Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Adventi Mesék
Adventi Mesék
Adventi Mesék
Ebook45 pages26 minutes

Adventi Mesék

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

24 rövid és kedves mese, amit adventkor vagy télen olvashatsz a gyermekednek. Használd adventi kalendáriumként: olvass minden nap egy mesét decemberben! Vagy olvasgasd velük a hosszú téli estéken összebújva.
A történetek elsősorban az óvodás korosztálynak szólnak, az ő mindennapi problémáikrat - barátság, segítés, félelem a sötétségtől, stb. - segítik feldolgozni.Ez a példány a Kobo rendszerében került értékesítésre. Minden jog fenntartva!
Bővebb információ: http://talentummobile.hu/konyvek ISBN 978-963-08-7850-0
Unod már, hogy minden napod egyforma?
Szeretnél több mosolyt és játékosságot az életedbe?
Ugye milyen jó lenne, ha bármikor előkaphatnál egy ötletet, amivel feldobhatnád a hangulatod?
Töltsd le az ajándékom, amiben egy hónapra elegendő, könnyen megvalósítható kreatív ötletet kapsz, hogy garantáltan vidámabbak legyenek a mindennapjaid!
Kattints: 25 kreatív tipp ajándékba
LanguageMagyar
Release dateJan 25, 2017
ISBN9789630878500
Adventi Mesék
Read preview

Related to Adventi Mesék

Related ebooks

Reviews for Adventi Mesék

Rating: 5 out of 5 stars
5/5

1 rating1 review

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

  • Rating: 5 out of 5 stars
    5/5
    Kisgyerekkel csodás! Ajánlom.
    Az utolsó mese nagyon tetszett, meg a viccesek.

Book preview

Adventi Mesék - Tina Markus

Markus

1. Foci és Satya

Foci, a kisróka nagyon szeretett labdázni. Ha valami kerek holmit talált: almát, bogyót, kavicsot, göröngyöt – azonnal görgette, gurigázott vele. Ezért nagyon megörült, amikor egy hajnalon különösen nagy, gömbölyű, szürke valamit talált a rókavár közelében. Ráadásul izgalmas szaga is volt ennek a labdának, és szuszogott és mozgott!

Foci tehát gyorsan hozzányúlt a mancsával, hogy odább gurítsa. Ekkor éles fájdalom hasított a mancsába: hiszen ez a labda szúrós volt! És meg is szólalt:

- Nnnna, ne piszkálj már!

- Te... beszélő labda vagy? Miért szúrtál meg?

Ekkor a labda megmoccant, és előbújt belőle egy nedves, fekete orrocska, két fekete gombszem, egy vigyorgó száj, és négy láb. Foci tátott szájjal nézte, még a sebesült lábát is elfelejtette nyalogatni.

- Hihi, hogy te miket mondasz! Még, hogy labda! Hihi! Én Satya vagyok, a sün! És te ki vagy, és mit csinálsz itt egyedül?

- Én Foci vagyok, a róka. És bocsánat, hogy labdának néztelek! A testvéreim alszanak, de én úgy szerettem volna labdázni! Csak most már nincs mivel...

- Még hogy nincs mivel! Ígérd meg, hogy többet nem bántasz egyetlen sünt se, és lesz itt labda mindjárt!

Foci persze, hogy megígérte. Hogyan is bántana bárki egy ilyen szúrós golyóbist? Az biztos, hogy sünhöz ő többé nem nyúl! Satya elcsörtetett a szomszédos mogyoróbokorig, és egy szép, piros almával tért vissza.

- Tessék! Kerek is, gurítható is. Ha pedig meguntuk a játékot vele, megehetjük. Jó lesz így?

- Hát persze!

Foci és Satya egész délelőtt együtt labdáztak, aztán együtt falatoztak az almából. Így kezdődött barátságuk, mely később is sok örömet adott mindkettejüknek.

2. Csemegézés

Marci, a törpe imádta a fügét. Sajnos, az erdőben ritkán jutott ehhez a csemegéhez, ezért el kellett hagynia a sűrűt, és az erdőszéli réten át a kertekig kellett lopóznia.

A régi, elhagyatott ház napsütötte zugában állt az öreg fügefa. Marci minden ősszel meglátogatta, s a finom csemegéért bizony megküzdött: ágról ágra mászott. Kis kezével húzódzkodott, csizmás lábával lendült, és megint nyújtózkodott, míg végül fent nem csücsült egy

Enjoying the preview?
Page 1 of 1