Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Ny verdensorden 2023
Ny verdensorden 2023
Ny verdensorden 2023
Ebook208 pages3 hours

Ny verdensorden 2023

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Året 2023 er over og hvilke konflikter og argumenter vil det være i året som kommer. Var det ikke allerede nok militære konflikter og katastrofer? Men akkurat som det skjer i liten skala, skjer det også i stor skala. Det er bare noen få mennesker som presenterer sine beslutninger for velgerne og befolkningen for å utvide sin egen profitt og makt.
LanguageNorwegian bokmal
Release dateJan 30, 2024
ISBN9783758332326
Ny verdensorden 2023
Author

Eduard Wagner

Om de kan bli enige eller ikke er opp til deres synspunkt. Det kan være at du ikke akkurat kan si deg enig i det, men det er kanskje problemer som ville vært lettere å løse enn bare å bruke væpnet makt. Planeten vår ville ha nytte av et annet perspektiv på så mange hendelser. Derfor bestemte jeg meg for å se noen hendelser i samfunnet, politikken og klimaet fra et annet perspektiv.

Reviews for Ny verdensorden 2023

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Ny verdensorden 2023 - Eduard Wagner

    Innholdsfortegnelse

    Forord

    januar 2023

    Feber 2023

    April

    Mai

    Juni

    juli 2023

    august 2023

    september 2023

    oktober 2023

    Slovenia: Krsko kjernekraftverk stenges som et forebyggende tiltak

    Forord

    Det er langt fra meg å angripe noen her eller å dømme noen. Snarere er det mitt syn på ting, slik jeg tolker det nedenfor. Det kan godt være at den ene eller den andre mener at dette ville være et radikalt syn på ting. Men noen ganger virker det for meg at du begraver hodet i sanden. Å ikke reagere, vil løse seg selv. Jeg tror denne tråden går gjennom hele forfatterskapet. Som sagt, dette er ikke paternalisme av noen, men min mening om ulike ting i inn- og utland.

    januar 2023

    Klimalim får lønn for handlinger

    Som man kan se av en tysk dagsavis, er protestene, som tilsmussing av kunst og klistring på gaten, sponset av et amerikansk funn. Dette betyr at unge mennesker får betalt for sine handlinger med lønn og trygdeavgift. Dette håndteres av en tysk forening. Hva man ønsker å oppnå med dette er svært tvilsomt. Men siden denne finansieringen kommer fra USA, lurer man på hva hensikten med den er. Hvordan kulturen ser ut i denne tilstanden kunne sees allerede i januar 2021 med stormingen av Capitol. Det er bare å se igjen og igjen at EU tillater seg å bli ledet av dette landet. Bakgrunnen er allerede riktig, ved at noe bør gjøres med klimaendringene, men slike virkemidler er ikke nødvendigvis effektive. I Amerika bør man være mye mer oppmerksom på miljøforurensning før man økonomisk støtter disse handlingene, selv om presidenten ønsker å investere en enorm sum penger mot klimaendringer. Etter min mening er slike forstyrrende handlinger ekstremt tvilsomme når det gjelder målet, og bør straffes strengt, og ikke med noen få hundre euro. Dette handler om vår identitet, som vi møysommelig har tilegnet oss gjennom århundrer og som blir ødelagt av slike handlinger.

    Koronaimport fra Kina

    Hvis du planlegger å sjekke avløpsvannet fra fly for koronainfeksjoner i enkelte stater, kan du bare være enig i denne tilnærmingen. Endelig er nesten en av fem personer i dette landet smittet med dette viruset. Men som alltid er det nok en gang kaos når det gjelder enighet om slike tiltak. Vi vil ha viruset over hele verden igjen på grunn av de stigende tallene, bare gjennom slike kontroller kunne økningen begrenses noe. Det eneste som er uforståelig er reaksjonen fra Kina, som truer med å treffe mottiltak. Det burde også være i deres interesse å kontrollere denne pandemien og ikke svare på den med umiddelbare reaksjoner, men kanskje skyldes det også at de tidligere restriksjonene faktisk bare hadde oppnådd negative aspekter.

    Unge gjør opprør mot staten

    Hvordan kan det ha seg at flere og flere unge mennesker står på barrikadene mot staten og dens juridiske former og demokrati? Det er sant at vi i den vestlige verden lever i land der du kan si din mening åpent, men det hele bør også være innenfor rettsstaten. Nødetatene angriper, kunstverk ødelegges og rettsvesenet følger med. Har du igjen forsovet noe i politikken eller rettsvesenet, eller vil du se disse utskeielsene enda lenger. Det er sant at unge mennesker viser oss hva som går galt, men dette bør være innenfor de juridiske rammene. Men siden mottiltakene er utilstrekkelige, med straffer som er for lave, bør man reagere på slike tendenser til vold. Hvis man også hører at en stor del av «opprørerne» har migrasjonsbakgrunn, bør også migranter og flyktninger diskuteres i denne sammenhengen. Det er rett og slett uakseptabelt at slike mennesker kommer til oss og deretter vil skade vår infrastruktur og dermed prøve å undergrave verdien av et demokrati. For eksempel er det asylsøkere i vårt land som allerede har begått forbrytelser og bor fra landet der de bor og ikke blir deportert. Må vi som den vestlige verden finne oss i dette?

