Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Ragnorn 666
Ragnorn 666
Ragnorn 666
Ebook183 pages1 hour

Ragnorn 666

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Vil du gerne vide hvornår et Ragnarok vil opstå næste gang eller vide hvordan man læser de gamle profetier om verdens fald? Så er det i bogen Ragnorn 666 at svarene på disse spørgsmål kan findes.
Ragnorn 666 er bogen der forklarer den gamle Ragnarok spådoms opbygning og metoden til at læse spådommen som oraklerne gjorde det i sin tid. Her kan man læse de gamle tekster om Ragnarok i nye direkte oversættelser, med dette kan man således få et sandt og originalt indblik i vikingernes mytologiske verden og perception af deres verdens udtryk. Her er de sædvanlige Ragnarok tekster tilføjet yderligere vers fra andre af vikinge tidens digte om Ragnarok og kampe, og dermed en yderligere forståelsen for Ragnarok.
Indgangen til denne analyse af de gamle tekster om Apokalypse og Ragnarok er videnskabelig, og der tegnes et billede af både komet baner, tidslinjer og den mytologiske verden. Metoden til at regne med bæstet tal 666 afsløres her, sammen med mange andre af de gamle vikingers hemmeligheder.
Julekometen, Apokalypse kometen og ledestjernens indbyrdes forhold belyses, og der gives et sandt svar på tiden for spådommen om en messias, dennes fødsel og tiden for Krist´s genopstandelse i fremtiden.
LanguageDansk
Release dateMay 31, 2022
ISBN9788743038658
Ragnorn 666
Author

Henrik Phenrir Larsen

Forfatteren af bogen Ragnorn 666 er fra Danmark og autodidakt runolog. Med en indsigt i den mytologiske verden og runernes mysterier skaber forfatteren forklaringer og billeder af mytologien, sammen med nye direkte oversættelser af de gamle tekster.

Related to Ragnorn 666

Related ebooks

Reviews for Ragnorn 666

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Ragnorn 666 - Henrik Phenrir Larsen

    VØLVENS SPÅDOM

    Hør Mimirs venner mine,

    mit givet genfindes i dunder,

    ved gemme sker glemsel i

    Glødebjergs strøm, Egill´s.

    Hør Odin´s bryst strømme

    bruse fra min mund,

    digte evnen er mig givet.

    Man er jords vise ord

    når mørkt Daner sende,

    dræner du grov mund

    aldrig Hlodyn vakler.

    Jeg husker engang da den

    mørke jord med opgravet mund

    gabte over den grønne spire ,

    Hlodyn´s knogle.

    FORTALT AF PHENRIR

    Heidi hed hende som til huse kom

    vølve velspået visdom hun videregav,

    seid hun viste hun kunne

    seid hun i tanke spil,

    da var hun anger ilde brud.

    Indholdsfortegnelse

    Om Ragnarok

    Ragnarok med de gamle tekster

    Vølvernes spådomme

    Idun og Sif Sigfjern´s spådomme, vers brugt i tilrettelæggelse

    Gylfe´s blændværk og Tarot kort

    Gylfi´s blændværk, indledning til Ragnarok fortællingen

    Høj´s fortælling om Ragnarok, original tilrettelæggelse

    Vølven´s spådom om Ragnarok, vers brugt i tilrettelæggelse

    Vaf Thrudnir´s mæle om Ragnarok, vers brugt i tilrettelæggelse

    Den blå komet

    Ragnorn

    Fimbulvinter

    Guldgubber

    Hugonis

    Golgata

    Maria Magadha-Lalanda

    Apocalypse

    Collabse

    Exudos

    Syndflod

    Niberu

    Ulvbåt Atlantis

    Cataclysm

    Skæbnegudinderne

    Rock´n Roll

    Profeten

    Huskesangen

    Ragnarok liste

    Ragnarok uret

    Ragnarok astronomi

    Ragnarok kometen i den mytologiske verden

    Ragnarok og stjernetegn

    Ragnarok tider og komet baner

    Ragnarok kometernes passager

    Ark kometernes passage

    Spydsangen, valkyriernes vise

    Phenrir´s fortælling om Ragnarok og Vølvens´s spådom

    Hildebrand´s dødskvad

    Beliggenhed

    Ark tour

    Ragnarok i tal

    Litteratur liste

    RAGNARØKR

    88

    VED I MERE ELLER HVAD?

    Af hærdet tulle

    le du aldrig,

    ofte er godt

    det de gamle kvæder,

    ofte der skrøbelig bælgs

    udtryks ord komme,

    dem der hænger ved

    og skoler på skrømt

    og væver med vild pil.

