Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription. We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

#27 Bevallingsbullsh*t. Goed voorbereid baren als norm, met verloskundige Djanifa da Conceicao

#27 Bevallingsbullsh*t. Goed voorbereid baren als norm, met verloskundige Djanifa da Conceicao

FromMama’en - De Podcast


#27 Bevallingsbullsh*t. Goed voorbereid baren als norm, met verloskundige Djanifa da Conceicao

FromMama’en - De Podcast

ratings:
Length:
34 minutes
Released:
Sep 15, 2022
Format:
Podcast episode

Description

‘Voorbereiden op de bevalling heeft geen zin’, omdat ‘het toch altijd anders loopt’, je daarmee ‘verwachtingen schept’ en ‘de kans op teleurstelling vergroot’. Hoé betuttelend zijn deze uitspraken... Op een sollicitatie waarvan je de uitkomst niet weet, bereid je je toch ook goed voor? Alsof het niet realistisch is om je voor te bereiden op de allergrootste prestatie van je leven: de geboorte van je kind. Bovendien mogen we er toch zeker wel alles aan doen om daar iets bijzonders van te maken? Hoe het geboorteproces ook loopt, je voorbereiding kan het verschil maken. Onderzoeken laten keer op keer zien dat hiermee ook de kans vergroot dat je goed terugkijkt op je bevalling. Educatie voedt je autonomie, en dat heb je nodig om er jouw proces van te maken. Als je weet wat je kunt verwachten, wat je opties zijn en wat jij daarin belangrijk vindt, kun je in elk moment van het geboorteproces weloverwogen eigen keuzes maken. ‘Je kunt je bevalling misschien niet controleren, maar wel degelijk beïnvloeden’, is het motto van bestsellerauteur Milli Hill, die Mijn lichaam, Mijn Baby, Mijn Keuzes schreef. En zo is het. In deze aflevering bespreek ik daarom samen met verloskundige Djanifa da Conceicao (zij startte het educatie-platform: VerlosMoeder) een aantal misvattingen over de geboorte die je met goede voorbereiding kunt tackelen. We praten over liggen op je rug (niet logisch), de veiligheid van thuisbevallen (net zo veilig als het ziekenhuis), overtijd zijn (pas na 42 weken), ontsluiting meten (hoeft niet als je niet wil) en de aanwezigheid van je oudere kindje(s) (kan gewoon!).Vitakruid is founding partner van Mama'en - ga naar www.vitakruid.nl/mamaen voor meer info.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.
Released:
Sep 15, 2022
Format:
Podcast episode

Titles in the series (76)

Met ruim 600.000 listens op de teller is Mama’en – De Podcast terug. In onze nieuwe afleveringen duikt host Nina Pierson weer in onderwerpen die véél meer aandacht mogen krijgen als het gaat om de eerste 1000 dagen van het moederschap. Dat doet ze samen met (internationale) experts die zich verdiepen in een nieuw normaal binnen hun vakgebied. Want: is de norm wel normaal? Met antwoorden op deze vraag, geven we je de tools om jouw eigen eerste 1000 moederdagen in context te plaatsen en te kiezen wat bij jou past. Als voorbereiding, houvast en kompas. We gaan in gesprek over het belang van autonomie van de zwangere vrouw, het vertrouwen in het fysiologische baarproces, over de status van de Nederlandse geboortezorg én over het losbreken van de verwachtingen van vrouw- en moeder-zijn. It takes a village to raise a child. We know. En Mama’en – De Podcast is here to be your village.