Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Catalunya - camí cap al conflicte
Catalunya - camí cap al conflicte
Catalunya - camí cap al conflicte
Ebook432 pages5 hours

Catalunya - camí cap al conflicte

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Aquest llibre és imprescindible per a tots els interessats a Catalunya i a la seguretat europea.
Explica per què el govern de Puigdemont no va obtenir la independència amb la declaració unilateral el 27 d'octubre de 2017.
Explica per què les elits polítiques europees han donat l'esquena a Carles Puigdemont.
 

Els mitjans de comunicació internacionals han estat massa predisposats per als pro-independentistes a la regió espanyola de Catalunya. Això contrasta enormement amb les reaccions dels principals líders i organitzacions internacionals.
Els mitjans de comunicació internacionals no han investigat el problema i han informat al públic.
Els mitjans de comunicació no han entès la forma de conflicte que els pro-independentistes han aplicat des de 1975 quan el general Franco va morir.

LanguageCatalà
PublisherEric Thomsen
Release dateMar 28, 2018
ISBN9781386766803
Catalunya - camí cap al conflicte
Author

Eric Thomsen

Eric Thomsen hat in den Bereichen Wissenschaft, Wirtschaft und Recht veröffentlicht, Ausstellungen organisiert und Konzerte veranstaltet.

Related to Catalunya - camí cap al conflicte

Related ebooks

Reviews for Catalunya - camí cap al conflicte

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Catalunya - camí cap al conflicte - Eric Thomsen

    Altres títols disponibles de autor

    Radical Islam and Compliance in Financial Institutions

    Hezbollah – Cuckoo in the Nest

    Arab Oil Money – Toxic Cocktail

    Tesla

    ––––––––

    Poseu-vos en contacte amb l'autor i els editors a editionslux2015@gmail.com

    ––––––––

    portada - bandera espanyola al poble castilleny.

    Sobre l'autor

    Eric Thomsen ha publicat en dret, ciència i economia. Té diversos ensenyaments de llicenciatura, llicenciat en economia i certificat per ACAMS el 2016.

    Pròleg

    El 27 d'octubre de 2017, el Senat espanyol va votar per destituir el govern de la regió de Catalunya al nord d'Espanya i convocar noves eleccions a l'assemblea regional el 21 de desembre de 2017.

    Això no serà el final del problema a Catalunya.

    Quan llegeixes la premsa internacional sobre el problema a Catalunya, tingueu, tanmateix, una visió més o menys parcial del que està passant i per què. Semblen increïblement parcials.

    També hi ha una divisió entre els líders polítics sobre el problema a Catalunya. El primer ministre escocès Nicola Sturgeon va cridar ^ Permetre que el poble vote ^.

    http://www.bbc.com/news/uk-scotland-scotland-politics-41453955

    El primer ministre de l'Estat belga va exigir la mediació internacional.

    Us pregunto si la majoria dels periodistes són, de fet, comunistes implícits que van fugir de la guerra civil espanyola i van recolzar l'anàlisi de Lenin que els disturbis i turbulències civils permeten al proletariat, que significa Lenin, prendre el poder i governar en nom del proletariat.

    Moltes peces d'informació interna que llegeix es recolzen sutilment sobre aquest recolzament comunista implícit.

    Per tant, podria ser oportú amb una anàlisi més independent, basada més en fets i menys en ideologia implícita. La televisió estatal espanyola és una font oberta i no es pot acusar de manera raonable d'estar al costat del president espanyol, Mariano Rajoy. És una font així.

    Amb aquest petit volum l'autor espera contribuir a aquest objectiu d'una anàlisi menys ideològica.

    Màlaga, novembre de 2017

    27 d'octubre de 2017

    El 27 d'octubre de 2017, el Senat espanyol va votar per disposar del govern de la regió autònoma de Catalunya, encapçalat per Carles Puigdemont i de posar a la vicepresidenta Soraya Saenz de Santa Maria a càrrec de l'administració local durant aquest període fins a un nou govern local es pot formar després de les eleccions que el president de l'estat espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat el 21 de desembre de 2017.

    Aquesta és una decisió clau, un punt d'inflexió en el conflicte.

