Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

JeugdZORG? vergeet het maar!
JeugdZORG? vergeet het maar!
JeugdZORG? vergeet het maar!
Ebook56 pages53 minutes

JeugdZORG? vergeet het maar!

Rating: 4 out of 5 stars

4/5

()

Read preview

About this ebook

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Opgetekend uit de ervaringen van een vader en zijn dochter. Het gaat over een zogeheten gebroken gezin; de ouders zijn gaan scheiden nadat hun problemen onoplosbaar bleken te zijn. En zoals vaak het geval is, is ook ditmaal het kind ook echt 'het kind van de rekening'.
Het gaat over ongewenste gebeurtenissen in de jeugdzorg, ervaren met Bureau Jeugdzorg Overijssel, sinds kort genaamd Jeugdbescherming Overijssel, maar ook over een kind wat haar eigen onvermogen overwint. Niet dankzij maar ondanks het Bureau Jeugdzorg.

Voor ouders die te maken hebben of krijgen met de jeugdzorg biedt het boek tips om valkuilen te vermijden. De medewerkers en beleidmakers binnen de jeugdzorg kunnen kennisnemen van hoe verstrekkend een verkeerd beleid kan zijn.

Het kind om wie het gaat, wordt meestal niet gehoord. Dit boek heeft het betrokken kind de kans geboden om gehoord te worden.

De auteur hoopt dan ook dat dit boek een positieve bijdrage zal opleveren, met name voor al die kinderen die nog steeds te vaak, vanuit meerdere opzichten gezien, 'het kind van de rekening' zijn.

LanguageNederlands
PublisherRik Kroon
Release dateMay 11, 2014
ISBN9781310263118
JeugdZORG? vergeet het maar!
Author

Rik Kroon

Rik Kroon's debuut is het boek "JeugdZORG? vergeet het maar!", uitgebracht in 2014. Behept met een sterk rechtsgevoel en oog voor misstanden 'onder de oppervlakte', had hij als middelbaarscholier al soortgelijke verhalen verwerkt in zijn werkstukken. Hij draagt graag bij aan een verbetering van de maatschappij waarin we leven, via publicatie's maar ook als actieve vrijwilliger. Zijn motto is "verbeter de wereld, start met jezelf."

Related to JeugdZORG? vergeet het maar!

Related ebooks

Related articles

Reviews for JeugdZORG? vergeet het maar!

Rating: 4 out of 5 stars
4/5

1 rating0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    JeugdZORG? vergeet het maar! - Rik Kroon

    jeugdZORG? Vergeet het maar!

    disfunctionele systemen in de jeugdzorg

    ofwel: hoe overleef ik de jeugdzorg?

    Rik Kroon

    Copyright © 2014 by Rik Kroon

    Smashwords Edition, License Notes

    Thank you for downloading this free ebook. Although this is a free book, it remains the copyrighted property of the author, and may not be reproduced, copied and distributed for commercial or non-commercial purposes. If you enjoyed this book, please encourage your friends to download their own copy at Smashwords.com. Thank you for your support.

    Cover Images from freedigitalphotos.net

    Cover Design by Rik Kroon

    voorwoord

    Dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Opgetekend uit de ervaringen van een vader en zijn dochter. Het gaat over een zogeheten gebroken gezin; de ouders zijn gaan scheiden nadat hun problemen onoplosbaar bleken te zijn. En zoals vaak het geval is, is ook ditmaal het kind ook echt ‘het kind van de rekening’.

    Het gaat over ongewenste gebeurtenissen in de jeugdzorg, maar ook over een kind wat haar eigen onvermogen overwint. Niet dankzij maar ondanks de jeugdzorg.

    De namen van de betrokken personen zijn dusdanig aangepast dat indien iemand zich meent te herkennen in dit boek, die persoon ongetwijfeld een erg grote fantasie bezit. De auteur heeft research gedaan, onder meer door een grote hoeveelheid brieven, e-mails en juridische correspondentie door te spitten. Ook de beschreven locaties zijn aangepast.

    Toch zullen er veel mensen zijn die delen van dit boek herkennen, vanuit hun eigen situatie of door naasten meegemaakt. Met het publiceren van dit verhaal hoopt de auteur een bijdrage te kunnen leveren aan hen die te maken hebben of krijgen met een niet-werkende-jeugdzorg. Als je al problemen met een ex-partner hebt, en je zorgen maakt over jouw kinderen dan kun je niet ook nog eens de problematiek van een niet-functionerende-jeugdhulp aan. Die ruimte is er dan niet meer.

    inleiding

    Niets zo vervelend als een boek te gaan lezen, waarbij je midden in een verhaal valt. Ik heb dan altijd vragen als: ja, maar wat ging er aan vooraf?, waarom maakt iemand die keuzes?.

    Mensen denken en leven vaak in hetzelfde patroon, jaar in, jaar uit. Slechts weinigen vragen zich af waarom zij zichzelf aan dat patroon verbinden. Waarom doe je de dingen zoals je ze steeds doet en waarom koers je steeds op hetzelfde resultaat af? Waarom kiezen sommige vrouwen steeds weer opnieuw voor foute mannen en kiezen sommige mannen steeds weer opnieuw voor foute vrouwen? Jawel, foute vrouwen bestaan ook! Maar in onze maatschappij is het not-done om daar over te praten, als man krijg je dan al snel het etiket ‘mietje’ op jouw voorhoofd geplakt. Een vervelende jankerd die beter zo’n lastige vrouw een schop kan verkopen. Maar zo werkt het nu niet meer, bovendien, uiteindelijk lost het niets op.

    Sommigen onder ons krijgen een helder moment, niet zelden tijdens een sessie bij een ‘geestelijk hulpverlener’ en bedenken dat zij zelf hun eigen leven kunnen bepalen. Niet langer afhankelijk zijn van de goedkeuring of de medewerking van anderen. Zelf als kapitein aan het roer staan! Helaas sneuvelt hierdoor nogal eens een relatie, maar of dat nu zo erg is? Als je zelf geestelijk groeit, kun je dat aan jouw kinderen meegeven. Zij groeien met jou mee, immers ben je als ouder een rolmodel. Als jouw partner die groei niet aankan, door onvermogen of onwil, is het goed om te overwegen wat het belangrijkst is, ook voor het gezin.

    Dit boek vertelt over twee ouders, Wim en Alinda, die jarenlang in hetzelfde patroon hebben geleefd. Het is juist die gedeelde smart die hen aan elkaar heeft verbonden. Beiden behept met nare jeugdervaringen, opgegroeid in een onveilige situatie en nooit echt het gevoel gehad recht te hebben op een eigen plek in de samenleving. Hoe kun je jouw eigen kinderen een waardevolle opvoeding geven als je zelf nog verankerd bent aan jouw eigen emotionele puinhopen? Als de vader besluit om zijn eigen patroon te gaan doorbreken, is een echtscheiding niet meer af te wenden. Uiteindelijk besluit de vader om te gaan scheiden. Hij maakt niet alleen tijd en ruimte vrij voor zichzelf, maar ook voor zijn kinderen, die hij onbewust meeneemt op zijn eigen reis van persoonlijke groei.

    de bom barst

    We maken een sprong in de tijd en schrijven enkele jaren nadat de ouders van elkaar zijn gaan scheiden. In deze periode

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1