Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Bir Filozofun El Kitabı: Felsefe, #1
Bir Filozofun El Kitabı: Felsefe, #1
Bir Filozofun El Kitabı: Felsefe, #1
Ebook144 pages1 hour

Bir Filozofun El Kitabı: Felsefe, #1

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Felsefenin yeni rotası ve kutup yıldızı olmaya aday bir eser. Bilinç, etik, varlık , bilgi, insan, doğa, ilişkiler, sorunlar, hiyerarşi (katmanlar), evrim gibi bir çok önemli konulara ait yeni bakış açıları ve akıl yürütmeler ile gerçekçi açıklamalar, tespit, saptamalar bulunmakta ve bulunan doğruların gelecekte testlerinin yapılabilecek olması ile kesinliğe ulaşılacağı savunulmaktadır. Felsefeye ilgi duyan ve geliştirmek isteyen herkesin dikkate alması gereken bir eser olma niteliğindedir.

 

LanguageTürkçe
Publisherozkan salman
Release dateDec 28, 2022
ISBN9798215175309
Bir Filozofun El Kitabı: Felsefe, #1
Author

ozkan salman

Name, Nachname: Özkan Salman Geburtsjahr und -ort: 1966 Isparta Ausbildung: Grundschule: Nuri Zarplı Primary School (Insel Alibey, Ayvalık, Balıkesir) Sekundarschule: Gazi Osman Paşa Sekundarschule (Balıkesir) Gymnasium: Handelsgymnasium Balıkesir Universität: Hacettepe University Faculty of Education Educational Sciences Psychological Counseling and Guidance, Aöf Business Administration, Aöf Economics Department, Aöf Public Administration Associate Degree, Aöf Medical Secretariat Associate Degree Werke: A Philosopher's Handbook, Love and Philosophy Poems Beruf, Interessen, Beziehungen und Weltanschauungen: Arbeitet in einer Gesundheitseinrichtung. (Tourismus, Philosophie, Schriftsteller, Dichter, Reisen, Wandern, Fotografieren, Filme schauen, Bücher lesen, Social-Media-Aktivitäten, Wissenschaft und Technologie, der Agenda folgen, Schwimmen, gesunde Ernährung, Umweltschützer, Minimalleben, Fernbeziehungen, Fokus auf Jetzt und die Zukunft), globalistisch, humanitär, deistisch, feministisch, modern stoisch, dialektisch, sozialdemokratisch, friedlich)

Related to Bir Filozofun El Kitabı

Titles in the series (1)

View More

Related ebooks

Reviews for Bir Filozofun El Kitabı

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Bir Filozofun El Kitabı - ozkan salman