    El Tribunal Constitucional espanyol - Tribunal Constitucional - a Madrid. Al voltant de la cantonada hi ha la Universitat CEU San Pablo que té una Facultat de Dret amb a.o. un programa en dret de la UE.

    ––––––––

    El president diputat, Carles Puigdemont, va dir després del seu amagatall a Brussel·les que havia esperat que el govern espanyol negociés. Clarament va equivocar-se en els seus càlculs.

    La decisió de disposar del govern local va seguir més d'un any de conflicte: el conflicte sembla ser una estratègia seguida pels pro-independentistes.

    L'ordre del govern espanyol 27 d'octubre de 2017:

    Artículo 1. Objeto y naturaleza.

    1. El presente Real Decreto tiene por objeto dar cumplimiento a la habilitación al Gobierno de la Nación realizada mediante Acuerdo del Pleno del Senado, de 27 de octubre de 2017, por el que se aprueban las medidas requeridas por el Gobierno, al amparo del artículo 155 de la Constitución, realizando la designación de los órganos habilitados para la efectiva aplicación de las medidas autorizadas por él, con relación al obierno, a la Administración de la Generalitat de Cataluña, sus organismos, entes, entidades y sector público empresarial dependientes, así como con respecto al Parlamento de Cataluña.

    2. Se designan como órganos habilitados para la efectiva aplicación referida en el apartado preferente:

    a. El Presidente del Gobierno.

    b. La Vicepresidenta del Gobiern.

    c. El Consejo de Ministros.

    d. Los Ministros como titulares de sus Departamentos.

    http://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2017-12329

    traducció -

    "Article 1. Objecte i naturalesa.

    1. El propòsit d'aquest Reial Decret és complir l'autorització concedida al Govern de la Nació mitjançant un Acord de la Plenària del Senat, de 27 d'octubre de 2017, que aprova les mesures requerides pel Govern, d'acord amb l'article 155 de la Constitució, així com la designació dels òrgans autoritzats per a l'aplicació efectiva de les mesures autoritzades per ell, en relació amb el Govern, l'Administració de la Generalitat de Catalunya, les seves agències, òrgans, entitats i el sector públic públic dependent igual que amb el Parlament de Catalunya.

    2. Es designa com a òrgans autoritzats per a l'aplicació efectiva a què es fa referència a la secció preferencial:

    a. El president del Govern.

    b. El vicepresident del Govern.

    c. El Consell de Ministres.

    d. Els ministres com a titulars dels seus departaments. "

    El saqueig del govern regional va entrar en vigor a partir de la seva publicació al Diari Oficial (BOE) el dissabte 28 d'octubre de 2017.

    Això va acabar sent, de moment, el repte més greu per a la integritat d'Espanya.

    També va acabar un període rendible per a Puigdemont i els seus associats, que es deia que feia cada 40.000 euros diaris en salaris, dietes i despeses, molt més que la majoria dels espanyols que rebien de dur treball en un any complet.

    Puigdemont ha renunciat a una pensió de 9.000 euros al mes.

    http://www.larazon.es/espana/puigdemont-renuncia-a-su-pension-como-expresidente-de-112-000-euros-porque-no-se-considera-cesado-GH17010789

    Les polítiques locals semblen haver estat molt lucratius per a ell i els seus seguidors.

    Un diari espanyol, ABC, informa, d'altra banda, que Carles Puigdemont i el seu predecessor Artur Mas han carregat Catalunya amb uns 40.000 milions d'euros addicionals en deute públic.

    "Sucesivos gobiernos catalanes de los independentistas Artur Mas y Carles Puigdemont han acumulado una deuda pública de 40.000 millones de euros...."

    "Cuando Artur Mas tomó las riendas del Gobierno catalán, en enero de 2011, la Generalitat ya sobresalía por sus números rojos acumulados. La recibió con una deuda de 35.616 millones de euros. Cuando salió del Ejecutivo catalán, en enero de 2016, dejó a la Generalitat con una deuda pública que rozaba los 73.000 millones de euros.

