Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt
Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt
Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt
Ebook109 pages1 hour

Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

In dit boek worden de geheimen van het vinden van de perfecte puppy aan je onthuld, met oog voor de vaak impulsieve beslissingen die leiden tot ongelukkige situaties. Met persoonlijke ervaringen als hondentrainer, fokker en eigenaar van verschillende rassen, biedt de auteur waardevolle inzichten en praktische tips voor het kiezen van de puppy die het best bij je en je gezin past, hoe je betrouwbare fokkers kunt herkennen en de voorbereidingen op het leven met een nieuwe pup.

Door middel van professionele kennis krijg je adviezen over wat je moet weten voordat je je puppy gaat ophalen, inclusief cruciale informatie voor de eerste dag thuis. Vanuit verschillende perspectieven als opvoeder, fokker, trainer en gedragstherapeut benadert de auteur het proces van het kiezen en opvoeden van een pup holistisch.

 

'Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een pup koopt' is meer dan een handleiding; het is een gids die hoop biedt aan toekomstige hondeneigenaren. Door het delen van waardevolle inzichten en kennis hoopt de auteur dat lezers in staat zullen zijn om de ideale pup te vinden, waardoor ze vanaf het allereerste moment van hun gezamenlijke reis kunnen genieten.

 

LanguageNederlands
Release dateDec 29, 2023
ISBN9798223351405
Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt

Related to Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt

Related ebooks

Reviews for Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt - Tom Verbeeck

    Een nieuwe puppy

    Wat je moet weten

    VOOR

    je een puppy koopt

    Colofon

    Dit boek is uitgegeven door Dogiverse Publishing

    Titel: Een nieuwe puppy - Wat je moet weten VOOR je een puppy koopt

    Auteur: Verbeeck Tom

    © 2023 VERBEECK TOM en Dogiverse Publishing

    Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

    VOOR VRAGEN OF OPMERKINGEN kunt u via email contact opnemen met de auteur of de uitgever:

    Auteur: tom.verbeeck@mail.be

    Uitgever: dogiverse@protonmail.com

    Voorwoord

    Hoofdstuk 1: De beslissing

    Hoofdstuk 2: Een ras kiezen

    Hoofdstuk 3: Rashond of kruising?

    Hoofdstuk 4: Een woordje over stambomen

    Hoofdstuk 5: Is dit ras een goede keuze?

    Hoofdstuk 6: Toch liever een volwassen hond?

    Hoofdstuk 7: Ik wil een slimme hond! Of toch niet?

    Hoofdstuk 8: Goede en minder goede fokkers

    Hoofdstuk 9: Hoe vind je een goede fokker?

    Hoofdstuk 10: Hoe weten we of een fokker een goede fokker is? De eerste controle

    Hoofdstuk 11: Nestjes met maar 1 pup, of met de hand opgevoede pups

    Hoofdstuk 12: Op bezoek bij de fokker. De tweede controle

    Hoofdstuk 13: Boodschappenlijstje voor je je pup gaat ophalen

    Hoofdstuk 14: De huisregels

    Hoofdstuk 15: Je pup ophalen

    Hoofdstuk 16: De eerste dag in zijn nieuwe thuis

    Hoofdstuk 17: De eerste nacht

    Hoofdstuk 18: Als pup en poes

    Hoofdstuk 19: Bench en (puppy)ren aanleren

    Voorwoord

    Ik heb deze handleiding geschreven in een poging om mensen bewust te maken van hoe belangrijk het is om de juiste pup te kiezen. Het is niet altijd eenvoudig om een ras te vinden dat bij je past, om daarna een goede fokker te vinden en tenslotte de best geschikte pup uit het nest te kiezen. Het is een proces dat best wat tijd in beslag kan nemen en heel wat opzoekingswerk vereist. Maar voor wie de tijd en moeite erin steekt, betekent het wel dat hij daarna een nieuw kameraadje heeft dat perfect past bij zijn gezinssituatie en levensstijl, en dat hij een puppy in zijn leven brengt die een optimale start heeft gekregen en die kan opgroeien tot een hond die in goede gezondheid een lang en gelukkig leven kan hebben. En dat is de moeite allemaal dubbel en dik waard.

    In de praktijk zie je echter dat een nieuwe pup meestal in een impuls wordt gekocht. Het idee is er, en de puppy moet er dan zo snel mogelijk komen. Liever nog vandaag dan morgen. Welk ras het is of waar hij vandaan komt is dan niet belangrijk. Alle pups zijn immers schattig en een hond is een hond. Er wordt hoogstens gekeken of hij zal uitgroeien tot een grote of een kleine hond en of hij een lange of een korte vacht zal hebben. Sterker nog, uit rondvragingen blijkt dat de meeste mensen meer tijd spenderen aan het kiezen van een nieuwe wasmachine, dan aan het selecteren van een geschikte hond. En dat terwijl de hond toch een belangrijk deel van je leven gaat zijn voor de volgende tien tot vijftien jaar. Na een paar maanden, weken of soms zelfs al na enkele dagen blijkt dan dat een puppy hebben toch niet zo leuk is als ze gedacht hadden dat het zou zijn. De pup plast in huis, hij bijt in handen, armen en benen, hij kauwt op de stoelpoten en sloopt je nieuwe mobieltje... En dan wordt de pup, puber of jong volwassen hond, verder gegeven aan vrienden of naar een asiel gebracht. Asielen zitten vol met jonge honden waarvan de eigenaars een ondoordachte keuze hadden gemaakt. Dit kan allemaal voorkomen worden door even goed na te denken, voldoende informatie te verzamelen en dan de perfecte puppy te kiezen.