    İçindekiler

    Önsöz....................................................................3

    Teşekkür............................................................... .5

    Felsefe Nedir? Filozof Nedir? Filozof Kimlere Denir?.............5

    Felsefeci ve Filozof olma aşamaları............................ . ..6

    Erdemli olma 1. Sağlık .......................................... .  16

    Form durumu........................................................  17

    Bedeni kandıramayız............................................  .  18

    Cinsel yaşamın gizli yakıtı .......................................  19

    Oturmayı Hak etmek ........................................... .  .  19

    Bedenin dört Atlısı....................................... .........  . 20

    2. Yaşama Sevinci ve Çoşkusu ..................................  21

    Duygu ve düşünce kördüğümünü Çözme.........................22

    Ara duygular, ana duygular..........................................22

    Duygulardan düşüncelere doğru...................................23

    Gündüz, gece ve geçmiş zaman....................................23

    Tutkularımız...........................................................24

    Sevgi ve Saygı hakkında önemli fikirler..........................26

    Büyükşehirde yaşamak..............................................28

    Trafik...................................................................29

    Sıra Trafiği.............................................................30

    Sorunlar................................................................31

    Kısa ve ömürlü hedefler..............................................35

    3.  İlişkiler.............................................................37

    Katmanlar(Hiyerarşi).................................................38

    Katmanlar arası ilişkiler.............................................40

    Vicdan.................................................................43

    Vicdan (Toplumsal vefa duygusu)...................................47

    Bilincin zaman ve mekan algısı..................  ................49

    Felsefe Diyalogları temel özellikleri.....................  .......52

    Youtube küresel üniversite ve bilgilere yeni bakış açısı........54

    Doğada dört öz Teorisi...............................................58

    İnsan ve Teknolojinin doğaya ve evrime göre gelişimi ........60

    Doğanın Canlı Genetiğine Negatif Kayıtları ....................62

    Felsefede Varlık ve Bilgi............................................63

    Felsefe Bilgisi ile Diğer Bilgiler ilişkileri............... .........67

    Önsüz

    Sayın okuyucularım, yaklaşık ikibin yedi yılından bu yana felsefe üzerine araştırmalar, incelemeler yapıyor ve öğrendiğim tüm bilgilerin değerlendirilmesi sonrasında kendimce oluşturduğum felsefe fikirlerimi hala yazıyorum.

    Önce milliyet blog'da başlayan giriş sayılabilecek yazılarıma, her yıl gelişen fikirlerimle ozkansalmanblog.spot.com'da yazmaya devam etmekteyim.

    Bütünsel ve sınırları belli olan bir felsefe görüş oluşturma sürecine girdiğim fikirlerim, son yıllarda sürekli gelişmekte ve yaşamla teste tabi tutulmaktadır.

    Günlük hayat ve gelecekteki oluşabilecek yaşama olasılıkları ve açılarına dair öngörülerine görede fikirlerimin paralel ilerlediğini, birbirini olumlu etkiler ile yönlendirdiğini sevinerek bildirmek istiyorum.

    Dolayısı ile en az elli hatta yüzyıllık bir başyapıt olabilecek bir eser ortaya koyma amacında ve hayalindeyim. Canlılık ve insanlık sürekli bir biyolojik inşa halindedir. Bu inşanın büyümesinde bir tuğla, bir demir veya yeni bir malzemelerden bir parçasını da ben eklemek ve bu insanlık inşasına ufak da olsa kalıcı bir katkı yapmak istiyorum.

    Yazdığım bu eser arkada duran evrensel ve bütünsel felsefemden kaynağını alan ve sırasını ona verecek olan öncü bir çalışma niteliğinde olacaktır. Okuyucularımın ve takipçilerimin kitabımı rahat anlaması için basit ve tekrarlara dayalı, popüler olma amacı hissediliyor gibi eleştirilere karşı da hazırlıklı durumdayım ve kabul edilebilir gerekçelerim bulunmakta.

    Sınırları belli ve bütünsel bir felsefe görüşümün olması, bu görüşlerimin kitlelerce incelenme ve değerlendirilmesi olanağı şu an hem yavaş ilerlemekte hem de kolay anlaşılabilir hale getirme çalışmalarım uzamaktadır.

    O nedenle kaynağını felsefe görüşlerimden aldığım toplumumuzun belli kesimine seslenebileceğim, onların da beklediği şekilde kişisel gelişim alanındaki ihtiyaçlara cevap verme adına bu kitabımı yazma gereksinimini duydum.

    Geniş ve büyük felsefe alanımla kitlelere hızla ulaşma olanağının zayıf olması teşhisim beni kısmı olarak da olsa bireylere ve hali ile toplumumuzun belli kesiminin benimseyebileceği ve uygulayabileceği tarzda yani kişisel gelişim alanında pratik bilgilerin olduğu bu kitabımı yazma gerekliliğine ulaştırdı.

    Klasik tarzda yazılmış önceki tüm kişisel gelişim kitaplarının gaz verme, yaşam koçluğu yapma, motive etme, Hadi koçum başarırsın , evrene mesajınızı gönderin gibi gerekli ama yarım ve yarı yolda bırakan ve zamanla eskiyen tarzlarını bu kitabımda karşılaşmayacağınızı umuyorum.

    Çünkü size bir işinizi başarmanızı veya belli bir dönemde, önemli anlarda mutlu, başarılı olmanıza yönelik geçici, kısıtlı ve yarım yardımcı bir kitap sunmuyorum. Bu kitabımla sizlere ömür boyu iyi, kaliteli ve keyifli bir yaşam yaşayabileceğinizi vadediyorum. Bu kitap ile geçmiş tüm kişisel gelişim kitaplarını gözden geçiriniz ve yaşamınıza yön veren bilgileri güncelleyiniz. Bu kitap ile kişisel gelişim dalında yeni bir sayfa açacağız. Gerçek, kalıcı, sağlam bir kaynak, kolay ve anlaşılır başucu kitabı olarak. Tamamlayıcı ve geliştirici özelliğini de dikkate alabiliriz.