    A Mas le sucedió Carles Puigdemont, que ha seguido endeudando al Gobierno catalán a una media -en su caso- de más de seis millones de euros cada día, unos 186 millones de euros cada mes. Desde que tomó posesión como presidente de la Generalitat, el 27 de diciembre de 2010, hasta el 31 de marzo del presente año -últimas cifras de deuda certificadas por el Banco de España-, la Generalitat se endeudó en otros 2.800 millones de euros en números redondos. Y el agujero suma y sigue día a día, soportado a costa de los ventajosos préstamos que le inyecta periódicamente el Estado..."

    http://www.abc.es/espana/abci-mas-y-puigdemont-endeudado-catalanes-40000-millones-euros-201709160344_noticia.html

    traducció –

    "Els successius governs catalans dels independentistes Artur Mas i Carles Puigdemont han acumulat un deute públic de 40.000 milions d'euros ..."

    "Quan Artur Mas va prendre les regnes de la Generalitat de Catalunya, el gener de 2011, la Generalitat ja es va destacar pels seus números vermells acumulats. Ho va rebre amb un deute de 35.616 milions d'euros. Quan va sortir com a executiu català, el gener de 2016 va deixar la Generalitat amb un deute públic proper als 73.000 milions d'euros.

    Mas va ser succeït per Carles Puigdemont, que ha continuat endurint el Govern català a una mitjana, en el seu cas, de més de sis milions d'euros cada dia, uns 186 milions d'euros cada mes. Des que va assumir el càrrec de president de la Generalitat, el 27 de desembre de 2010, fins al 31 de març d'aquest any, les últimes xifres del deute certificades pel Banc d'Espanya, la Generalitat va demanar prestat altres 2.800 milions d'euros en xifres rodones. I el forat creix i continua dia a dia, recolzat a costa dels préstecs avantatjosos injectats periòdicament per l'Estat ... "

    Aquesta és una història completament diferent a la que van explicar alguns dels mitjans internacionals: veurem alguns dels informes següents a la BBC.

    Aquests mitjans internacionals promouen una imatge d'un miracle econòmic català impulsat per la seva població treballadora i treballadora, sense dir que la resta de la implicació espanyola no és tan treballadora i no tan treballadora, i aquest gran descontentament entre els catalans està impulsat per Impostos excessius per Madrid.

    No obstant això, aquesta imatge es veu temperada per la gran despesa en temps de diners prestats.

    "La Generalitat ha sido especialmente eficaz en generar endeudamiento durante décadas. Sus abultadas estructuras políticas y burocráticas, su extensa lista de entes y el gasto público generado por los sucesivos gobiernos de corte nacionalista -tripartito incluido- han hecho que Cataluña concentre el 27% de la deuda de todo el sistema autonómico, pese a que supone en torno al 20% del PIB nacional y el 16% de la población española.

    El sobreendeudamiento en el que viene incurriendo sistemáticamente la Generalitat es consecuencia del elevado déficit que arroja su extenso sector público. En el quinquenio 2012-2016, por ejemplo, sus cuentas de ingresos y gastos arrojaron unos números rojos totales de casi 22.000 millones de euros. Es decir, un agujero que durante estos cinco últimos años se ha ido agrandando a razón de medio millón de euros más cada día."

    http://www.abc.es/espana/abci-mas-y-puigdemont-endeudado-catalanes-40000-millones-euros-201709160344_noticia.html

    traducció –

    "La Generalitat ha estat especialment eficaç a l'hora de generar endeutament durant dècades. Les seves voluminoses estructures polítiques i burocràtiques, la seva àmplia llista d'entitats i la despesa pública generada pels successius governs nacionalistes, incloent el tripartit, han fet que Catalunya concentri el 27% del deute de tot el sistema autonòmic, tot i que suposa al voltant de 20 % del PIB nacional i 16% de la població espanyola.

    L'endeutament excessiu en què incumbeix sistemàticament la Generalitat és conseqüència de l'elevat dèficit del seu gran sector públic. En el període quinquennal 2012-2016, per exemple, els seus comptes d'ingressos i despeses van mostrar un total de números vermells de gairebé 22.000 milions d'euros. És a dir, un forat que durant aquests últims cinc anys s'ha anat ampliant al ritme de mig milió d'euros més cada dia ... "

    ––––––––

    traducció –

    "Catalunya és una de les regions més riques d'Espanya, però un corrent d'empreses ha anunciat plans per moure oficines centrals fora de Catalunya en resposta a la crisi".

    http://www.bbc.com/news/world-europe-41576870

    " Madrid nos roba " és un popular eslògan secessionista: Madrid ens està robant. La saviesa rebuda és que la Catalunya comparativament rica paga més del que surt de l'estat espanyol ... "

    Alguns han argumentat que, tot i que Catalunya va guanyar un impuls fiscal a la independència, que es podria engolir per haver de crear noves institucions públiques i dirigir-les sense les mateixes economies d'escala ...

    http://www.bbc.com/news/world-europe-41474674

    ––––––––

    El que no diuen és que l'estat espanyol consisteix en les regions, el que implica que algunes de les altres regions són els lladres.

