Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim
Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim
Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim
Ebook64 pages36 minutes

Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Başarılı yazılım mühendislerinin davranışlarındaki kalıpları belirleme girişimi: Büyük teknoloji şirketlerinde çalisan başarılı yazılım mühendisleri başarılarını nasıl elde ettiler ve onlardan neler öğrenebiliriz?

LanguageTürkçe
Release dateNov 9, 2021
ISBN9781005061241
Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim

Related to Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim

Related ebooks

Reviews for Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Yazılım Mühendisliği Alanında Başarı Üzerine İki Kuruşluk Düşüncelerim - Yigit Alparslan

    Bölüm 0: Neden Bu Kitap?

    Başarı, yazılım endüstrisinde nispeten (?) ortak standartlar ve süreçlerle ölçülür. Bu standartlar mesela haftalık 1: 1'ler, aylık menajerle konusmalar, performans incelemeleri gibi aktiviteleri içerir. İkramiyeler için üst yönetim tarafından tanımlanan kriterler, iş etkisi, temel iş öncelikleri vb gibi degerler dogrusunda kisinin basarisi ve performansi olculur. Ancak herkesin kendine has basariya ulasma ve calisma tarzi vardir. Kısacası, başarı genellikle kişiye bağlı olarak farklı şekilde elde edilir. Bu, bazı yaygın uygulamalar olduğu anlamına gelmez.

    İnsanlar farklıdır ve iş gereksinimlerini karşılamak için kendi yollarına sahip olabilirler, ancak başarılı insanlar arasında genellikle davranış kalıpları vardır. Bu kalıpları taklit edebiliriz. Yeni mühendisler başarılı olmak için bu kalıplardan öğrenebilirler. Onları taklit edebilirler. Bu taklit tekniği genellikle yeni mezunlar ve teknoloji sektöründe kariyerlerine yeni başlayan insanlar için çok faydalıdır.

    Bu kitap, başarılı yazılım mühendislerinin ortak davranış kalıplarını belirlemeye çalışır ve bunları okuyuculara aktarır.

    Örnekler ve gözlemler yazılım mühendisliği alanından olsa da kitap herkes içindir.

    Bu kitap, yazılım mühendisliği ile alakali olsa da kariyer ne olursa olsun herkes için faydalı olabilecek epeyce tavsiye icermektedir.

    Kitap aynı zamanda Conan O'Brien, Naval Kant ve Lex Fridman gibi bazı ünlü ve başarılı insanlardan bazı ornekler de paylaşmaktadır.

    Başarılı insanların nasıl ve neden başarıya ulaştığını öğrenmek için umarım bu kitap okuyana faydalı olur.

    Başa Dönün

    Bölüm 1: Giriş

    Bu kitap(?) (bölümler veya yazılardan oluşan bir koleksiyon veya buna ne ad vermek isterseniz) yazılım mühendisliği alanında, özellikle ABD'deki büyük teknoloji için, kalıpları belirlemeye ve bazı ipuçları vermeye çalışır. Bu kadar. Yaklaşık 20 bölümden oluşuyor ve her bölüm genellikle bir ders veya ortak bir kalıba odaklanıyor. Ben yazar olarak hiçbir şekilde başarılı olduğumu iddia etmiyorum ve bu kitap kesinlikle bir kişisel gelişim kitabı değil. Tüm görüşler bana aittir ve kendi gözlemlerime dayanmaktadır.

    Bu kitapta genel olarak gözlemlerimi yaziyorum çünkü umuyorum ki bu gözlemler, okuyuculara yardımcı olacak. İleride, umuyorum ki bu alanda başarılı olmak için ne gerektiğini bana da hatırlatacak.

    Ayrica, ben ne zaman düşüncelerimi yazıya dökmeye zorlasam kendimi daha iyi ifade etmeye zorlanmış oluyorum. Bu da beni daha fazla dusunmeye ve istisareye zorluyor.

    Yazmak genellikle daha saglikli dusunce yapilarina ulaşmama yardimci oluyor çünkü, düşünce zincirindeki sıçramalardan kaçınmama yardımcı olur, çünkü kasıtlı bir ifade çabası olmadan düşünmek mantıkta boşluklara ve sıçramalara neden olabilir.

    Başarısızlığın üstesinden gelmek, zorluklardan geri dönmek, cok yonlu ve tarafli etki yaratmak, terfi kazanmak, tanınmak ve iş başında yeni beceriler öğrenmek gibi konuları ele almaya çalıştım.

    Bu kitabı yüksek frekanslı bir dijital amplifikatör olarak düşünebilirsiniz.

    Kitap, sinyali gürültüden çıkarmaya ve kullanıcıya bildirmeye çalışır. Bir kişi için işe yarayan şey bir başkası için işe yaramayabilir. Bu kitabı bilimsel hale getirmeye veya meslektaş tarafından gözden geçirilen sonuçlarla desteklenmeye çalışmıyorum. Sonuçlar ve fikirle tamamen öznel ve tamamen deneyseldir.

    Bu kitap, en iyi ihtimalle, bir anekdot koleksiyonudur. Ama eğlenceli bir okuma olmalı. Her veri noktasının başarılı bir yazılım mühendisinin davranışı veya deneyimiyle ilgili olduğu bir veri kümesinde bir K-araç kümeleme algoritması çalıştırdığınızı hayal edin. Böyle bir deneyden ne tür kümeler elde ettiğinizle ilgilenmez miydiniz? Bu kitap, bu deneyin çıktısını bilimsel olmayan ampirik bir yolla yakalamaya çalışıyor.

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1