Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier
Ebook221 pages3 hours

Yorkshire Terrier

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

En omfattende guide til den lille hunden med den store karakteren.

 

Søt og lojal, men likevel aktiv og intelligent - den lille yorkshireterrieren kan knapt beskrives bedre. Det er så mye mer ved denne lille pelskulen enn du kanskje tror ved første øyekast. Dette gjenspeiles også i karrieren til denne lille hunden: en gang brukt som rottefanger, erobret Yorkie adelens hjerter og har kjempet seg til posisjonen som en populær sosial hund den dag i dag.

 

Innholdet i boken er:

 • Hunderasen Yorkshire Terrier
 • Utdanning av en yorkshire terrier
 • Helse og ernæring
 • Pleie av yorkshireterrieren
 • Karakter, opplæring og mye mer
 • Mange bilder

 

I tillegg til kos og nærhet til sine omsorgspersoner, trenger den lille firbente vennen også mye aktivitet, både når det gjelder trening og intelligensutvikling! Med denne veiledningen har du den perfekte guiden i hånden. Den viser deg grunnleggende teoretisk kunnskap om denne lille hunderasen og gir deg deretter praktiske tips, øvelser og instruksjoner for trening, stell og Co. I detalj kan du forvente spennende informasjon og nyttige tips om ...

 • den historiske utviklingen av yorkshireterrieren,
 • dens utseende og karakter,
 • riktig prosedyre for å anskaffe en Yorkshire Terrier,
 • riktig oppdragelse, hold og fôring av yorkshireterrieren,
 • ivaretakelse og fremme av helse.


I tillegg vil du motta verdifulle tips for tilstrekkelig sysselsetting og utvikling av et dypt bånd, slik at din intelligente Yorkie er både mentalt og fysisk opptatt og beriker hverdagen din i alle fasetter. Ved hjelp av denne guiden kan du starte et lykkelig, gjensidig respektfullt liv med yorkshireterrieren din. God lesing!

LanguageNorwegian
PublisherFynn Hansen
Release dateFeb 12, 2023
ISBN9798215916971
Yorkshire Terrier

Read more from Fynn Hansen

Related to Yorkshire Terrier

Reviews for Yorkshire Terrier

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

  Book preview

  Yorkshire Terrier - Fynn Hansen

  Yorkshire Terrier

  Fynn Hansen

  Innhold

  Innledning

  Yorkshire Terrier

  Yorkshire terrierens opprinnelse og historie

  Yorkshireterrierens utseende og karakter

  Anskaffelse og familiarisering

  Kjøpe en Yorkshire Terrier - Tips og vanlige feil

  Utstyr for hjemmet og på veien

  Utstyret for hjemmet

  De første dagene med deg

  Yorkshire Terrier utdanning og opplæring

  Opplæring i respekt

  Stubenreinhet hos valper og hunder

  Det generelle opplæringsutstyret

  Halsbånd eller brystsele?

  Velge riktig bånd

  Belønninger og godbiter

  Valpens bevegelser og ansiktsuttrykk

  Veiledning for gjenfinning

  De første kommandoene - Sitt!, Ned!, Av!

  Lære navnet

  Lære de grunnleggende kommandoene gjennom lek

  Hvordan få hunden din stueren på en enkel måte

  Håndtering av bånd

  Å lære yorkshireterrieren triks - hvordan gjøre det

  Å holde hunden opptatt: Spill og Co.

  Vanlige problemer ved oppdrett av Yorkshire Terrier

  Yorkshire terrierens kosthold

  Tørrfôr vs. våtfôr

  Gir du hunden et moderne kosthold? - Vegetar, veganer & Co.