    Declaració d'independència

    Com a sop per als seus seguidors, Puigdemont va lliurar al Parlament local la proposta de votar unilateralment per la independència el dijous 26 d'octubre de 2017 i l'assemblea desfeta la seva declaració unilateral d'independència amb 70 vots i 10 en contra i la resta absent en protesta .

    http://www.rtve.es/noticias/20171027/parlament-declara-independencia-cataluna/1630750.shtml

    La Rambla on acaba al port de Barcelona. Aquí toca tot el món. En cas que tots tinguin drets de vot?

    ––––––––

    La votació va ser secreta i amb una urna segellada a la vista oberta davant la presidenta de l'Assemblea, Carme Forcadell.

    En un total de 17 puntos, que se han votado vía resolución, se plantea, entre otras cuestiones, promulgar los decretos necesarios para la expedición a la ciudadanía catalana de documentación acreditativa de la nacionalidad catalana, impulsar un tratado de doble nacionalidad con el Gobierno de España, promover, ante todos los estados e instituciones, el reconocimiento de la República Catalana, promover actuaciones legislativas para la creación del Banco de Cataluña con las funciones de banco central y elaborar una propuesta de reparto de activos y pasivos entre el reino de España y la república de Cataluña abriendo un periodo de negociación".  

    http://www.rtve.es/noticias/20171027/parlament-declara-independencia-cataluna/1630750.shtml

    Traducció:

    "En un total de 17 punts, que han estat resolts per votació, es proposa, entre altres qüestions, promulgar els decrets necessaris per a l'expedició a la ciutadania catalana de documentació que acrediti la nacionalitat catalana , promoure un tractat de doble nacionalitat amb el Govern d'Espanya , promoure, abans de tots els estats i institucions, el reconeixement de la República de Catalunya , promoure accions legislatives per a la creació del Banc de Catalunya amb funcions de banc central i" preparar una proposta per a la distribució d'actius i passius entre el Regne d'Espanya i la República de Catalunya que obren un període de negociació ".

    L'assemblea regional El Parlament explica, així, des de l'inici de la República de Catalunya que es tracta molt de diners, molt del control dels actius -per als polítics independentistes catalans, que segurament saben molt millor com manejar-ho assumptes que el govern espanyol.

    Catalunya és -o era- una regió afluent que signa un 25,6% de les exportacions espanyoles, un 20,7% d'inversió estrangera, 19% del PIB espanyol, però només un 16% de la població espanyola, segons el ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Eurostat, Bank of Espanya.

    Per tant, la República de Catalunya ha estat declarada efectiva durant un dia fins que la decisió de l'assemblea local va ser impugnada davant el Tribunal Constitucional espanyol - Tribunal Constitucional - El Parlament també va impugnar al Fiscal General espanyol que havia promès presentar càrrecs per la sedició de Puigdemont i el seu govern - el Generalitat - va declarar la independència unilateral d'Espanya i la presidència de l'assemblea si permetien que es votés.

    El Tribunal Constitucional espanyol no va suspendre immediatament la declaració unilateral i li va donar a l'advocat general - Fiscalia - i l'assemblea catalana l'oportunitat de presentar els seus arguments contra la reclamació presentada pels socialistes catalans i tres dies per examinar la queixa.

    Veure:

    http://www.rtve.es/contenidos/documentos/resolucion_recurso_psc.pdf

    Tanmateix, el Tribunal Constitucional va assumir que la votació al Parlament realment es va produir.

    Això també hauria estat difícil de disputar perquè va tenir lloc per a càmeres de televisió oberta i es va transmetre a qui volgués veure-ho.

