Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Industriële revoluties: De geboorte van de moderne wereld
Industriële revoluties: De geboorte van de moderne wereld
Industriële revoluties: De geboorte van de moderne wereld
Ebook48 pages24 minutes

Industriële revoluties: De geboorte van de moderne wereld

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

De industriële revolutie was een periode van modernisering die begon in Groot-Brittannië en zich daarna uitbreidde naar de rest van Europa. In deze periode veranderden veel landen in de westerse wereld van hoofdzakelijk agrarisch naar meer gemechaniseerd, waardoor de demografische groei versnelde en er ongekende economische veranderingen plaatsvonden. In slechts 50 minuten komt u te weten hoe deze revolutie Europa voor de komende eeuwen heeft gevormd en begrijpt u de diepgaande invloed ervan op de moderne samenleving. Dit eenvoudige en informatieve boek geeft een grondige bespreking van de belangrijkste uitvindingen van de industriële revolutie, waaronder de stoommachine en de verbrandingsmotor. Het bevat ook een volledige biografie van de hoofdrolspelers, waaronder James Watt en Thomas Edison, een waardevolle inleiding tot de economische context en een evaluatie van de impact van de industriële revolutie, waardoor u alle essentiële informatie krijgt over deze cruciale periode die de moderne samenleving heeft gevormd.
LanguageNederlands
Release dateFeb 23, 2023
ISBN9782808605120
Industriële revoluties: De geboorte van de moderne wereld

Related to Industriële revoluties

Related ebooks

Related articles

Reviews for Industriële revoluties

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Industriële revoluties - Jérémy Rocteur

    ENGELAND AAN HET BEGIN VAN HET INDUSTRIËLE TIJDPERK

    Sinds het einde van de 18e eeuwe is de Britse bevolking dramatisch gegroeid. In tegenstelling tot vorige eeuwen, toen het geboortecijfer piekte en het sterftecijfer hoog was, daalde het sterftecijfer geleidelijk. Van zes miljoen inwoners in 1760 steeg de bevolking tot twaalf miljoen in 1820. Terwijl deze groei de landbouw van een aanzienlijk aantal arbeidskrachten voorzag, nam ook het aantal te voeden monden toe, en wel veel sneller.

    Groot-Brittannië was zich hiervan bewust en profiteerde van een context en was het eerste Europese land dat het tijdperk van de industrialisatie inging. Deze voorsprong op de rest van het continent wordt verklaard door economische, politieke en maatschappelijke factoren.

    Een bloeiende markt

    De binnenlandse en buitenlandse markten waren groot en bloeiend. In tegenstelling tot de meeste Europese landen heeft Engeland geen douane sinds het begin van de 18E eeuwe . De prijs van ingevoerde goederen werd dus niet verhoogd. Dit was een belangrijke factor voor een land met een groot aantal koloniën waaruit het de voor de productie van zijn producten benodigde middelen kon putten. Bovendien heeft Engeland een ondergrond die rijk is aan gemakkelijk te exploiteren grondstoffen. Onder andere kolen en ijzer zijn onmisbaar voor het goed functioneren van de industrie. Hun vervoer werd vergemakkelijkt door een voor die tijd sterk ontwikkeld communicatienetwerk en door de vele rivieren in het gebied. Deze waren van vitaal belang, niet alleen voor het verkeer van grondstoffen en producten, maar ook voor de gemakkelijke werking van machines.

    De economie van het land is even sterk. eHun munt (het pond sterling) is aanwezig op alle continenten en zal in de 19e eeuw de munt van de internationale handel worden. Ten slotte zijn de financiële en bancaire netwerken geconcentreerd in het centrale district van Londen, de City, waardoor de economie van Londen verder wordt versterkt.

    Een beleid dat gunstig is voor de industriële ontwikkeling

    De staat speelde ook een belangrijke rol in de komende revolutie. De Engelse regering startte een reeks wetten ter bevordering van

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1