Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

El llibre de Morfeu
El llibre de Morfeu
El llibre de Morfeu
Ebook236 pages3 hours

El llibre de Morfeu

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Durant el fi de curs la Serena no aconsegueix dormir a causa de constants malsons. Llavors rep la visita d'un personatge anomenat Doctor Letargia, el pare d'una de les seves companyes de classe. Letargia presenta una amenaça per Serena i els seus millors amics. Tots ells s'embarcaran en una aventura trepidant quan els somnis comencin a transcendir a en la realitat.-
LanguageCatalà
PublisherSAGA Egmont
Release dateApr 30, 2021
ISBN9788726530995

Read more from Ricard Ruiz Garzón

Related to El llibre de Morfeu

Related ebooks

Reviews for El llibre de Morfeu

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    El llibre de Morfeu - Ricard Ruiz Garzón

    Saga

    El llibre de Morfeu

    Original title: El libro de Morfeo

    Original language: Castilian Spanish

    Copyright © 2014, 2021 Ricard Ruiz Garzón, Álex Hinojo and SAGA Egmont

    All rights reserved

    ISBN: 9788726530995

    1st ebook edition

    Format: EPUB 3.0

    No part of this publication may be reproduced, stored in a retrievial system, or transmitted, in any form or by any means without the prior written permission of the publisher, nor, be otherwise circulated in any form of binding or cover other than in which it is published and without a similar condition being imposed on the subsequent purchaser.

    www.sagaegmont.com

    Saga Egmont - a part of Egmont, www.egmont.com

    Per a la Candela, filla del Paco i la Bego.

    Per a la Noelia, filla del Michel i la Mamen.

    Per al Milo J. Krmpoti´c i l’Anna Iwaszuk.

    Per a la Mabel Beltrán. Per a l’Aarón González Ruiz.

    Tots ells somiadors. .

    Tots ells guardians.

    «Som del mateix material

    del qual es teixeixen els somnis.»

    William Shakespeare

    «Tot allò que veiem o semblem no és

    sinó un somni dins d’un somni.»

    Edgar Allan Poe

    Z

    Heu somiat mai que quèieu en un pou sense fons? O que un ésser invisible us estirava els cabells sense que se n’adonés ningú? Alguna nit heu necessitat despertar-vos perquè us perdíeu en un bosc sense lluna? O perquè obríeu una porta i tremolàveu tant que no us atrevíeu a mirar? Us heu llevat amb el llit regirat després de fugir durant hores d’una fera, d’un monstre o d’un fantasma? Heu tingut la sensació que alguna cosa us arrossegava pels peus i us lligava al somier amb els vostres propis llençols? Doncs ara fiqueu tot això en una batedora, agiteu-ho bé i començareu a tenir una petita idea de la por que els meus amics i jo vam sentir el matí que tot va començar, el matí que tot el nostre món, i el vostre, va estar a punt de canviar per sempre més. El meu gat diu que tothom somia coses així, que tothom té malsons. Però jo estic segura que ningú no somia com nosaltres.

    I sí, ho heu llegit bé, he dit «el meu gat».

    Em dic Serena, tinc onze anys i us vull explicar com els Guardians vam haver de passar tres dies dormint per salvar Terra Onírica.

    ZZ

    Aquell maleït matí, uns quants dies abans dels exàmens, vaig obrir els ulls i vaig notar una coseta calenta que es passejava amunt i avall del llit. Havia tingut uns malsons tan horrorosos que vaig trigar una estona a adonar-me que la coseta tenia orelles i bigotis i també unes potes peludes.

    —Marmota! Un altre cop al llit!

    A vegades crec que tinc el gat més gos del món. Així que em distrec, zas!, salta sobre el matalàs, s’arrupeix i comença a roncar com un tronc. Normalment tanco la porta perquè no s’esquitlli a l’habitació, però aquella nit ho devia fer quan ell ja era dins, perquè el cas és que continuava allà, llepant-se els bigotis amb cara de no haver trencat cap plat. Em disposava a clavar-li una empenta, però vaig acabar abraçant-lo. Els malsons havien estat tan terribles que necessitava els seus roncs, el seu pèl suau i la seva llengua de paper de vidre desfent-se en carícies.

