Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Maleït Pitàgores
Maleït Pitàgores
Maleït Pitàgores
Ebook83 pages1 hour

Maleït Pitàgores

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Aella, filla de Bastian, un dels homes més importants de la Magna Grècia, és una adolescent molt diferent a les altres noies. En comptes de portar vestits i comportar-se com ho fan la majoria de les nenes de la seva edat, a ella li agrada vestir i comportar-se com un noi i, juntament amb els seus germans, seguir atentament les lliçons del gran matemàtic Pitàgores i de la seva escola. Tanmateix, quan Aella compleix tretze anys, el seu pare s'adona que seguint aquest camí no trobarà mai amb qui casar-la. És per aquest motiu que li ordena a l'Angelena, una de les seves esclaves, que a partir d'aquell moment s'encarregui de ensenyar-li tot el que ha d'aprendre una bona esposa, Aella es nega però l'amor arriba inesperadament.
LanguageCatalà
Release dateOct 25, 2015
ISBN9788416341979
Maleït Pitàgores

Related to Maleït Pitàgores

Related ebooks

Reviews for Maleït Pitàgores

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Maleït Pitàgores - Núria Soler

    Aella, filla de Bastian, un dels homes més importants de la Magna Grècia, és una adolescent molt diferent a les altres noies. En comptes de portar vestits i comportar-se com ho fan la majoria de les nenes de la seva edat, a ella li agrada vestir i comportar-se com un noi i, juntament amb els seus germans, seguir atentament les lliçons del gran matemàtic Pitàgores i de la seva escola. Tanmateix, quan Aella compleix tretze anys, el seu pare s’adona que seguint aquest camí no trobarà mai amb qui casar-la. És per aquest motiu que li ordena a l’Angelena, una de les seves esclaves, que a partir d’aquell moment s’encarregui de ensenyar-li tot el que ha d’aprendre una bona esposa, Aella es nega però l’amor arriba inesperadament.

    Maleït Pitàgores

    Núria Soler

    www.edicionesoblicuas.com

    Maleït Pitàgores

    © 2015, Núria Soler

    © 2015, Ediciones Oblicuas

    EDITORES DEL DESASTRE, S.L.

    c/ Lluís Companys nº 3, 3º 2ª

    08870 Sitges (Barcelona)

    info@edicionesoblicuas.com

    ISBN edición ebook: 978-84-16341-97-9

    ISBN edición papel: 978-84-16341-96-2

    Primera edición: octubre de 2015

    Diseño y maquetación: Dondesea, servicios editoriales

    Ilustración de cubierta: Adrià Turina

    Queda prohibida la reproducción total o parcial de cualquier parte de este libro, incluido el diseño de la cubierta, así como su almacenamiento, transmisión o tratamiento por ningún medio, sea electrónico, mecánico, químico, óptico, de grabación o de fotocopia, sin el permiso previo por escrito de EDITORES DEL DESASTRE, S.L.

    www.edicionesoblicuas.com

    Als meus fills: Anna, Víctor, Marc i Ferran

    1

    Aquella nit no vàrem dormir gaire, el sol encara no havia sortit i ja sentia com Aella passejava per la seva habitació, nerviosa i impacient; per fi havia arribat el gran dia.

    Em dic Angelena, visc a Crotona a la Magna Grècia i sóc l’acompanyant d’Aella, que va néixer fa quinze anys; la seva mare va morir quan ella va veure la llum i jo, que també acabava de perdre el meu fill de tres mesos que va morir de febres, em vaig convertir en la seva dida i mare adoptiva.

    Llavors ja tenia vint anys i en feia deu que Bastian, el pare d’Aella, m’havia comprat, i així, als deu anys, vaig convertir-me en l’esclava preferida d’Arquetà, aquella dona meravellosa que acabava de casar-se amb Bastian i que va ser durant molt de temps la meva senyora, però, sobretot, i crec que no m’equivoco, la meva amiga.

    Amb goig vaig veure néixer els germans d’Aella: primer va ser Teodosi, de vint-i-quatre anys; dos anys desprès va néixer Alekos i més tard el petit Pasha; molt poc temps desprès Arquetà tornava a estar embarassada però des del primer dia mals presagis van acompanyar-la, la seva salut empitjorava cada dia que passava. Bastian, que, com bon comerciant, era supersticiós, creia que els Déus no havien beneït aquella nova vida i que el seu naixement ens portaria set anys de mala sort.

    No vàrem haver d’esperar gaire: Arquetà va estar dos dies de part i finalment va néixer Aella. Era tan petita que podíem agafar-la amb una sola mà, però la seva mare, esgotada per l’esforç, va morir l’endemà. Bastian, desesperat per la mort de la seva estimada, es va desentendre de la nena i sempre la va considerar culpable del trist final de la seva esposa.

    Així que jo em vaig convertir amb la seva mare, dida, protectora, esclava, confident i amiga.

    No sé si van ser set els anys de mala sort augurats per Bastian, però els anys següents les collites de blat van ser dolentes i escasses de manera que Bastian va haver de deixar la comoditat de la seva casa de Crotona i viatjar per les colònies gregues del mediterrani comprant i intercanviant mercaderies. Abans de partir va encomanar l’educació dels seus fills al savi Paidagos, i a mi el funcionament de la casa.

    Paidagos va educar per igual tots els fills de Bastian, inclosa Aella, que aviat va destacar per la seva facilitat pel càlcul i la lectura.

    Va donar la casualitat que per aquell temps Pitàgores es va instal·lar a Crotona, on va fundar la seva escola de filosofia i matemàtiques. Paidagos va ser dels primers interessats en seguir els ensenyaments del mestre, així que sovint els parlava de l’escola i dels seus principis. Teodosi, per ser el més gran, l’acompanyava algunes vegades i també estava força interessat en la seva forma de veure els nombres i de relacionar-los amb objectes geomètrics: els nombres triangulars, el nombres quadrats i tota una sèrie d’idees innovadores sobre les propietats dels triangles.

    En canvi el seu germà Alekos estava molt més interessat en el misticisme i els cultes ocults de l’escola, especialment el culte a la bellesa, a la puresa de l’ànima i la seva reencarnació.

    La vida va transcórrer durant aquests anys entre les absències del pare, els ensenyaments de Paidagos i la meva preocupació per la salut i el benestar de tota la família.

    Bastian va consentir que Aella fos criada igual que els seus germans malgrat ser una nena; moltes vegades va ser criticat pels seus amics comerciants, que consideraven que les nenes havien de ser educades per ser esposes i mares i que llegir i escriure era una activitat només reservada als homes, però Bastian no volia sentir parlar de la seva filla petita i preferia que estigués amb els seus germans, en part perquè no sabia què fer amb ella. Finalment va escoltar els seus consells i va decidir que el dia que fes tretze anys m’encarregués de la seva preparació pel matrimoni.

    Una nit d’estiu, entre viatge i viatge, mentre estava gaudint de la frescor de l’ambient entre els tarongers de l’hort de la casa, Bastian se’m va acostar:

    —Angelena, hem de parlar de la meva filla.

    El cor em va fer un salt de l’espant que em va donar, la seva veu havia ressonat com un tro i tots els mals presagis van passar un darrere l’altre pel meu cap. Déu meu, què voldrà ara? Aella havia estat tots aquells anys sense pare i sentint-se culpable de la mort de la seva mare, però havia estat feliç envoltada dels seus germans, que sempre l’havien protegida i estimada.

    —Digui, senyor —li vaig contestar amb un fil de veu que quasi no em vaig ni sentir.

    —Ha arribat

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1