Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription. We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

Veste despre un podcast nou: Obiceiul pământului

Veste despre un podcast nou: Obiceiul pământului

Frommame


Veste despre un podcast nou: Obiceiul pământului

Frommame

ratings:
Length:
3 minutes
Released:
Jan 19, 2022
Format:
Podcast episode

Description

Obiceiul pământului este un proiect jurnalistic multimedia despre sclavia romilor și amprenta acelor 500 de ani asupra prezentului. Sclavia a început în 1385 și a fost abolită abia în 1856, timp în care romii au fost proprietăți ale statului român, ale bisericii și boierilor. Această traumă generațională este răscolită deseori de rasismul prezentului. Vindecarea necesită recunoaștere, reconciliere și măsuri reparatorii.În centrul proiectului se află podcastul Obiceiul pământului, o serie de 6 episoade audio publicate săptămânal începând cu 17 ianuarie 2022, care explorează memoria și influența celor 500 de ani de sclavie. Din decembrie 2021, am publicat eseuri scrise de cercetători, activiști, artiști care au investigat relația lor cu această istorie și continuăm și în 2022.

★ Support this podcast ★
Released:
Jan 19, 2022
Format:
Podcast episode

Titles in the series (52)

mame este un podcast produs de DoR în care reporterii Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu documentează cum arată azi maternitatea și lumea copiilor de toate vârstele. Tema muzicală este „A musical postcard” de Răzvan Gabăr. Identitate vizuală de Loreta Isac.