    Va ser després, en veure davant del mirall la meva cara pigallada —sí, tinc pigues, moltes pigues, i un nas minúscul—, quan vaig descobrir que la nit havia estat pitjor del que m’imaginava. Feia unes ulleres d’ós panda i duia els cabells com si una bandada de pops s’hagués dedicat a fer-me trenes. A més a més, els meus preciosos ulls blaus, la part del meu cos de la qual em sento més orgullosa, estaven vermells com els d’un zombi. Havia agafat alguna al·lèrgia mentre dormia? Vaig obrir i tancar les parpelles unes quantes vegades, i va ser com si m’hagués refregat sorra als ulls. Era cert que els meus malsons s’anaven tornant més intensos, però... tant? Em vaig dutxar, em vaig vestir i em vaig posar les meves ulleres de sol favorites, les Oakley violetes, pensant que si continuava alterant-me així pels exàmens acabaria baldada.

    I això era una cosa que la meva mare no permetria.

    —T’has mossegat les ungles un altre cop? —em va dir durant l’esmorzar, ignorant les ulleres de sol—. Quantes vegades t’ho hauré de repetir, Serena? Aquesta nit tornaré a posar-te el repel·lent.

    Ja. La meva mare és així. Em posa un esmalt fastigós perquè no em mossegui les ungles, però ni s’adona que m’he llevat amb ulleres per tapar uns ulls demoníacs. Uf.

    —Mama, no em trobo bé —vaig provar.

    —És clar que no! Vés a saber tot el que t’empasses cada cop que et mossegues aquestes un...

    —Crec que estic malalta.

    Ara sí, el meu pla va fer efecte. Veureu, la meva mare no és mala persona, però té unes prioritats un xic peculiars. I la seva segona prioritat més prioritària és la salut. Per això no és estrany veure-la amb el termòmetre a la mà, perseguint-me pel saló per prendre’m la temperatura, o rentant cinc vegades les verdures, convençuda que així elimina tots els pesticides. Una vegada es va passar quatre hores desinfectant la cambra de bany perquè hi havia trobat una aranya. Quatre hores! Vam trigar una setmana a poder entrar-hi a rentar-nos les dents sense mascareta.

    Però la cosa va passar de la ratlla quan fa sis mesos em van portar al metge de capçalera i em van acabar diagnosticant hiperactivitat. Per a la meva mare, una cosa és que jo tingui uns ulls estranys de color blau cel i m’encanti vestir-me com l’arc de Sant Martí, o que sigui una distracció amb potes, que em passi el dia als núvols i que no calli ni sota l’aigua, i una altra molt diferent que una psiquiatra amb bata blanca i cara de jutge digués que m’havia de prendre unes pastilletes perquè patia un «petit trastorn». Com diu el meu avi, jo continuo essent la mateixa, així que no em preocupo. Però la meva mare ha augmentat deu punts el seu nivell de vigilància.

    —T’has pres les rubis? —va preguntar, com era de preveure.

    Això també té la seva gràcia. La que es posa nerviosa amb la meva hiperactivitat és ella, però les pastilletes me les he de prendre jo. I, damunt, he d’aguantar que els tregui importància anomenant-les rubis, un diminutiu de la marca del medicament. Rubis! Grrr...

    —Sí, mama —vaig remugar—, me les he pres. Però crec que tinc febre.

    Ara sí, ara us confesso que en això em vaig arriscar. I que em vaig excedir. Perquè pronunciar la paraula febre en presència de la meva mare és com declarar xafarranxo de combat. Abans que me n’adonés, ja m’havia posat la mà al front, havia murmurat un «sí, unes dècimes» i s’havia esquitllat per la porta de la cuina abans d’aparèixer al cap d’un segon amb la farmaciola a la mà, disposada a administrar-me un tractament d’urgència. Ja em veia en una ambulància, connectada a mil tubs i envoltada d’ampolles d’oxigen, quan el meu pare va acudir a ajudar-me. Va entrar a la cuina, va dir «bon dia», va etzibar un clatellot a en Marmota i va preguntar:

    —Duc ben posada la corbata?

    Ni tan sols em va caldre mirar. La meva mare es va avançar: —Un altre cop torta!

    —Bah, me n’hauria de comprar una d’aquelles que ja tenen el nus fet.

    —Deixa, deixa... —s’hi va oposar la mama—. Això t’ho arreglo jo en un dir Jesús!

    No cal que continuï, veritat? Exacte, ja l’aneu coneixent: la meva mare és de les que diuen «Jesús». I la seva segona prioritat més prioritària és la salut, però la primera primeríssima... és l’ordre! Així que per a ella una corbata torta guanya per golejada unes dècimes de febre, on va a parar... El cas és que, durant una estona, em vaig quedar sense ningú a qui explicar els meus malsons. No en recordava gaires detalls, només una creixent sensació de perill, una angoixa de llençols regirats i suors fredes, però em calia que algú m’abracés, em digués que tot aniria bé i em fes riure. En aquell moment vaig trobar a faltar el meu avi, que des del març era en una de les seves misterioses expedicions. Tenir un avi científic està bé, perquè et porta regals d’arreu del món, però té l’inconvenient que et pots passar sense veure’l mesos i mesos. Desanimada, vaig buscar en Marmota amb els ulls. El vaig trobar al terra, joguinejant amb les benes. Em va ignorar.