    Om Ragnarok

    Ragnarok historien betragtes normalt som en fortælling om verdens undergang, men var oprindeligt overleveringer om de helt tidlige natur katastrofer som udbrød ved istidens oversvømmelser, ved store vulkanudbrud, jordrystelser og komet nedslag med udslettelse af liv til følge. Disse fire basale katastrofer angives ved fire jætte elementer såsom is, ild, vand og jord, hvilket giver historiens opbygning og rækkefølge, det fjerde element udgjorde også menneskers indbyrdes kampe, og med disse fire elementer skabtes et femte element, kaldet Ragnarok, og denne helhed af fem elementer blev betragtet som en uundgåelig, naturlig cyklus der ville fuldbyrdes. Denne fuldbyrdelse resulterede i den verden man levede i og fortællingerne handlede således om verdens tilblivelse og menneskets taknemlighed for de strabadser tidligere folk havde overkommet, ved deres viden, fremsynethed og formåen for at holde fred og hjælpes ad. I historierne er der ved hver katastrofe en frelser og efter dem kommer en messias med ny indsigt. Af denne grund tillagde erobrende konger og profeter sig Ragnarok historien for at fremstå som en ny messias, efter magtovertagelse. Der findes således flere versioner af Ragnarok historierne alt efter natur katastrofer og konge historier. Overleveringerne har deres rødder i tiden ved Cataclysmen år 12,871 fvt. fra at Atlantis synker år 9609 fvt. forsætter de til Noah ark fortællingen fra år 5311 fvt. for at ende ved at Atlantis synker igen. I Danmark kan en mulig indførsel af Ragnarok historier have været således. En første version kom med Yamnaja folket år 1444 fvt. og omhandlede Noas ark fortællingen. Siden år 633 fvt. havde der floreret en nordisk version af Iliaden fra Tyrkiet, denne blev senere genkendt af Herulerne som opspind i forhold til en oprindelig fortælling, i og med at man havde brugt de nordiske gudenavne og historier i fortællingen om Iliaden. En tredje version kom fra det nordlige Ungarn med Bersærkerne og kong Dan i år 303, omhandlende exudos historien, dette folk har muligvis kendt til flere af Ragnarok versionerne. En fjerde kom i starten af 500 årene med Herulernes indvandring og frankisk kristendom. Herulerne havde selv været en del af kampene ved Troja, Iliadens omdrejningspunkt og af Kiev rigets kampe med tilhørende folkevandringer, i året 503 kaldtes Heruler folket hjem til Skåne for at beskytte deres ark, netop som Skandinavien ramtes af en naturkatastrofe der skabte hungersnød og som blev kaldt Fimbulvinteren. En femte opstod efter Fimbulvinteren i årene 536-644. Denne skandinaviske Ragnarok version kom med kong Gylfe, fra Kiev riget i det nuværende Ukraine i årene 656-658. Denne version havde basis i Kiev rigets interne kampe imod det folk som blev kaldt Heruler, dette folk skal genkendes i mytologien som de tre store negative, Midgårdsormen, Hel og Fenris ulven, Angerbod og Lokes jættebørn.

    Ved Fimbulvinteren søgte man svar på om tidens hungersnød og interne kampe var en del af et nyt Ragnarok, ved at finde tilbage til en oprindelig fortælling, som kunne afsløre spådomme om tiden for Ragnarok. Den skånske kong Gylfe rejste i år 656 til Kiev riget ved byen Gdansk i det nuværende Polen og konsulterede deres undervisere for at lære en oprindelig mytologi at kende, kong Gylfe vendte tilbage med fortællinger der danner grundlaget for historien der kaldes Gylfe´s blændværk, som er en fortælling om guderne, deres gøren og laden, der afsluttes med Ragnarok fortællingen, som indebærer gudernes endelige fald. Der er yderligere et digt som hovedsageligt skriver Ragnarok historien, det hedder Vølvens spådom og blev betragtet som en gammel cyklisk spådom om verdens fald og nye opståen, det blev udbredt i årene 827-977. Hele digtet Vølvens spådom indeholder tre dele, en første del med verdens skabelse, dernæst kampen imellem menneskets tilgang til verdens natur og endeligt en del med enden på verden og gudernes indflydelse for folket. Fra år 977 blev historien om Apokalypsen fra Biblen udbredt med kristendommens komme i Danmark. Den nuværende Ragnarok version vurderes til at være fra 656-827 årene og Vølvens spådom fra 827-977 årene, de er begge under indflydelse af Tarotkort systemet.

    Ragnarok med de gamle tekster

    Med disse nye direkte oversættelser kan man for første gang læse de gamle fortællinger om Ragnarok, som de oprindeligt blev skrevet. I de gamle skrifter findes flere fortællinger om Ragnarok, hovedsageligt i en historie kaldet Gylfe´s blændværk og to digte kaldet Vølvens spådom og Vaf Thrudnirs mæle, der findes også få andre digte og enkelte vers om Ragnarok. Starten og hændelses forløbet i disse fortællinger er opbygget på forskellige måder, fælles er det dog at verdenen bliver angrebet fra alle fire sider. Her er alle dele sat sammen i rækkefølgen fra de ni mytologiske verdener og tidsforløbet af Ragnarok hændelserne. Historien virker her som en fortæller og digtet som spåkonens medfølgende udsagn, i denne tilrettelæggelse er fortællingen også tilsat vers og digte fra andre af vikingetidens spådoms fortællinger om kampe og Ragnarok. Teksterne om vikingetidens mytologi er for de flestes vedkommende skrevet ned omkring år 1200 på Island, på sprogene norønsk og islandsk. Sidenhen er disse gamle tekster blevet overgivet til konger og museer, hvor de evt. kan genkendes som manuskripter kaldet Edda, Hauksbog eller Corpus Regis. Digtet kaldet Vølvens spådom er her oversat fra tre versioner fra forskellige manus, der er rettet og udfyldt enkelte linjer i digtet, da der var huller i teksterne og versenes indbyrdes rækkefølger var forskellig. Enkelte runesten og ikke tidligere oversatte runevers er også at finde i denne fortælling om Ragnarok. I det følgende kan

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1