    Modern anlamda, belli kültüre ulaşmış ve düşünce yetisini kullanabilen her bireye felsefeci ve filozof olma ve bu yolun keyifli ve mutlu olması şeklinde tümüyle kendi tecrübe ve felsefe fikirlerimin ışığında hazırladığım, bu kitabımı sunuyorum.

    Ülkemiz ve küresel olarak tüm canlara hayırlı olsun.

    TEŞEKKÜR

    Bu kitabın oluşmasında çevremden bir çok arkadaşımdan, dostumdan ve canlardan ilham aldım. Kendilerine buradan teşekkürü bir borç bilirim.

    Başta felsefe ve ilham yürüyüşlerime sıkılmadan ve keyifle katılan Azizim Recep Kale'ye, işyerinden boş vakitlerinde beni dinleyen, eleştiri ve katılımlarda bulunan sayın Sibel Atagün ve sayın Semra Işıklı hanımlara, yirmi beş yıllık iş arkadaşım Arif Çelik'e, öğlen tatillerinde beni ve fikirlerimi sıkılmadan, sabırla dinleyen ve kendi fikirleri ile katılarak açı genişleten Arif Kaklık ve Rıdvan Budak'a, büyük yeteneği ile hem ülkemizde hem de uluslar arası resim sanatında kendisini gösteren ve geliştirerek kendi tarzını oluşturmuş ve çalışmalarına devam eden ressam Emel Çevikcan'ın felsefe görüş ve fikirlerimi sabırla dinleyerek ve katılımları ile önce keşif sonra farkındalık oluşturmamda yardımları için çok teşekkür ederim.

    Burada adını yazamadığım etkileşimlerimizle ilham aldığım bir çok arkadaşıma teşekkürlerimi bir borç bilirim.

    Felsefe Nedir ?

    Felsefe, yaşamın varlık ve bilgisini araştıran ana bilge uzmanlık alanıdır. Felsefenin tanımı bir çok felsefeci, düşünür ve filozof tarafından bir çok tanımı olmakla birlikte kitabımızın konusuna özel olarak yaşamın varlık ve bilgisini araştırma alanıdır şeklinde özgün tanımını kısaca yapabiliriz.

    Bir çok tanımlama daha yapabiliriz.

    Felsefe, bilginin bilgisini kavramlar ile araştıran, düşünme, yazma, konuşma, sorgulama, tespit,saptama, şüphe etme, gerçeğin bilgisine ulaşmaya çalışma, iyi, doğru ve güzel, etik idealleri inceleyen, doğal insan yetisi olan zihnin kullanılmasını insanlık açısından geliştirmeye varlık ve bilgisinin merceğinden tüm bilgileri değerlendiren ana bilgelik ve uzmanlık alanıdır.

    Felsefe, merkez bilgi olma adayıdır.

    Filozofluk Nedir? Filozof kimlere denir?

    Filozof, felsefe eğitiminden ve bilgilerinden öğrendiği, kendi ve başka kişilerin yaşam tecrübelerinden edindiği bilgileri kendince değerlendirerek, düşünme ve araştırma,ile ortaya yeni bilgiler çıkaran ve bu bilgileri felsefe alanında ve topluma sunan, bu bilgiler ışığında ilke ve kuramlar oluşturup kendi yaşamını buna göre sürdüren felsefeci, düşünür, aydın, bilgedir.

    Felsefeci ve Filozof olma aşamaları

    Batıda felsefenin gelişimi bilimlerin ilerlemesi karşısında felsefe ve din olgularının sabitlenmesi gibi sürece girilmiştir geçtiğimiz yüzyılda.

    Bilim uzantısı teknoloji ile çok hızlı ilerleme kaydetmiş, insan ve toplum yaşantılarının faydasına olacak şekilde her alanda söz sahibi olmuş ekonomi

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1