Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Ruhun rehberliğinde tefsir
Ruhun rehberliğinde tefsir
Ruhun rehberliğinde tefsir
Ebook91 pages37 minutes

Ruhun rehberliğinde tefsir

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Ruhun rehberliğinde tefsir neden faydalıdır?

 

Kutsal Ruh, bizi tüm hakikatlere yönlendirdiği gibi, tefsirde de gerçeğe yönlendirdiği için, Ruhun rehberliğinde tefsir, Kutsal Ruh'un bizi nasıl gerçeğe yönlendirdiği ve olmak için ne yapmamız gerektiği hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olur. rehberli. Bu kitaptaki tartışma ve örnekler, Kutsal Ruh'un Bizi Gerçeğe Yönlendirmek İçin Yaptığı İş'e değerli bir katkıdır.

 

Ruhun rehberliğinde tefsir, Kutsal Ruh'un bizi gerçeğe nasıl yönlendirdiğini ve rolümüzün nasıl yönlendirildiğini tefsir bağlamında paylaşıyor. Bu nedenle, bu kitap tefsir sürecinde Kutsal Ruh'tan yardım isteyenler için de yararlıdır.

 

Ruhun rehberliğinde tefsir, Dr. John W. Wyckoff'un Pneuma ve Logos adlı kitabında sorduğu şu sorulara yanıt verecek:

 

  • "Kutsal Ruh'un Kutsal Kitap hermeneutiğiyle ilişkisi, eğer varsa, nedir?
  • Eğer Kutsal Ruh işin içindeyse, bu ilişkinin sonucunda elde edilen bilginin doğası ve içeriği nedir?
  • Kimler Ruh'un yönlendirdiği yorumcu olarak nitelendirilebilir: Kutsal Ruh bu süreçte kiminle birlikte çalışır?
  • Kutsal Ruh tercümanla nasıl çalışır; insan tercümanla ilişkisi içinde Ruh'un rolünün doğası nedir? "
  • "Kutsal Ruh işin içindeyken yorumlamada insanın rolü nedir? "

 

Ne yazık ki, araştırmasında, "yorumlamada ruhun rolünü öne sürenlerin bu işin kapsamlı bir tanımını yapmadıklarını tespit etmiştir. Kutsal Ruh'un mesajı anlaması için yorumcuya 'nasıl' yardım ettiğine dair spesifik bilgiler verilmemiştir. ayrıca, bu yorumcular Kutsal Ruh tarafından verilen anlayışın sıradan yollarla elde edilenden nasıl farklı olduğunu somut, bilişsel terimlerle belirtmemişlerdir. "

 

Ruhun rehberliğinde tefsir Dr. Wyckoff tarafından ortaya atılan sorulara yanıtlar getirecektir. Tartışılacak

 

  • Tefsir ve hermeneutik süreçlerinde Kutsal Ruh'la birlikte çalışmadaki rolümüz.
  • Kutsal Ruh'un bu süreçlerdeki rolü.
  • Kutsal Ruh bu süreçlerde bize nasıl rehberlik eder?
LanguageTürkçe
PublisherAlton Danks
Release dateJun 20, 2023
ISBN9781960458292
Ruhun rehberliğinde tefsir
Author

Al Danks

I am the author of the web site perfectingprayer.com. I am also the author of the books The Guiding Into Truth Work of the Holy Spirit, Effective Prayer, Ceased From Sin: Living To Do God's Will, Spiritual Warfare: Sowing, The Truth About Eternal Life, and Go the Way You Should Go.

Related to Ruhun rehberliğinde tefsir

Related ebooks

Reviews for Ruhun rehberliğinde tefsir

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Ruhun rehberliğinde tefsir - Al Danks

    Giriş

    Giriş

    Pneuma ve Logos adlı kitabında Dr. John W. Wyckoff, Hermeneutik alanında sıkça bahsedilen ancak nadiren kapsamlı bir şekilde tartışılan bir konu, Kutsal Ruh'un yorumlama süreciyle ilişkisi sorunudur demiştir.¹ Wyckoff kitabında beş temel soruyu ele almaktadır.

    "Kutsal Ruh'un Kutsal Kitap hermeneutiğiyle ilişkisi, eğer varsa, nedir?

    Eğer Kutsal Ruh işin içindeyse, bu ilişkinin sonucunda elde edilen bilginin doğası ve içeriği nedir?

    Kimler Ruh'un yönlendirdiği yorumcu olarak nitelendirilebilir: Kutsal Ruh bu süreçte kiminle birlikte çalışır?