    Tan bon punt el nus de la corbata va semblar d’anunci, vaig obrir la boca per reclamar l’atenció del papa, però un altre cop va ser inútil. L’únic que vaig aconseguir va ser que la meva mare aprofités l’avinentesa per embotir-me el termòmetre fins a la campaneta.

    —No et pensis pas que m’oblido de tu —em va advertir.

    —Què passa? Per què portes aquestes ulleres? Que estàs malalta? —va preguntar el papa, amb una torrada a la mà.

    Vaig intentar parlar sense trencar el termòmetre:

    Do eb trobbo gaire bbé.

    —Apa, apa, no cal posar-se dramàtics. Exàmens finals, mala cara, aspecte d’haver passat la nit trepitjant vidres... No cal ser metge.

    El meu pare sempre té una explicació senzilla per a tot. I li encanta contradir els metges, i, de passada, la meva mare. Per això em va fer l’ullet, va regatejar la mama com un davanter centre i em va arrencar el termòmetre de la boca. La meva mare, segura que estava a punt d’ebullició, va intentar prendrel’hi, però el papa la va aturar.

    —Prou ximpleries! Això són només els nervis típics de final de curs! —va sentenciar, amb aquell to que reserva per concloure els debats sobre la meva salut—. Mira, Serena, deixa’t d’ulleres i de bestieses i no te n’aprofitis: tu saps que podries fer els exàmens amb els ulls tancats. Vaja, si fins i tot podries respondre adormida les preguntes!

    Vaig mirar el meu pare amb la boca oberta. Acabava de recordar-me’n. De sobte.

    En un dels malsons, els que m’havien amargat la nit, jo havia hagut de passar junt amb altres persones per un túnel molt estret, fosc i pudent. Enmig del túnel, havia aparegut un bassal ple de cucs negres i algú havia fet una pregunta.

    Jo havia contestat cridant, i un amic meu havia acabat dins del bassal.

    ZZZ

    Vaig arribar tard a l’escola, quan tothom era a classe. Bé, gairebé tothom. Faltava el profe de mates, al qual li dèiem el Trencat perquè duia el braç en cabestrell per una trompada al pati, i faltava la persona que em va avançar d’un cop de colze, la persona que menys desitjava trobar-me tan aviat.

    —Que tinguis un dia dolentíssim, Serena —em va escopir.

    —Com sempre en veure’t, Insòmnia —vaig respondre. D’acord, ho admeto, la bruixa de la Insòmnia no la puc veure, ni l’he poguda veure mai. En realitat no la pot veure ningú, però és que és difícil suportar una pringada pàl·lida com una espelma, amb uns cabells que no serveixen ni per fer raspalls de vàter, que tot l’any va vestida de negre i es passa el dia tirant boletes de paper mullat des de l’última fila. Sobretot, ecs!, sabent que abans les mulla a la seva horrible boca de dents corcades. Us ho juro, no he vist mai ningú que faci tanta feredat com la Insòmnia. A classe diuen que no és gòtica, com ella afirma, sinó rància, i que fuig del sol com els vampirs, i que fa aquelles ulleres tan fondes perquè només dorm una hora al dia. També diuen que a l’hora del pati busca insectes i els esclafa amb els dits, però això no sé si és cert perquè no li he donat mai la mà per comprovar-ho. Ecs!

    Indiferent a la meva cara de fàstic, la Insòmnia em va clavar un altre cop de colze i va entrar a classe. Em va estranyar que no es quedés a fer la llesca, però ho vaig entendre en sentir a la meva esquena la veu del Trencat.

    —Així que fent tard... —em va renyar el profe abans de girar-me—. I amb ulleres de sol!

    —Oh, pobra, però si s’ha entrebancat —va afegir una altra veu, més cascada—. Permete’m que t’ajudi.

    El cop de colze de la Insòmnia m’havia deixat amb un genoll a terra, però en veure el somriure de l’home de la veu trencada vaig desitjar trobar-me encara més lluny. Sota terra, per exemple.

    —Suposo, Serena, que coneixes el pare de la teva amiga...