    Met deze handleiding wil ik je op de goede weg zetten om deze perfecte puppy te vinden. Ik geef je tips over hoe je een ras vindt dat goed bij je past. Hoe je een goede fokker van een slechte fokker kunt onderscheiden, wat je wil dat de pup al weet voordat je hem gaat ophalen en wat belangrijk is de eerste dag dat je je nieuwe pup in huis hebt. Na zelf verscheidene pups van verschillende rassen te hebben opgevoed, zelf een paar nestjes pups te hebben gefokt en door mijn werk als hondentrainer en gedragstherapeut kan ik de zoektocht vanuit alle hoeken bekijken. Ik weet uit ervaring hoe de zoektocht naar een pup verloopt, ik heb ondervonden hoe het is om een nestje pups te hebben en deze van dag één tot ze mogen verhuizen te verzorgen, op te voeden en klaar te stomen voor hun verdere leven en ik heb als trainer dagelijks de verschillen gezien tussen goed en slecht gefokte honden. Deze kennis wil ik graag met jullie delen, in de hoop dat het je gaat helpen om je ideale pup te vinden, waar je vanaf de eerste dag veel plezier aan gaat beleven.

    Hoofdstuk 1: De beslissing

    'W at denk je schat? Zullen we een puppy nemen?'

    Een onschuldige vraag die je leven voor meer dan tien jaar kan veranderen. Er zijn 101 redenen om je leven te willen verrijken met een vrolijke viervoeter. Misschien wil je gewoon wat extra gezelschap, een maatje om samen te gaan wandelen en avonturen te beleven, een speelkameraadje voor de kinderen... Of misschien wil je een waakhond, een sporthond of een hond om te helpen met je werk? Het maakt niet uit wat de reden is, zolang je er maar goed over nadenkt en overlegt met iedereen in je gezin. Een hond heb je voor de volgende 10 tot 15 jaar, dus iedereen kan maar beter enthousiast zijn en bereid zijn om al die jaren voor hem te zorgen en hem de liefde en genegenheid te geven die hij nodig heeft (en die je in een veelvoud van hem terug zult krijgen). Dus verzamel het gezin even rond de tafel en bespreek het zorgvuldig. Kijk of je de tijd hebt, of het moment juist is en zoek uit wat iedereen verlangt van een nieuwe hond.

    Als ik terugdenk aan ons laatste nestje Ijslandse Honden en de telefoontjes en e-mailtjes die ik kreeg van mensen die beslist hadden om hun leven te verrijken met een hond, dan waren de reden die ze me vertelden heel divers:

    ●  Er was een koppel waarvan de vrouw in Ijsland geboren en opgegroeid was, maar die nu in Servië woonde en op zoek was naar een Ijslandse Hondenpup, omdat ze met dat ras ook was opgegroeid en om zo de band die ze met haar geboorteland had te versterken.

    ●  Er was een dierentuin eigenaar die op zoek was naar een hond die vriendelijk uitzag en sociaal was naar andere mensen en dieren, om samen de dagelijkse rondjes door zijn dierentuin te maken.

    ●  Er was een wat oudere dame die graag een hond wilde om haar gezelschap te houden. Ze wilde echter geen schoothondje, maar een, in haar woorden, 'echte' hond die niet te groot en te sterk zou worden maar haar toch een veiliger gevoel kon geven als ze alleen thuis was.

    ●  Er waren fokkers uit verschillende landen die nieuwe bloedlijnen zochten om hun eigen fokprogramma's verder te zetten.

    ●  Er was een vrouw die elke vakantie in Zwitserland doorbracht, en na het overlijden van haar grote hond nu een wat kleiner ras wilde, dat makkelijker in de auto mee kon.

    ●  Er waren mensen die al een Ijslandse Hond of een gelijkaardig ras hadden en daarvoor graag een vriendje wilden.

    ●  Er was een oudere vrouw, die na een ongeval niet meer goed kon wandelen en nu een rolstoel moest gebruiken. Zij had altijd politiehonden getraind en wilde het trainen nog niet opgeven. Ze zocht nu een hond die wat minder sterk en groot was dan de Mechelse en Duitse Herders die ze hiervoor had, maar toch graag en enthousiast zou werken met haar.

    En zo kan ik nog een hele tijd doorgaan. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om een hond te willen. Fokkers van verschillende rassen zullen dan ook vaak verschillende redenen te horen krijgen. Een fokker van jachthonden zal vaak te horen krijgen dat de potentiële pupkoper een hond wil om samen te gaan jagen. Fokkers van sledehonden zullen mensen krijgen die actief willen zijn met hun hond of aangetrokken zijn door het 'wilde' uiterlijk van deze honden. Fokkers van gezelschapshondjes zullen vaker te horen krijgen dat mensen gewoon op zoek zijn naar een gezelschapshondje of een hondje waarmee de kinderen ook kunnen spelen en wandelen.

    Hoofdstuk 2: Een ras kiezen

    Eenmaal de beslissing is genomen om op zoek te gaan naar

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1