    Segons la denúncia dels socialistes de Catalunya, la declaració d'independència unilateral va violar pràcticament totes les parts preliminars de la constitució espanyola, el principi de la democràcia, l'estat de dret, els drets dels ciutadans i l'autoritat pública, així com la llei de auto-regla.

    La propuesta, según señala el PSC en su recurso vulnera prácticamente todo el título preliminar de la Constitución: el principio democrático, el Estado de Derecho y el sometimiento de ciudadanos y poderes públicos a la ley, y es radicalmente incompatible con el Estatut.

    http://www.rtve.es/noticias/20171027/tc-admite-tramite-recurso-psc-contra-dui-aunque-momento-no-suspende/1630807.shtml

    traducció:

    "La proposta, tal com apunta el PSC en la seva apel·lació, viola pràcticament tot el títol preliminar de la Constitució: el principi democràtic, l'imperi de la llei i la submissió de ciutadans i autoritats públiques a la llei, i és radicalment incompatible amb la Constitució ".

    Tingueu en compte que aquestes qüestions tenen un significat jurídic i, especialment, el dret constitucional i el dret internacional i que aquest significat pot ser una mica diferent del que els mitjans de comunicació internacionals o els periodistes locals els posen.

    La declaració d'independència segueix el referèndum celebrat l'1 d'octubre de 2017 i que va ser declarat il·legal per part del Tribunal Constitucional espanyol, que també va ordenar a la policia: les forces nacionals Policia Nacional i la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadre locals per evitar que es produeixi la votació .

    ––––––––

    traducció:

    "Segueix un referèndum rebutjat com a il·legal pel govern espanyol en el qual el 90% recolzava la independència, però els opositors el boicoteaban, la participació era només del 43% i hi havia reclamacions d'irregularitats".

    http://www.bbc.com/news/world-europe-29478415

    Si la participació era en realitat el 43 per cent també es qüestiona amb indicis documentats de doble votació i perquè les taules de votació presumptament no demanaven una prova d'identitat de la persona que va votar.

    La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va declarar davant el jutge d'instrucció que la declaració d'independència era simbòlica i que va poder evitar la custòdia preventiva mitjançant el pagament de la fiança de 150.000 euros -

    https://www.thetimes.co.uk/article/catalonia-independence-declaration-was-symmbolic-says-carme-forcadell-2c3p7q29k

    Després de tot, ella és parlamentària i no ha estat declarada culpable de cap delicte en aquest moment, tot i que el cas contra ella i els seus companys de govern del Parlament, el govern local, alguns líders de les ONG i l'exdirector del local la policia continua.

    El jutge d'examen, Carmen Lamela, ha proposat acumular tots aquests casos perquè els sospitosos han estat treballant en comú.

    http://www.rtve.es/noticias/20171122/audiencia-nacinal-apoya-se-acumulen-sola-causa-supremo-todos-casos-rebelion-desafio-soberanista/1637588.shtml

    L'acumulació de casos és un pas pràctic en el procés legal a la majoria de les jurisdiccions europees per tal d'obtenir eficiències a l'hora d'escoltar els mateixos arguments a favor i en contra de diferents parts i intentar assegurar-se de decisions harmonioses.

    Un malson legal és quan el mateix conjunt de fets, però amb diferents partits i jutges, condueixen a decisions diferents i tal vegada oposades.

    Per aquest motiu, la Cort Suprema espanyola ha decidit convocar els casos contra els independentistes:

    traducció:

    "El jutge de la Cort Suprema, Pablo Llarena, ha decidit iniciar la investigació oberta al Tribunal Superior Nacional per al repte de la independència contra Carles Puigdemont, els 13 consellers del Govern i els líders d'ANC i Òmnium per possibles delictes de rebel·lió, sedició i malversació la sobirania del procés, segons fonts legals. "

    http://www.rtve.es/noticias/20171124/supremo-asume-causa-contra-govern-lideres-anc-omnium/1638309.shtml

    Comissió de Venècia

    La Comissió de Venècia, el nom complet de la Comissió Europea per a la Democràcia, és una comissió del Consell d'Europa a Estrasburg, que no s'ha de confondre amb la Unió Europea a Brussel·les.

    Sortint de la Rambla a la plaça de la Boqueria - la bandera d'Aragó a tot arreu.

