Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Βιομηχανικές επαναστάσεις: Η γέννηση του σύγχρονου κόσμου
Βιομηχανικές επαναστάσεις: Η γέννηση του σύγχρονου κόσμου
Βιομηχανικές επαναστάσεις: Η γέννηση του σύγχρονου κόσμου
Ebook59 pages24 minutes

Βιομηχανικές επαναστάσεις: Η γέννηση του σύγχρονου κόσμου

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Η βιομηχανική επανάσταση ήταν μια περίοδος εκσυγχρονισμού που ξεκίνησε από τη Βρετανία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πολλές χώρες του δυτικού κόσμου μετατράπηκαν από κυρίως γεωργικές σε περισσότερο μηχανοποιημένες, επιταχύνοντας τη δημογραφική ανάπτυξη και προκαλώντας πρωτοφανείς οικονομικές αλλαγές. Μέσα σε μόλις 50 λεπτά, θα μάθετε πώς αυτή η επανάσταση διαμόρφωσε την Ευρώπη για τους επόμενους αιώνες και θα κατανοήσετε τον βαθύ αντίκτυπό της στη σύγχρονη κοινωνία. Αυτό το απλό και κατατοπιστικό βιβλίο παρέχει μια διεξοδική συζήτηση για τις σημαντικότερες εφευρέσεις της Βιομηχανικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένης της ατμομηχανής και της μηχανής εσωτερικής καύσης. Περιλαμβάνει επίσης μια πλήρη βιογραφία των βασικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των James Watt και Thomas Edison, μια πολύτιμη εισαγωγή στο οικονομικό πλαίσιο και μια αξιολόγηση του αντίκτυπου της Βιομηχανικής Επανάστασης, δίνοντάς σας όλες τις βασικές πληροφορίες για αυτή την κρίσιμη περίοδο που διαμόρφωσε τη σύγχρονη κοινωνία.
LanguageΕλληνικά
Release dateFeb 23, 2023
ISBN9782808664806
Βιομηχανικές επαναστάσεις: Η γέννηση του σύγχρονου κόσμου

Related to Βιομηχανικές επαναστάσεις

Related ebooks

Reviews for Βιομηχανικές επαναστάσεις

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Βιομηχανικές επαναστάσεις - Jérémy Rocteur

    ΠΛΑΊΣΙΟ

    Η ΑΓΓΛΊΑ ΣΤΗΝ ΑΥΓΉ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΕΠΟΧΉΣ

    Από το τέλος του 18ΟΥ ΑΙΏΝΑe ο βρετανικός πληθυσμός αυξήθηκε δραματικά. Σε αντίθεση με τους προηγούμενους αιώνες, όταν η γεννητικότητα κορυφωνόταν και η θνησιμότητα ήταν υψηλή, η θνησιμότητα μειώθηκε σταδιακά. Από έξι εκατομμύρια κατοίκους το 1760, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε δώδεκα εκατομμύρια το 1820. Ενώ η ανάπτυξη αυτή προσέφερε στη γεωργία ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό, ο αριθμός των στόματων που έπρεπε να τραφούν αυξήθηκε επίσης, και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα.

    Έχοντας επίγνωση αυτού του γεγονότος και επωφελούμενη από ένα ευνοϊκό πλαίσιο, η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εισήλθε στην εποχή της εκβιομηχάνισης. Αυτό το προβάδισμα έναντι της υπόλοιπης ηπείρου εξηγείται από οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

    Μια ακμάζουσα αγορά

    Οι αγορές της, τόσο οι εγχώριες όσο και οι ξένες, ήταν μεγάλες και ακμάζουσες. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Αγγλία δεν έχει τελωνεία από τις αρχές του 18ΟΥ αιώναe . Συνεπώς, η τιμή των εισαγόμενων προϊόντων δεν αυξήθηκε. Αυτός ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για μια χώρα με μεγάλο αριθμό αποικιών από τις οποίες μπορούσε να αντλήσει τους αναγκαίους πόρους για την παραγωγή των προϊόντων της. Επιπλέον, η Αγγλία διαθέτει υπέδαφος πλούσιο σε εύκολα εκμεταλλεύσιμες πρώτες ύλες. Μεταξύ άλλων, ο άνθρακας και ο σίδηρος είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της βιομηχανίας. Η μεταφορά τους διευκολύνθηκε από ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο για την εποχή δίκτυο επικοινωνίας, καθώς και από τα πολλά ποτάμια της χώρας. Οι τελευταίες ήταν ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για την κυκλοφορία των πρώτων υλών και των προϊόντων, αλλά και για την εύκολη λειτουργία των μηχανημάτων.

    Η οικονομία της χώρας είναι εξίσου ισχυρή. eΤο νόμισμά τους (η στερλίνα) υπάρχει σε όλες τις ηπείρους και θα γίνει το νόμισμα του διεθνούς εμπορίου τον 19Ο αιώνα. Τέλος, τα χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά δίκτυα είναι συγκεντρωμένα στην κεντρική περιοχή του Λονδίνου, το City, ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομία του.

    Μια πολιτική ευνοϊκή για τη βιομηχανική ανάπτυξη

    Το κράτος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην επερχόμενη επανάσταση. Η αγγλική κυβέρνηση ξεκίνησε μια σειρά νόμων που ευνοούσαν την επιστημονική εκπαίδευση και τη βιομηχανία. Επιπλέον,

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1