    Kutsal Ruh tercümanla nasıl çalışır; insan tercümanla ilişkisi içinde Ruh'un rolünün doğası nedir? "²

    Kutsal Ruh işin içindeyken yorumlamada insanın rolü nedir? ³

    Ne yazık ki, araştırmasında, yorumlamada ruhun rolünü öne sürenlerin bu işin kapsamlı bir tanımını yapmadıklarını tespit etmiştir. Kutsal Ruh'un mesajı anlaması için yorumcuya 'nasıl' yardım ettiğine dair spesifik bilgiler verilmemiştir. ayrıca, bu yorumcular Kutsal Ruh tarafından verilen anlayışın sıradan yollarla elde edilenden nasıl farklı olduğunu somut, bilişsel terimlerle belirtmemişlerdir.

    Ruhun rehberliğindeki tefsir Dr. Wyckoff tarafından ortaya atılan sorulara yanıtlar getirecektir. Tartışılacak

    Tefsir ve hermeneutik süreçlerinde Kutsal Ruh'la birlikte çalışmadaki rolümüz.

    Kutsal Ruh'un bu süreçlerdeki rolü.

    Kutsal Ruh bu süreçlerde bize nasıl rehberlik eder?

    Bazı temel tanımlar

    Dr. Wyckoff 'tefsiri' metinden yazarın kastettiği ve orijinal okuyucuların tarihsel durumlarında anladıkları anlamı çıkarma süreci olarak tanımlar.

    Fee ve Stuart ise tefsiri metnin orijinal olarak ne anlama geldiğini bulma süreci ⁶ olarak tanımlamaktadır.

    Ben tefsir in daha iyi bir tanımının, tefsirin gerçekliğin bir temsilini doğru ve eksiksiz bir şekilde algılamaya çalıştığımız bir süreç olduğu şeklinde yapılmasını öneriyorum. Tefsir, bir gerçeklik temsilinin gerçekliğe karşılık gelip gelmediğini, yani doğru olup olmadığını ayırt etmeyi içerir. Hakikat, gerçekliğin doğru ve eksiksiz temsilidir.

    Sözcükler, gerçekliğin temsili olarak işlev gören sözlü veya yazılı dil birimleridir. Kutsal Kitap'ın bir bölümü, o bölümün yazarı tarafından yapılmış bir gerçeklik temsilidir. Kutsal Kitap'ın doğru olduğunu kabul ettiğimiz için, Kutsal Kitap'taki tüm bölümlerin doğru olduğunu - gerçekliğe karşılık geldiğini kabul ederiz. Ayrıca bu pasajların, pasajın yazarının temsil etmeyi amaçladığı gerçekliğe karşılık geldiğini de kabul ediyoruz. Yazarın amaçladığı anlamı arayan tefsir tanımları, aslında yazarın amaçladığı gerçekliğin temsilini belirlemeye çalışmaktadır.

    Bir kutsal kitap pasajını dinlediğimizde, duyduklarımıza ilişkin algımız gerçekliğin bir temsili haline gelir. Bu gerçeklik temsilinin - algımızın - yazarın amaçladığı şeye karşılık gelip gelmediğini ve eğer gerçeğe karşılık geliyorsa - doğru olup olmadığını ayırt etmeliyiz. Orijinal dinleyicilerin pasajı nasıl anladıklarını araştırmak, yazarın neyi amaçladığını ve bizim anlayışımızı ayırt etmemize yardımcı olmak için bize başka bir gerçeklik temsili verir.

    Rolümüzle ilgili tartışma Yuhanna 16:13'e ve Kutsal Kitap'ın kendi anlayışımıza güvenmememiz, sormamız, aramamız, kapıyı çalmamız, işitmemiz, ayırt etmemiz, izlememiz ve bunlar üzerinde düşünmemiz yönündeki buyruklarına ve bu buyrukları izlerken Ruh'un gerçeğe rehberlik ettiğine dair gözlemlerime dayanmaktadır. (Süleyman'ın Özdeyişleri 3:5-6; Luka 11:9-11; Markos 4:3-25; Vahiy 2:7, 11, 17, 29; 3:6, 13, 22; 1.Yuhanna 4:1-3; Yuhanna 10:27; Filipililer 4:8). Ruh'un rehberliğindeki tefsir ve sonucuna bir örnek verilmiştir: Vahiy kitabındaki tomar ve atlıların kimlikleri.

    Bizim rolümüz

    1: Sorun ve sormaya devam edin

    Öğrenciler İsa'dan kendilerine nasıl dua edeceklerini öğretmesini istediler. İsa öğretisine Rab'bin duasıyla başlar. Bunu, arkadaşından ekmek isteyen ve istemeye devam eden bir adamın benzetmesiyle takip eder. Bu benzetme aracılığıyla İsa onlara azmin

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1