    El diari britànic Express afirma que les elits europees -els funcionaris de Brussel·les i Madrid- estan furiosos amb els catalanistes pro-independentistes per voler sortir d'Espanya, i amb la implicació de la redacció no utilitzada per altres catalans o altres espanyols.

    Traducció:

    "El referèndum de Catalunya SLATED per intrometre el Consell d'Europa - NO es permet

    El referèndum a la independència de CATALUNYA ha estat planificat per entrometre els eurofils només dos dies abans que els electors vagin a les urnes.

    Per Joey Millar

    PUBLICAT: 16:09, dj, 28 de setembre de 2017 | ACTUALITZAT: 16:15, dj, 28 de setembre de 2017

    La votació sobre si Catalunya hauria de deixar Espanya i convertir-se en una nació independent ha enfuriat funcionaris a Madrid i Estrasburg.

    Espanya es nega a reconèixer la legitimitat de la votació, que es porta a terme el diumenge i la Unió Europea (UE) també rebutja el referèndum i està dempeus d'Espanya.

    I en un nou europhile a fi d'amortir l'entusiasme per la votació, el Consell d'Europa (CoE) ja ha emès el seu propi avís.

    L'organització promou els drets humans, la cultura i el dret europeus i la democràcia a tot el continent i és un organisme independent per a la UE.

    Però ha reflectit els sentiments expressats per Brussel·les, que han advertit repetidament que Catalunya no es converteixi en un membre automàtic del bloc en un intent tan delicat de convertir la votació en un referèndum sobre la pertinença a la UE i la independència.

    Ara el COE ha emès una altra amenaça, advertint als votants catalans que el referèndum és il·legal.

    El missatge va ser emès per la Comissió de Venècia, l'òrgan consultiu del CoE.

    La Comissió de Venècia va dir que la votació no compleix els estàndards de la comissió per a un referèndum just, ja que no és reconegut pel govern espanyol ni per la seva constitució.

    El secretari general de la comissió, Thomas Markert, va fer referència al referèndum escocès de 2014, destacant-ho com a exemple d'un vot just aprovat legalment, ja que va obtenir el suport del govern britànic.

    Els funcionaris catalans van tornar les taules a les institucions europees i van demanar a la UE que els ajudés a convèncer a Espanya que reconegués la votació.

    El cap de l'Afers Exteriors de Catalunya, Raúl Remova, va dir que els drets civils eren violats per l'intent de neutralitzar la votació de Madrid.

    Remova va dir: "Demanem a les institucions de la UE defensar els seus valors i principis.

    Es vulneren els drets civils i s'està erosionant la qualitat de la democràcia a Espanya.

    Per no haver demanat el diàleg sobre el tema, la Comissió Europea es va considerar que recolza la acció repressiva de Madrid, va afegir que els funcionaris públics, alcaldes i periodistes van ser objecte d'assetjament.

    La tensió creix a mesura que el dia de la votació s'apropa amb desenes de milers de manifestants avui als carrers de Barcelona.

    I aquesta setmana, Madrid ha traslladat centenars d'agents de policia i furgons de policia cap a la ciutat catalana en preparació per a qualsevol dia de referèndum, violència o protestes."

    http://www.express.co.uk/news/world/859967/catalonia-referendum-independence-spain-eu-council-of-europe

    La part anterior és crítica amb les institucions europees i la Comissió de Venècia sota el Consell d'Europa. Per implicació, les institucions europees no haurien de suportar el que Espanya ha argumentat: la llei i l'ordre i la constitució espanyola, sinó deixar que els pro-independentistes s'originen, independentment.

    Les directrius sobre un referèndum adequat es poden trobar a l'enllaç següent.

    "Comissió Europea per a la Democràcia de Dret (Comissió de Venècia)

    Codi de bones pràctiques per a referèndums "

    19 de març de 2007

    http://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=cdl-ad(2007)008-e

    La Comissió de Venècia ha explicat públicament la seva posició.

