Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Grundloven: så den er til at forstå
Grundloven: så den er til at forstå
Grundloven: så den er til at forstå
Ebook33 pages13 minutes

Grundloven: så den er til at forstå

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Grundloven kan være svær at forstå. Sproget er indviklet, og nogle ord har en mærkelig betydning. Kongen betyder ikke altid kongen, men hvornår skal der i grunden stå det ene, og hvornår det andet?

Denne bog er en genfortælling af grundlovens enkelte paragraffer i et klart sprog. Materialet har været benyttet af adskillige skoleklasser i historie og samfundsfag. Det er grundloven, så den er til at forstå!
LanguageDansk
Release dateMay 29, 2018
ISBN9788743006046
Grundloven: så den er til at forstå
Author

Poul Erik Kristensen

Poul Erik Kristensen, født 1948, cand. mag. i historie 1975, skrev historiske artikler allerede i studietiden, fik udgivet sin første bog i 1979. Poul Erik Kristensen har i sit arbejdsliv især været beskæftiget med forskning, skriftlig formidling og undervisning. Det er således blevet til mere end 20 bøger, især lokalhistorie og historiske jubilæumsskrifter inden for bl.a. bank og sundhedssektoren, som alle bygger på solide forskningsresultater. Samtidig er de skrevet i et letforståeligt sprog. Poul Erik Kristensen har desuden betydelig erfaring i at bearbejde ældre bøger, så de kommer i overensstemmelse med nutidens sprogbrug. Foruden historiske bøger har han også bearbejdet en lang række klassiske romaner og novellesamlinger, især af Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg og Henrik Pontoppidan.

Read more from Poul Erik Kristensen

Related to Grundloven

Reviews for Grundloven

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Grundloven - Poul Erik Kristensen

    Danmark kunne sagtens regeres uden en grundlov, men nu har vi den, og den skaber et stabilt demokrati

    Som demokratiets fundament har vi magtens tredeling, hvor Folketinget skal vedtage lovene, regeringen skal styre landet efter lovene, og det er domstolenes opgave at afgøre, om lovene overholdes.

    Grundloven sikrer gennem sine paragraffer på demokratisk vis, hvem der skal have regeringsmagten, og efter hvilke regler lovene skal vedtages. Langt de fleste kan nøjes med at blive vedtaget i Folketinget, men der kan dog være så afgørende spørgsmål, at de også skal ud til en folkeafstemning.

    Grundloven anfører desuden en række rettigheder og friheder, som altid gælder for borgerne, og i denne forbindelse er der da også et par enkelte pligter. Der er også paragraffer, der beskæftiger sig med kongehuset, folkekirken og forhold vedrørende udlandet. I det sidste spørgsmål kan det f.eks. være spørgsmålet om krig eller suverænitetsafgivelse.

    Grundloven er med til at stabilisere demokratiet. For det første må ingen andre love være i modstrid med grundloven, og for det andet vil det på grund af de

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1