  Den riktige måten å håndtere godbiter på

  Yorkshire Terrier pleie og helse

  11. Tips for anskaffelse

  Grunnleggende pleierutiner

  Rasetypiske sykdommer

  Raseuavhengige sykdommer

  Vaksinasjoner

  10 tips for et dypt bånd med yorkshireterrieren din

  Spill for optimal okkupasjon av Yorkshire Terrier

  Avsluttende ord

  Kilder

  Innledning

  En av menneskets beste venner er sannsynligvis hunden. Ikke rart - hvem kan motstå de trofaste øynene når de ser rett inn i sjelen din? Hvem kan holde hånden stille når den myke og lodne pelsen bokstavelig talt roper etter å bli strøket, og hvilke lepper danner ikke et bredt smil når hunden logrer med halen i ren glede fordi den er så glad for at fruen eller mesteren er tilbake?

  Hunder er en del av folks liv - nesten alle kjenner minst én person eller familie i slekt eller vennekrets som har hund, og mange vurderer å skaffe seg en selv.

  Dette er sannsynligvis grunnen til at du holder denne veiledningen i hendene. Kanskje du vurderer å skaffe deg hund, eller kanskje du nettopp har skaffet deg en yorkshireterrier og gjerne vil vite litt mer om ditt nye familiemedlem.

  Å få mer detaljert informasjon om rasen til din egen hund eller hunden du ønsker å få, spiller en utrolig viktig og grunnleggende rolle. Selvfølgelig er det sant at hver hund har sin egen karakter og derfor også bringer sin egen individuelle personlighet inn i familien. Likevel er det definitivt noen få ting som hundene til de enkelte rasene har til felles, slik at du kan få en grov ide om rasen og dermed vurdere om rasen passer for deg eller ikke.

  I denne guiden vil du lære mer om den lyse og livlige yorkshireterrieren som med sine korte ben og lojale perleøyne raskt vil vinne seg inn i hjertet ditt og berike familien din med sin tilstedeværelse. Til å begynne med kan mange ikke forestille seg hvordan livet med en hund vil være og hvordan hverdagen med et nytt familiemedlem vil være. Men når Yorkshire Terrieren har flyttet inn, vil du føle at du aldri har levd uten ham, og du vil ikke kunne forestille deg et liv der han ikke peser i øret ditt, tigger deg om mat fra lunsjbordet eller ber deg om å kaste ham ballen slik at han kan fange den og bringe den tilbake.

  Visste du at du reduserer stress når du klapper en hund? Det er ikke bare yorkshireterrieren din som drar nytte av å få lov til å kose seg på sofaen med deg og bli klappet av deg - du får også fordelen av mange positive effekter som følger med å klappe en hund. Når du stryker en hund gjennom den lodne og myke pelsen, frigjør kroppen din hormonet oxytocin. Dette er et velvære- og tilknytningshormon som ikke bare skaper et sterkt bånd mellom deg og hunden din, men som også bekjemper stresshormonet kortisol i kroppen din. Å klappe en hund reduserer dermed stress og øker velvære.

  For å sikre at ikke bare du føler deg helt komfortabel med din lojale og kjærlige firbente venn, men at denne følelsen er gjensidig, er det - som allerede nevnt - viktig å vite hvordan du best håndterer Yorkshire Terrier.

  For disse formålene er denne omfattende veiledningen til din hjelp med råd og praktisk hjelp. Ikke bare vil du fordype deg i Yorkshire Terrierens historie, men du vil også lære alt du trenger å vite om stell, kjæledyrets karakter, trening og også ernæring. Du kan også se frem til gode tips som kan hjelpe deg med å styrke forholdet til hunden din, og til slutt vil du motta 10 interessante og morsomme spillideer som du kan tilbringe tiden sammen med Yorkshire Terrier. Ved hjelp av denne veiledningen vil du bli bedre kjent med hunden din og kanskje til og med forstå noe av atferden dens bedre. Siden hunder ikke kan snakke, er det opp til deg å finne ut hva hunden din prøver å si med en bestemt oppførsel eller hva den trenger for å føle seg bra.