    Traducció:

    "La Comissió de Veneçuela donaria suport a un vot independent que tingués el consentiment de Madrid

    El propi president català va deixar clar això a Instagram, quan va escriure: Una bona resposta de la Comissió de Venècia. Aprova la nostra posició i implica que hauríem d'arribar a un acord sobre la celebració d'un referèndum

    Mireia Esteve Actualitzat 06/06/2017 07:29

    Ha pres la Comissió de Venècia menys d'una setmana per respondre a la carta del president català demanant la seva col·laboració per celebrar un referèndum d'independència que Madrid pugui consentir, seguint diversos desacords per part de les autoritats espanyoles. El divendres, l'organisme europeu va respondre a la carta de Puigdemont i el seu informe destaca que les autoritats catalanes haurien d'arribar a un acord amb Madrid de conformitat amb la Constitució i qualsevol altra legislació aplicable per celebrar aquesta votació. El govern català ha pres la idea a bord i, una vegada més, correspon a Madrid que faci el següent pas.

    El propi president català va deixar clar això a Instagram, quan va escriure: Una bona resposta de la Comissió de Venècia. Afavoreix la nostra posició i implica que hauríem d'arribar a un acord sobre la celebració d'un referèndum . De fet, la carta de la Comissió afirma que la cooperació sol·licitada per la Generalitat de Catalunya d'aquesta institució europea també hauria de ser sancionada per les autoritats espanyoles. Per aquest motiu, el president de la Comissió de Venècia, Gianni Buquicchio, també ha enviat una còpia del document al representant permanent d'Espanya al Consell d'Europa, Luis Javier Gil Catalina.

    Aquest és precisament el gest que el govern català considera com a conseqüència de que Madrid faci concessions i acordi celebrar un referèndum. Les fonts governamentals han dit a aquest diari que una resposta tan ràpida suggereix que hi ha un gran interès per al procés d'independència de Catalunya i que s'ha enviat un missatge directe al govern de Rajoy amb l'esperança que Madrid faci una mudança i accepti permetre'l votar .

    El PDECat de Catalunya veu la qüestió de la mateixa manera i advoca per acció unilateral si Madrid es nega a permetre un referèndum, tal com va afirmar ahir el coordinador d'organització del partit, David Bonvehí. No obstant això, la Comissió de Venècia no aprovaria un camí unilateral, ja que Josep Maria Castellà -un dels seus experts legals- va advertir en una entrevista amb Europa Press. No es pot reclamar la legitimitat democràtica en o contra l'imperi de la llei, va assenyalar.

    Espanya ofereix una vegada més el parlament de Madrid

    La interpretació de la lletra del govern espanyol era l'oposat a Catalunya. El ministre de Salut, Dolors Montserrat, va remarcar que era una prova del final del procés d'independència i, una vegada més, va instar a Carles Puigdemont a dirigir-se al parlament espanyol sobre el referèndum. De fet, Fernando Martínez-Maillo -el coordinador general del PP- va afirmar que Puigdemont seria acollit amb els braços oberts, però la posició del govern espanyol no canviaria.

    Només uns pocs dies abans que el Govern de la Generalitat hagi anunciat la data i la qüestió del referèndum, la Comissió de Venècia ha afirmat que l'única condició per a la validesa de la independència és que es negociï amb Madrid. No obstant això, el govern espanyol es nega a discutir el vot. "

    https://www.ara.cat/en/The-Venice-Commission-independence-Madrids_0_1809419121.html

    La situació jurídica pel que fa al punt de vista de les institucions europees sobre el referèndum a Catalunya l'1 d'octubre de 2017 basat en el dret internacional és, per tant, que no era vàlid perquè el govern espanyol s'havia negat a acceptar-ho.

    La lletra petita és, per descomptat, que el govern espanyol basa la seva posició en la Constitució espanyola de 1978.

    De tota manera, pot haver-hi límits al que un govern pot fer per si mateix. Una d'aquestes qüestions seria la cessió del territori. Normalment, la cessió del territori ha de ser aprovada pel parlament i els votants.

    Si no, els polítics corruptes o generosos podrien lliurar la terra als amics.

    En la majoria de les constitucions hi ha procediments per a la cessió del territori. Què diu la Constitució espanyola?

    Constitució espanyola 1978:

    Traducció:

    "Secció 2

    La Constitució es basa en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, la pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols; reconeix i garanteix el dret a l'autogovern de les nacionalitats i regions de què està compost i la solidaritat entre tots ".

    http://www.congreso.es/portal/page/portal/Congreso/Congreso/Hist_Normas/Norm/const_espa_texto_ingles_0.pdf

    Els mitjans de comunicació internacionals estan d'acord amb això: vegeu The Guardian 4 d'octubre de 2017 –

    Traducció:

    "Què diu la Constitució espanyola?