    Republikanerne og deres demokrati

    Nord-Amerika roser seg selv som det største demokratiet, og stemmer holdes der som i et diktatur. Det var først etter 15. gang at en speaker til Representantenes hus kunne bli funnet. Man lurer på hvor langt innflytelsen til den tidligere presidenten fortsatt er. Men som det kan observeres over hele verden, er demokratiets regjeringsform ikke lenger foreldet. Det er mye mer ment av noen mennesker at bare de holder den absolutte sannheten og prøver å strengt håndheve disse synspunktene, uansett om suveren har bestemt noe annet eller ikke. Er det demokrati da? Fremfor alt skal det bemerkes at slike metoder for å utøve makt også finnes i andre land. Historien har vist oss gang på gang at makt bør komme fra folket og ikke nødvendigvis fra individer som bare er knyttet til sine egne ideer og om nødvendig ønsker å implementere dem med radikale midler. Det som kommer ut av det, blir drastisk demonstrert for oss i Ukraina. Der håndhever selv en despot sine abstruse ideer på bekostning av befolkningen med våpenmakt.

    Brasil og borgerkrig?

    Det er nesten nøyaktig to år siden stormingen av Capitol var i USA, og dette har også satt presedens. Når en president som er stemt ut av embetet egger sine tilhengere til å storme demokratiske institusjoner, er det mange paralleller til USA. En stemme fra suverenen er like uakseptabelt som for eksempel Trump, som også helte olje på bålet ved å si at valgseieren for to år siden var stjålet fra ham. Tidligere president Bolsonaro i Brasil kan tilsynelatende ikke forsone seg med nederlaget og vil sannsynligvis mobilisere mobben for å håndheve sine intensjoner. Er noe slikt fortsatt demokrati, der du ønsker å holde på makten gjennom opprør? Bare i motsetning til sin kollega i USA har Bolsonaro flyktet til USA, trolig for å fortsette å tenne derfra. I hvilken grad påvirkes demokratiets form når noen tror at den eneste måten å holde seg ved makten er med makt?

    Putin og den ortodokse kirke

    Det faktum at lederen for denne kirken står ved herskeren og hans holdning til spesialoperasjonen i Ukraina er en ting, men hvordan tolker du det hensynsløse drapet på titusenvis av mennesker i denne troen? I kristendommen er det et bud som sier: 'Du skal ikke slå ihjel.'" Om kristendommen alltid har holdt fast ved den, er selvsagt tvilsomt. Men en våpenhvile erklæres i 36 timer på det som trolig er den største festivalen i den ortodokse kirken, men ingen av de to stridende partene holder seg til den. Russland fortsetter å bombe raskt og forsvarer forståelig nok Ukraina. Så hvorfor da slike uttalelser som ikke hjelper noen. Hvor langt vil denne aggressoren gå for å implementere sine tvilsomme ideer? Hvor mange ganger har vi som et fellesskap av stater så ofte blitt lurt av denne despoten, og begge stridende parter skal sette seg ned ved samme bord og forhandle om fred når avtaler så ensidig brytes av Russland?

    Flom i California

    Hvor mange flere klimakatastrofer må denne kloden oppleve før politikerne endelig reagerer? Ja, den amerikanske presidenten setter sammen en pakke som skal investere rundt 400 milliarder dollar i utvidelse og forskning på alternativ energiproduksjon. Men som vi alltid har sett, vil dette sikkert mislykkes igjen på grunn av noen innvendinger, spesielt siden den europeiske økonomien ikke er begeistret for slike prosjekter. Men du kan allerede se at en viss konkurranse inspirerer igjen og igjen. Hvis gruvedrift av brunkull også diskuteres i Tyskland, er dette kontraproduktivt. Hva ønsker vi å gi videre til de neste generasjonene, for eksempel en ødelagt planet, eller kommer vi endelig i gang når det gjelder klimabeskyttelse? Individuelle maktbegjær og pengeskapende handlinger bør settes på bakbrenneren. Som sagt er det ikke lenger 5 til 12, men mye mer har vi

    allerede overskredet denne gangen.

