Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Όταν Ο Τραμπούκος Δρα Μέσω Του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Όταν Ο Τραμπούκος Δρα Μέσω Του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Όταν Ο Τραμπούκος Δρα Μέσω Του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
Ebook67 pages38 minutes

Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Όταν Ο Τραμπούκος Δρα Μέσω Του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι μια σύγχρονη μορφή εκφοβισμού που μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε, αλλά γίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική όταν αυτοί που προσβάλλονται είναι οι ανήλικοι.

Σε αυτό το σύντομο οδηγό σας προσφέρουμε απαντήσεις στις πιο σημαντικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα, ερωτήσεις που πρέπει να θέτει κάθε γονέας με παιδιά σχολικής ηλικίας, όπως: τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Πώς επηρεάζει τη ζωή των θυμάτων; Είναι δυνατόν να αποτραπεί ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Και πάνω απ 'όλα, τι πρέπει να κάνουμε αν το παιδί μας είναι θύμα;
Ανακαλύψτε όλες τις βασικές πτυχές του Διαδικτυακού εκφοβισμού, χάρη στα αποτελέσματα των τελευταίων σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στον ψυχολογικό τομέα.
LanguageΕλληνικά
PublisherTektime
Release dateNov 29, 2018
ISBN9788893980890
Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Όταν Ο Τραμπούκος Δρα Μέσω Του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή

Read more from Juan Moisés De La Serna

Related to Διαδικτυακός Εκφοβισμός

Related ebooks

Reviews for Διαδικτυακός Εκφοβισμός

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Διαδικτυακός Εκφοβισμός - Juan Moisés De La Serna

    Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή στο Διαδικτυακό Εκφοβισμό

    Σίγουρα θα έχετε ακούσει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πώς όλο και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται σε περιστατικά εκφοβισμού μέσω ψηφιακών μέσων, εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης τους και κυρίως της ανωνυμίας που εγγυάται το διαδίκτυο.

    Ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι μια πράξη ταπείνωσης, εκβιασμού ακόμη και παρενόχληση από έναν ή περισσότερους ανθρώπους εναντίον κάποιου άλλου. Αυτό μπορεί να συμβεί αν θεωρήστε διαφορετικός, για παράδειγμα εάν είστε ψηλότεροι, πιο γεροδεμένοι, εάν είστε οπαδοί μιας συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας … Εξετάζοντας τα αποτελέσματα που προσφέρονται από την Google σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης του όρου Διαδικτυακός Εκφοβισμός, στις διάφορες σημασίες της σε όλο τον κόσμο, από τα 2004 έως τα 2017, θα παρατηρήσετε ότι η πρώτη χώρα που παρουσιάζει ανησυχία είναι οι Φιλιππίνες, ακολουθούν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στην έβδομη θέση, ενώ η Ισπανία καταλαμβάνει την τριακοστή έκτη θέση από τις σαράντα πέντε χώρες που εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Google. Την τελευταία θέση κατέχει η Τουρκία. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει τον αριθμό των περιπτώσεων του Διαδικτυακού Εκφοβισμού ανάλογα με τη χώρα, αλλά τις φορές που αναζητήθηκε αυτός ο όρος. Στην πραγματικότητα μπορεί να υπάρχει μια χώρα όπου υπάρχουν λίγες περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού, αλλά όπου ο πληθυσμός εμφανίζει κάποια ευαισθησία στο θέμα και συνεπώς θα έχει υπάρξει μεγάλη αναζήτηση στο Google από την άποψη αυτή.

    Αντιθέτως, μπορεί να υπάρχει μια χώρα όπου η διαδικτυακή παρενόχληση είναι θεσμοθετημένη, αλλά υπάρχει έλλειψη συνειδητοποίησης του προβλήματος και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία έρευνα σχετικά με αυτό.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των δέκα πρώτων χωρών που αναζητούν αυτόν τον όρο στο Google, πέντε είναι μέρος των λεγόμενων χωρών του πρώτου κόσμου, συγκεκριμένα η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.

    Παρατηρείται επίσης ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στη χρήση αυτού του όρου με την πάροδο των χρόνων, φτάνοντας το 2017 πάνω από το 65% της έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2004.

    Με τη διεξαγωγή μιας παγκόσμιας ανάλυσης της προόδου της έρευνας στο Google σε εποχιακό επίπεδο, μπορεί να σημειωθεί ότι στους φθινοπωρινούς μήνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου διεξάγεται περισσότερη έρευνα σχετικά με το θέμα του διαδικτυακού εκφοβισμού. Λιγότερες έρευνες πραγματοποιούνται κατά τους θερινούς μήνες του Ιουλίου και του Αυγούστου και το χειμώνα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

    Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εκφοβισμού σεξουαλικού περιεχομένου, αλλά δεν είναι αποκλειστικές. Σε πολλές περιπτώσεις το σεξουαλικό περιεχόμενο δεν είναι ο απώτερος στόχος του κακοποιού, αλλά χρησιμοποιείται πάντα με σκοπό την ταπείνωση και τον εκβιασμό του θύματος.

    << Τι είναι ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός";

    Η διαδικτυακή παρενόχληση είναι μια μορφή κακοποίησης και κακοποίησης μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας και χαρακτηρίζεται από τη χρήση της επικοινωνίας μέσω του κυβερνοχώρου ώστε να πραγματοποιήσουν τον πλήρη αποκλεισμό του θύματος από τις ομάδες του σχολείου τους. >>

    Ο Δρ. Abel González García, Διευθυντής του Τμήματος Εγκληματολογίας, U.D.I.M.A. (Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης).

    Αναμένεται ότι καθώς η τεχνολογία θα γίνει πιο δημοφιλής, το ίδιο θα συμβεί και με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης και της κατάχρησης της, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτυακού Εκφοβισμού. Ωστόσο, πολλά πρέπει να διερευνηθούν σε αυτό το θέμα, επίσης επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, το μικρό παιδί δεν αναφέρει τον κακοποιό του επειδή εκείνος το εκβιάζει.

    Παρά την αβεβαιότητα,

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1