  En ting du allerede bør vite - ordtaket om at du aldri skal dømme en bok basert på omslaget kunne ikke vært mer sant, spesielt når det gjelder Yorkshire Terrier. Selv om denne miniatyrhunden liker å bli klappet og kan være lat i hjørnet, er den virkelig ikke den skjødehunden den ser ut til å være. Yorkshire Terrier ser ut til å vite at ekte storhet kommer innenfra, og liker derfor å oppføre seg som en stor hund som ikke frykter noe og ingen. Men det er det som gjør dem så elskelige - den store troen på seg selv, tendensen til å overvurdere seg selv og de store perlende øynene som gjør opp for alt med bare ett blikk når skoen har blitt et leketøy fordi den lille rakkeren kjedet seg igjen.

  Yorkshire Terrier

  Hvordan ville du beskrive en Yorkshire Terrier hvis du bare kunne bruke tre ord? Dette spørsmålet er ganske vanskelig, fordi Yorkshire Terrier er veldig små dyr, men de har desto større hjerter og overbeviser med en utrolig kjærlig og intelligent karakter.

  Du kan prøve ordene liten, men mektig. Fordi mange mennesker undervurderer Yorkshire Terrier, og det er ikke uvanlig at små hunder blir avskrevet som yappers - fordelene sier hei. Selvfølgelig er Yorkshire Terrier visuelt mye mindre enn mange andre hunder - den tilhører tross alt også miniraser. Men som ordtaket sier - sann størrelse kommer innenfra! Selvfølgelig kommer det noen ganger et bjeff ut av den lille munnen hans, men det er en del av det å være hund og gjør ham ikke til en yapper.

  Men hva er det som gjør yorkshireterrieren så spesiell? Hva kjennetegner denne lille populære hunderasen, og hvordan kommer denne, ved første øyekast, lille pelskulen inn i hjertene til utallige mennesker? La oss ta en nærmere titt på yorkshireterrieren i dette kapittelet av guideboken og lære mer om hvor den faktisk kommer fra, hvordan dens historie er og hva du kan forestille deg om dens utseende og karakter.

  Yorkshire terrierens opprinnelse og historie

  Det er ikke rart at når yorkshireterrieren har flyttet inn i familien din, vil den bli konge eller dronning i hjertet ditt på kort tid - denne hunderasen kommer tross alt fra England. Og, i tråd med arven sin, vil han ikke ha noe imot en daglig te klokken 5, med te og kaker til deg og godbiter og friskt vann til Yorkshire Terrieren din (selv om du alltid bør ha dette tilgjengelig - mer om det senere!).

  Yorkshireterrierens historie starter, for å være presis, da industrialiseringen begynte i England. Industrialiseringen førte til at mange dro til de store byene for å finne arbeid. Under industrialiseringen flyttet derfor mange skotske arbeidere som ikke fant arbeid hjemme på landet, til storbyene. Å flytte betyr alltid mye stress og ofte usikkerhet - så det er alltid godt å ha noen ved din side som kan lette stresset og få deg til å føle deg litt mer rolig. Hvem tenker du på når du hører disse nøkkelordene? - Selvfølgelig, menneskets beste venn: hunden.

  Faktisk tok de skotske arbeiderne med seg sine innfødte hunder til de store byene. For det første holdt hundene dem med selskap, og for det andre kunne de selvfølgelig ikke bare la dem være alene på den måten. Dette spiller en grunnleggende rolle for anskaffelsen av en Yorkshire Terrier, som du vil lære mer intensivt senere - du har et nytt familiemedlem med hunden din, og du kan aldri bare la den være alene. Den stoler på deg, den elsker deg og den er avhengig av deg.

  Blant de innfødte hundene til de skotske arbeiderne var Skye terrier og også Clydesdale, som dessverre nå er utdødd. De fattige arbeiderne som bodde i industribyene i Nord-England - nærmere bestemt i Yorkshire-området - avlet bevisst på små terriere. Det bakenforliggende motivet var imidlertid ikke så mye å få en venn for livet med hundene, men heller å bruke dem til å holde byen fri for mus og rotter. De så derfor på terrierne mer som husdyr enn som kjæledyr, og senere organiserte de til og med ulovlige kaninjakter med dyrene.