    Politikk og dens planer

    Det er tydeligvis ikke lenger så lett for politikere og respektive beslutningstakere å legge planer for fremtiden. Det er nødvendig å reagere igjen og igjen på de kommende hendelsene, og prosjektene blir deretter satt på bakbrenneren. Bommet forgjengerne mye? For eksempel møttes vår regjering til nyttårsdiskusjon, og resultatet ble litt magert. Men vi som Østerrike er ikke alene om å tenke på USA, der opposisjonen gjentatte ganger motsetter seg lovforslag. Man skulle kanskje tro at det ville være i alle politikeres interesse å handle raskt og effektivt slik at ting kommer i gang. Selvfølgelig kunne en krig som den vi måtte oppleve i fjor ikke forutses, men det bør ikke komme til det punktet at en slik omstendighet koster oss mye tid. Hvis vår regjering da har bestemt seg for å fokusere på miljøvern og fornybar energi i det kommende året, er det prisverdig, men andre land bør også følge denne utviklingen sterkt. Den suverene dømmer deretter med sin stemme resultatene av slike planer fra politikerne i valget.

    Toppsekresjon og hvordan presidenter håndterer det

    Dette er dokumenter som tjener til å sikre staten og bør behandles som sådan. Hvis en president og en visepresident benytter seg av dem, har de også fått fullmakt til å gjøre det ved en avstemning blant velgerne. Det som imidlertid bør kritiseres, er at disse også brukes utenfor offisielle kontorer og i privat sektor. Nasjonal sikkerhet kan med andre ord ikke garanteres på denne måten. Hvis for eksempel slike papirer vises i garasjer og private rom, kan tilsynelatende alle få tilgang til dem, og dette bør forhindres. I noen områder er det strengt forbud mot å transportere papirer fra kontorer til private hjem. Hvorfor skjer ikke dette med presidenter også? Tross alt snakker vi om dokumenter som ikke skal være tilgjengelige for alle. Det som også skal bemerkes er at disse også ble funnet i en garasje og ikke i stuer. Hvordan kom de dit? Forskjellen er at den sittende presidenten trolig er mer samarbeidsvillig enn sin forgjenger når det gjelder å gi informasjon.

    Golden Piano i People's Parliament - Stortinget

    Noen innbyggere sliter med økende inflasjon, og på den annen side er det en president i nasjonalrådet som mener at du trenger en fløy i parlamentet. Nå koster dette pianoet borgeren eller skattebetaleren € 3000 i måneden i leie. Mang en innbygger ville være svært fornøyd med et slikt beløp hvis disse pengene var fritt tilgjengelig for ham. Er det mulig å anta at slike politikere er hevet over borgeren og ikke tenker over om slike investeringer er nødvendige?

    World Economic Summit i Davos

    Titusenvis av forskere og politikere møtes i Sveits denne uken for å diskutere verdensøkonomien. Hva blir resultatet til slutt? For eksempel, enda mer globalisering eller enda mer akkumulering av fortjeneste i de industrialiserte landene? For øyeblikket er det imidlertid mye mer presserende problemer som bør diskuteres på slike møter, for eksempel global oppvarming. Det ligger et enormt stort potensial i utbygging av klimavennlig energiproduksjon, som tilsynelatende blir stående ubehandlet på slike konferanser. Et annet aspekt vil være å involvere fremvoksende økonomier mer i klimaendringene. Til nå har industrilandene deponert sitt ubehagelige avfall i slike land uten å være klar over konsekvensene for klimaet. Det bør derfor være mer støtte til fattigere land enn det som har vært tilfelle så langt hvis vi ikke ønsker å bli skipbrudne før eller senere med slike deponeringsstrategier. Tross alt har de industrialiserte landene også nytt godt av slike avhendingstiltak.

    Ingen strøm til elbiler

    Som forventet, ser det ut til å skje. Er det riktig å fremme overgangen fra forbrenningsbiler til elbiler, men hvor får man energien til disse bilene fra? I Tyskland vurderes det for eksempel å begrense ladingen av disse, og på den annen side oppstår spørsmålet om hvor den ekstra strømmen nå kan skaffes. I denne tilstanden fremmes for eksempel gruvedrift av brunkul uten å være klar over skade på miljøet med denne typen ekstraksjon. Vi bør heller presse på for utvidelse av alternativer, fordi de er gunstige for klimaet vårt. Slike tankerekker er ikke begrenset til FRG, men til et stort antall land, i Frankrike er de avhengige av atomkraft, som EU nylig klassifiserte som grønn, og her i Østerrike tenker vi på bruken av fracking. Det er et enormt potensial innen alternative energier, hvorfor fremmes ikke dette? Klimaet vårt vil absolutt være til gode, men godkjenningsprosedyrene for bygging av slike anlegg bør også trappes opp.

