Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription . We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

Istoria alcoolului: Legătura dintre machiajul vechilor egipteni și whisky-ul de azi. Ep 1

Istoria alcoolului: Legătura dintre machiajul vechilor egipteni și whisky-ul de azi. Ep 1

FromHotNews.ro


Istoria alcoolului: Legătura dintre machiajul vechilor egipteni și whisky-ul de azi. Ep 1

FromHotNews.ro

ratings:
Length:
12 minutes
Released:
Jun 3, 2023
Format:
Podcast episode

Description

Aparent, între o practică veche de milenii din lumea antică egipteană și un produs relativ modern, whisky-ul, nu pare a fi nicio legătură. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre două practici diferite. Una, cea veche, a folosirii machiajelor, în timp ce aceea nouă privește distilarea și producerea unei băuturi alcoolice.
Distanța asta, atât temporală cât și practică dintre machiajele antice egiptene și whisky-uk de azi, este, așa cum spuneam, doar una aparentă. În fapt, dacă prima nu ar fi apărut, probabil că a doua nu ar fi existat. Sau, cel mult, ar fi apărut mult mai târziu.
Evident că drumul nu a fost unul simplu. În realitate, este mult mai sinuos decât vă imaginați. Și astea ne-am și propus, să vă purtăm prin lumea invențiilor antice, egiptene sau grecești, prin cele medievale, arabe sau europene, apoi către modul în care whisky-ul nu doar că a apărut în Europa, ci și cum și-a căpătat numele. Căci denumirea asta nu este una chiar atât de simplă. Ea are, de fapt, un înțeles mult mai profund decât vă imaginați. Ca de altfel, toată istoria din spatele acestei băuturi.
Dacă v-am trezit interesul pentru subiectul cu care deschidem această nouă serie de podcasturi „Scurtă istorie a alcoolului”, vă invităm atunci să urmăriți materialul audio pe care l-am pregătit pentru voi.
Story: Adrian Nicolae | Sound design: Adi Iacob
Released:
Jun 3, 2023
Format:
Podcast episode

Titles in the series (40)

Atunci când călătoresc, mulți oameni spun că pleacă undeva „să se deconecteze”. În realitate, o călătorie ar trebui să însemne o „reconectare” și nu o „deconectare”: o reconectare a noastră la civilizația umană, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos, la natură, locuri, oameni. Acesta este motivul pentru care am făcut acest podcast: încercăm să conectăm ascultătorii la locurile frumoase pe care le-am vizitat și care ne-au învățat câte ceva despre lumea în care trăim. De două ori pe lună, vă invităm să ascultați podcastul „Caia și Bejan. Călătorii”.