  Oppdrett av terriere av de fattige arbeiderne fant sted med forskjellige terrierraser. Dette førte til at mange forskjellige raser ble krysset med hverandre i løpet av svært kort tid. Av denne grunn er det ikke mulig i dag å si nøyaktig hva den genetiske historien til Yorkshire Terrier er.

  To aspekter som arbeiderne la stor vekt på i avlen, var at hundene skulle bli mindre og lettere og at de skulle ha lang, silkeaktig pels. De håpet å kunne selge små og lette hunder med lang, silkeaktig pels til folk i overklassen. Arbeiderne lyktes med dette fordi de etter hvert kunne selge mange eksemplarer fra kennelen sin til adelen og dermed tjene penger på avl og krysning av forskjellige raser.

  Nå vil det selvfølgelig være veldig lite sannsynlig at Yorkshire Terrier en dag vil spørre deg hvem hans Urururoma og Urururopa var (når alt kommer til alt, for Yorkshire Terrier er DU hans familie), men du kan godt gi ham et svar på dette spørsmålet. For det antas at Yorkshire Terrier slik vi kjenner og elsker ham i dag, stammer fra hannterrieren Old Crab og tispen Kitty. Så det er takket være bestefar Old Crab og bestemor Kitty at den lille terrieren din i dag - til tross for sin lille vekst - sprer seg lenge på sofaen og nesten kaster deg av sengekanten om natten. For avkommet til Old Crab og Kitty, utstillingshunden Huddersfield Ben, vant ikke bare mange priser, men er stamfaren til Yorkshire Terrier-rasen.

  Offisielt har Yorkshire Terrier-rasen eksistert siden 1886, selv om den ble registrert i stamboken så tidlig som i 1874. Adelen kunne ikke holde yorkshireterrieren for seg selv lenge, da denne søte og kjærlige lille hunden raskt snuste seg inn i hjertene til andre mennesker og var en av de mest populære dverghundene i Storbritannia på slutten av 1800-tallet.

  Flere og flere mennesker i England skaffet seg Yorkshire Terrier, og på 1970-tallet ble rasen også internasjonalt kjent og populær. Populariteten ble til og med en skikkelig hype ganske raskt, slik at Yorkshire Terrier kom inn i flere og flere husholdninger også utenfor England. Ikke rart - det er rett og slett umulig å motstå en så liten, lojal og kjærlig venn som du finner i en Yorkshire Terrier.

  Yorkshireterrierens utseende og karakter

  Som ordtaket sier - skjønnhet ligger i øyet som ser, og som nevnt ovenfor kommer sann storhet (hånd i hånd med sann skjønnhet) innenfra. I dette tilfellet overbeviser Yorkshire Terrier både eksternt og internt, da han ikke bare ser utrolig søt ut visuelt, men også har et hjerte av gull og en unik karakter på innsiden.

  Selvfølgelig, med hunder, som med mennesker, er hver hund unik, og hver karakter bør aksepteres akkurat som den er. Likevel, hvis du ønsker å skaffe deg en hund, er det viktig for deg å vite hvilke karaktertrekk du kan forvente for å kunne vurdere om rasen passer for deg eller ikke.

  Hva er de visuelle egenskapene til en Yorkshire Terrier, og hva kan du forvente av denne lille følgesvennen når det gjelder karakter? Er han virkelig så snill og veloppdragen som han utgir seg for å være? Eller er det mer bak fasaden? La oss ta en titt på hva som utgjør dette indre og ytre gullstykket, som nøt utrolig stor popularitet blant adelen den gang.

  Utseende

  Selvfølgelig er det helt sant at man aldri skal begrense en hund til utseendet. En rent overfladisk vurdering basert bare på ytre utseende er ikke særlig nyttig. Når det gjelder Yorkshire Terrier, må det imidlertid sies ganske tydelig at det er en veldig vakker og søt hunderase som ganske enkelt fengsler med sitt eget utseende og overbeviser mange mennesker. Hvem kan motstå store og lojale perleøyne, mens den lille halen logrer frem og tilbake i ren glede og bokstavelig talt tigger om å frigjøre litt plass i hjertet til den lille firbente vennen? Som du vil oppdage, hvis en Yorkshire Terrier flytter inn hos deg og dermed blir en del av familien din, tar menneskets små venner ikke bare litt plass i hjertet, men fyller det helt med sin tilstedeværelse.