    Russland og nazismen

    Når det gjelder rapporter fra utenriksministeren om at Vesten er motivert av nasjonalsosialismen, oppstår spørsmålet om hvor langt den historiske kunnskapen til noen mennesker er. Det var sant at en slik tendens endelig endte i en krig for hundre år siden. Men det er fundamentalt forskjellige forhold når det gjelder slike strømmer. Man kan bare anta at slike uttalelser er ment å oppnå noe annet. Kan det være at du ønsker å oppnå noe helt annet? Målet er å sette Vesten i et forvrengt lys for å distrahere fra innenlandske problemer eller tendenser og dermed sette det vestlige fellesskapet av stater i et forvrengt lys. Bare hvis man ser på styreformen i Russland er eksponentene langt unna, for eksempel når det gjelder ytringsfrihet og demokrati. Mer eller mindre er det bare én person som setter retningen eller meningen. Hva er forskjellen til Hitler? Det var nettoppi dette landet man måtte oppleve en autoritær statsledelse som til slutt var dømt til å mislykkes. Demokrati kan holdes høyt, fordi det har presentert seg som riktig i tusenvis av år. Selvfølgelig har dette også sine feil, men det jobbes alltid med å revidere det. Dette kan ikke forstås med andre styreformer.

    Tankleveranser fra Amerika og Tyskland?

    Hvis du følger med på hva den ukrainske presidenten har sagt, har han nok rett i det meste. Det pågår en diskusjon både i USA og FRG om når og hvor mange stridsvogner som skal sendes til Ukraina. Bare hver dag med forsinkelser, når det gjelder levering, er en annen, hvor et tilsvarende stort antall soldater mister livet og i tillegg ikke forkorter krigens varighet. Så langt uttalelsene fra det angrepne landet kan stoles på, vil de bare bli brukt til å forsvare Ukraina, som også bør være deres rett. Nå er det imidlertid en diskusjon i den vestlige verden om hvilke defensive våpen som kan eller ikke kan leveres til det invaderte landet. Men dette handler ikke akkurat om jagerfly, hvor man kan anta at de ville forlate Ukrainas territorium for å ødelegge Russland, men bare stridsvogner for selvforsvar. Det er tydelig at den russiske presidenten truer med å krysse den røde linjen. Bare hvilke ord kan du fortsatt tro på denne aggressoren? Men når han truer med et begrenset atomangrep i denne sammenhengen, kan man lure på hva han mener med det. Viste ikke historien i siste verdenskrig oss hva som menes med begrenset? Titusener av mennesker er drept og de bombede områdene skinner fortsatt.

    Pensjonssystemer på randen av kollaps

    Hvis vi får lov til å følge rapportene fra Frankrike, kan vi bare delvis være enige med dem. Folk tar til gatene for å demonstrere mot en økning av pensjonsalderen med 2 år og spør ikke seg selv om dette ikke ville være gunstig for samfunnet. Det er allerede slik at pensjonssystemet må finansieres med skattebetalernes penger. Det har ikke vært snakk om en «generasjonskontrakt» på lenge. Det er veldig overraskende at fagforeningene også oppfordrer til slike demonstrasjoner. De leter desperat etter fagarbeidere og sender folk til pensjonisttilværelse i en alder der de fortsatt ønsker å jobbe. Det er sant, en yngre ansatt er absolutt billigere for et selskap enn en eldre. Hvis du, som i Østerrike, også blir straffet ved å straffe denne personen som tror han jobber i en alder av 65 år og med pensjonsforsikringsavgift i tillegg til pensjonen, bør du revurdere slike systemer. Men fagforeningene bør også oppfordres til å gjøre det lettere for eldre arbeidere å jobbe i pensjon og ikke hardnakket insistere på en pensjonsalder på rundt 62 år. Endelig har slike mennesker en kunnskap som en yngre person ennå ikke har. Dette skal være verdt noe for samfunnet og ikke være ensbetydende med straff hvis de vil fortsette å jobbe.

    Hovedstridsvogner til Ukraina

    Det er litt uforståelig når Tyskland nøler med å levere Leopards hovedstridsvogn. Unnskyldninger er nødvendig for å vente på Amerika og ytterligere ugjennomsiktige argumenter. Bare krigen og Ukraina fortsetter, og for hver dag som går prøver aggressoren å annektere enda mer territorium. Men siden dette våpenet ikke er en angrepstank, men snarere et defensivt våpen, lurer man på hvorfor det må diskuteres så lenge. Det ville vært annerledes om vi snakket om jagerfly, som sikkert ville være egnet til å angripe nabolandet. Men Ukraina trenger slike stridsvogner som prøver å beskytte sin egen stat mot denne aggressoren og ikke nødvendigvis ønsker å angripe den. Hvis det er en trussel

    Enjoying the preview?
    Page 1 of 1