    Està força clar: La constitució es basa en la indissoluble unitat de la nació espanyola, la pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols; reconeix i garanteix el dret a l'autogovern de les nacionalitats i regions en què està compost i la solidaritat entre tots .

    https://www.theguardian.com/world/2017/oct/04/can-catalonia-declare-independence-from-spain

    Tanmateix, els mitjans internacionals no discuteixen què passaria amb un govern espanyol que va violar la constitució i va concedir la independència a Catalunya, sense cap altra acció.

    Traducció:

    "Llavors, què passa a continuació?

    De la mateixa manera que Madrid no reconeixerà els resultats d'un referèndum, tant ell com els tribunals han declarat il·legals, per la qual cosa no reconeixerà una declaració d'independència. El primer ministre espanyol, Mariano Rajoy, encara té l'opció d'abordar el repte de la independència invocant l'article 155 de la constitució espanyola. L'article, que mai s'ha usat, permet al govern espanyol entrar i prendre el control d'una comunitat autònoma si no compleix les obligacions que li imposen la constitució o altres lleis, o actua de forma perjudicial perjudicial a l'interès general d'Espanya .

    https://www.theguardian.com/world/2017/oct/04/can-catalonia-declare-independence-from-spain

    Alguns mitjans internacionals -com almenys el britànic el Guardià- esperaven que el govern espanyol activés l'article 155 de la constitució, precisament com ha passat.

    Traducció:

    "Puigdemont va advertir que el desencadenament de l'article 155 seria un altre en el que va anomenar una llarga llista d'errors del govern espanyol".

    https://www.theguardian.com/world/2017/oct/04/can-catalonia-declare-independence-from-spain

    El dia anterior es van produir protestes generalitzades als carrers especialment a Barcelona contra la violència de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil quan van intentar detenir el referèndum segons l'ordre del Tribunal Constitucional.

    Traducció:

    "El fiscal general espanyol va insistir que l'acció de la policia per evitar que el diumenge no hagi afectat el referèndum a la vida normal dels ciutadans i va criticar al govern català per irresponsablement convocar persones a votar en reunions" tumultuoses ".

    https://www.theguardian.com/world/2017/oct/03/catalonia-tensions-rise-as-strikes-held-over-police-violence-during- referent

    El fiscal general espanyol, José Manuel Maza, va morir inesperadament a partir de septis el 18 de novembre de 2017, quan va assistir a una reunió a Buenos Aires a Argentina.

    http://www.rtve.es/noticias/20171119/carlos-lesmes-maza-toco-vivir-situacion-especial-dificultad/1636720.shtml

    La seva mort va ser aclamada en mitjans socials per pro-independentistes i aquests, principalment, tweets estan sent investigats per un magistrat examinador.

    Una persona va ser notificada el 24 de novembre de 2017 sota investigació per tweets que també amenaçaven a les autoritats.

    http://www.rtve.es/noticias/20171124/detenido-barcelona-mofarse-muerte-maza-amenazar-delegado-del-gobierno-cataluna/1638264.shtml

    La Unió Europea ha donat suport al govern espanyol de forma decidida.

    Traducció:

    "La violència mai no pot ser un instrument en la política, va dir la comissió europea en un comunicat del dilluns. Confiem en el lideratge del primer ministre Mariano Rajoy per gestionar aquest difícil procés en ple respecte de la constitució espanyola i dels drets fonamentals dels ciutadans consagrats".

    https://www.theguardian.com/world/2017/oct/04/can-catalonia-declare-independence-from-spain

    Però, al mateix temps, la Comissió Europea va instar al govern espanyol a respectar els drets fonamentals dels ciutadans.

    El significat més profund d'això seria que el govern espanyol fes tot el possible per no donar als pro-independentistes cap causa o motiu de queixa.

    La Comissió diu entre les línies que el govern espanyol hauria d'evitar donar als pro-independentistes qualsevol cosa que puguin utilitzar amb els mitjans de comunicació per la qual cosa això podria incitar els sentiments dels lectors d'Europa.

    Aquest és un repte: pensa en tu mateix quan estiguis greument abusat

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1