  La oss imidlertid starte med størrelsen på Yorkshire Terrier. Disse hundene er blant de minste rasene som finnes blant hunder. Selv om rasestandarden ikke spesifiserer en bestemt størrelse for yorkshireterrieren, har hundene vanligvis en størrelse på rundt 20 cm.

  På dette punktet er det ganske interessant å vite at størrelsen på en hund måles fra bakken til den høyeste høyden på skulderbladet. I dette tilfellet tas målingen langs det fremre benet.

  Dermed er Yorkshire Terrier en liten og ganske kompakt hund. Men som ordtaket sier, gjelder det velkjente og populære ordtaket liten, men mektig. Hvorfor det er slik, forklares i det følgende avsnittet, som tar en nærmere titt på karakteren til denne trofaste følgesvennen. På grunn av sin ganske lille størrelse har Yorkshire Terrier også en ganske lav egenvekt. Det lille firbeinte dyret veier omtrent 3,2 kilo. Små hunder bør aldri veie mindre enn 2,4 kilo. Denne nedre grensen er fastsatt av den tyske kennelklubben (VDH). Årsaken til denne nedre grensen er det faktum at VDH ønsker å forhindre en såkalt dverg av Yorkshire Terrier.

  Denne forvrengningen motvirkes så sterkt fordi disse Yorkshire Terrier mini-versjonene er mye mer utsatt for skader enn de vanlige Yorkshire Terrierne. Dette betyr at miniversjonene har en mye større helserisiko. Så avstå fra å få en mini Yorkshire Terrier fra en oppdretter og referer heller til en Yorkshire Terrier som har minimumsstørrelsen og er innenfor det angitte området når det gjelder størrelse. Det er ikke for ingenting at oppdretterne som er involvert i avl av mini Yorkshire Terrier kalles torturoppdrettere. Hundene har ofte ikke et lett liv, skader seg raskere og kan ikke leve opp til sin trang til å bevege seg og sin store energi fordi deres fysiske tilstand rett og slett ikke tillater det.

  Når det gjelder Yorkshire terrierens pels, kjennetegnes den av en veldig lang, silkeaktig og ekstremt glatt pels. Dette gir ham ikke bare et ekstremt vakkert og tiltalende utseende, men utløser også en uimotståelig prikkende følelse i de fleste hender - du vil bare skjemme ham bort med kjærtegn.

  Forresten, du kan fortelle fra ørene om en hund liker å bli strøket eller ikke. Når han liker å bli strøket, slapper hele kroppen av og det samme gjør ørene. Generelt er hundens ører et svært viktig og grunnleggende kommunikasjonsmiddel. Hunder kommuniserer med sine herrer og elskerinner via ansiktet (de har tross alt noen flere muskler i ansiktsområdet), men spesielt ørene spiller en veldig viktig rolle i rammen av kommunikasjon.

  Når det gjelder formen på yorkshireterrierens ører, er de satt høyt og har en sympatisk V-form. Halen, derimot, som logrer lykkelig frem og tilbake når menneskets venn er glad og vil uttrykke sin glede, ligger litt over rygglinjen til disse dyrene.

  Sist, men ikke minst, er det spørsmålet om fargen på pelsen. I henhold til rasestandarden har Yorkshire Terrier - som også kalles Yorkies - en vakker, stålblå pels som starter fra bakhodet. Denne pelsen strekker seg imidlertid ikke over hele hunden. Faktisk er yorkshireterrierens hode, snute og bryst karakterisert av gyllenbrun pels. Dette kalles også Tan. Ikke rart - det ser litt ut som om den lille firbeinte vennen har vært på

  Enjoying the preview?
  Page 1 of 1