născut în provincia kenyană Nyanza și este de etnie luo.
Tatăl lui Obama a copilărit crescând capre în Africa. În cele din urmă, a primit o bursă care i-a permis să plece din Kenya și să își urmeze visul de merge la facultate în Hawai. Mama lui Obama, Ann Dunham, s-a născut într-o bază militară din Wichita, Kansas, în timpul celui de-al doilea război mondial.
În timpul studiilor de la Universitatea din Hawai din Manoa, tatăl lui Obama a întâlnit-o pe colega sa Ann Dunham. Cei doi s-au căsătorit la data de 2 februarie 1961, iar Obama junior s-a născut cu șase luni mai târziu. Obama senior a plecat imediat după nașterea acestuia, iar cuplul a divorțat doi ani mai târziu. În 1965, Ann Dunham s-a recăsătorit cu Lolo Soetoro, un student indonezian de la Universitatea din Hawai.
Douăsprezece luni mai târziu în 1970, noua familie s-a transferat la Jakarta, Indonezia, unde s-a născut sora vitregă a lui Obama Junior, Maya Soetoro Ng. O succesiune de evenimente din Indonezia au contribuit la nesiguranța lui Ann Dunham în ceea ce privește siguranța și educația lui Obama junior. Astfel, la vârsta de 10 ani, acesta a fost trimis înapoi în Hawai pentru a locui cu bunicii săi materni. Mai târziu, Ann Dunham și sora vitregă a lui Obama, Maya Soetoro Ng li s-au alăturat.
În copilărie, Barack Obama junior nu a avut o relație cu tatăl său. În timp ce Obama Junior era încă un prunc, tatăl său s-a mutat în Massachusetts pentru a studia la Universitatea Harvard și a obține un doctorat. Părinții lui Obama Junior s-au separat oficial după ceva timp și au divorțat în martie 1964, când acesta avea doi ani. După un timp, Obama Senior s-a întors în Kenya.
Barack Obama s-a confruntat cu absența tatălui său în copilărie, pe care l-a văzut încă o dată după ce părinții săi au divorțat. Acest lucru s-a întâmplat atunci când Obama Senior a vizitat Hawai pentru o scurtă perioadă de timp în 1971.
„[Tatăl meu] a părăsit paradisul și nimic din ceea ce mi-au spus mama sau bunicii nu ar putea înlătura acel fapt unic, inatacabil” a spus Obama Junior. „Ei nu au putut descrie cum ar fi fost dacă tata ar fi rămas.”
În timp ce trăia cu bunicii săi, Obama Junior s-a înscris la stimata Academie Punahou. A excelat în baschet și a absolvit cu onoruri academice în 1979. Deoarece se număra printre singurii trei elevi de culoare de la școală, Obama Junior a realizat ce înseamnă rasismul și ce însemnă cu adevărat să fii afro-american.
Mai târziu, Obama Junior a descris cum s-a străduit să reconcilieze percepțiile sociale despre moștenirea sa multirasială cu simțul său de sine: ”Am observat că nu exista nimeni ca mine în catalogul Sears, catalogul de Crăciun Roebuck...iar Moș Crăciun era alb.”
Obama junior a scris: „Am mers la toaletă și am stat în fața oglinzii cu toate simțurile și membrele aparent intacte, arătând așa cum arătam mereu și m-am întrebat dacă este ceva în neregulă cu mine”.
LanguageRomână
PublisherTektime
Release dateFeb 11, 2021
ISBN9788835430681

Read more from Celine Claire

Related to Barack Obama Dezlănțuit Complet

Related ebooks

Political Biographies For You

View More