    Em vaig empassar la saliva. Abans que el Trencat pogués recordar el veritable nom de la Insòmnia, l’«amiga» en la direcció de la qual assenyalava, la cara d’aquell home se’m va clavar com una destralada. Era lleig, lletgíssim, i esquelètic, i blanc, no, groguenc. Semblava una mòmia, es movia com la marioneta d’un titellaire boig i pudia a tabac. Definitivament, aquell no era el meu dia.

    —Ehem, puc? —va gargamellejar la mòmia, oferint-me la mà amb un xiuxiueig glaçat.

    Els seus ulls, grisos i lleganyosos, eren dues bales plenes de cendra. Feien venir ganes de grapar-li les parpelles per no veure’ls-hi. Per acabar-ho d’adobar, l’home va somriure. I, aleshores, l’ensurt que duia a sobre es va convertir en repugnància. La seva boca semblava un piano vell. Unes dents ronyoses l’envaïen en perfecte desordre i una llengua de lloro les va llepar. Tenia llavis?

    —Disculpa la meva filla —va dir, mirant cap a la porta per la qual havia desaparegut la Insòmnia—. No li agrada arribar tard.

    Uf, això és el que no suporto dels adults. Que menteixen molt malament. I si, damunt, són pares de la Insòmnia, aleshores, com diria la meva mare, ja no tenen perdó de Déu.

    Em vaig aixecar sense ajuda i l’home va enretirar la mà com si l’hi hagués mossegat una serp. I això que el de la pinta d’escurçó, i atropellat, era ell. D’una de les butxaques de la gavardina en va treure un immens rellotge penjat d’una cadena. Era un d’aquells rellotges antics, dels que fan servir els mags per hipnotitzar, dels que porten els avis enganxats a l’armilla. Vaig poder sentir clarament el seu tic-tac. Sonava com si algú tirés roques des del capdamunt d’un barranc. El pare de la Insòmnia va assenyalar el rellotge amb un dit ossat.

    —Tu també arribes tard —va riure al costat del Trencat—. A veure si t’hauré de vigilar, he, he, he...

    Ho veieu com jo, veritat? Glup, glup i reglup. No sé si el profe va captar l’amenaça, però jo vaig rebre aquelles paraules com si m’haguessin obligat a menjar-me la terra del gat. Després que el gat l’hagués fet servir, per descomptat.

    ZZZZ

    Després d’unes quantes hores de repàs per als exàmens de la setmana següent, les equacions, els decimals i les arrels quadrades em sortien per les orelles. La sensació d’inquietud, a més, continuava enganxada a mi com una capa de pintura. I dels ulls, val més que no en parli. Simplement tenia ganes d’arrencar-me’ls. Per sort, en aquell moment va sonar el timbre. Abans de sortir, vaig treure el cap per la finestra i vaig inspeccionar el pati, però no vaig veure el pare de la Insòmnia enlloc. L’olor de tabac, però, continuava impregnant-ho tot.

    —Serena, pots venir un moment?

    Que el profe et cridi just abans de l’esbarjo és una cosa que hauria de ser prohibida per llei. Sobretot, quan en aquell moment passa algú com la Insòmnia pel teu costat i t’ensenya el seu dit del mig tot estirat. Al final, el Trencat només volia interessar-se per l’estat dels meus ulls, que li havia hagut d’explicar per culpa de les ulleres de sol. Així que em va deixar anar, vaig sortir disparada cap a la font. Al seu costat, m’hi esperaven els Guardians amb cara de santets.

    Ah, els Guardians. No us n’havia parlat? Doncs potser comença a ser l’hora de presentar-vos-els, ja que van ser ells els qui em van ajudar a salvar el món, o allò que vam fer al final, que no us penseu que ho tinc tan clar. Tot i que, ara que ho esmento, aleshores no eren oficialment els Guardians, només en part. Uf, quin embolic, veritat? Ja diu la meva mare que a vegades sóc com una cabra boja. En realitat, el que sóc és hiperactiva, però això ja us ho explicat i no és veritat. Vull dir que no és del tot veritat. Bé, després us ho explico millor, com allò del gat. Centrem-nos ara en els Guardians que m’esperaven a la font de l’escola.

    La primera que em va veure arribar va ser la meva cosina, la Virgínia, que té un any menys que nosaltres i va un curs per sota. Ens assemblem tan poc que gairebé ningú sap que som parentes. Jo la sobrepasso en un pam, i ella... Sí, molt bé, ella té la pell més fina, els llavis més rojos i uns rínxols daurats que no se

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1