Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription . We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

Istorii Bizare: Tragedia de pe insula Clipperton

Istorii Bizare: Tragedia de pe insula Clipperton

FromHotNews.ro


Istorii Bizare: Tragedia de pe insula Clipperton

FromHotNews.ro

ratings:
Length:
11 minutes
Released:
Jan 6, 2023
Format:
Podcast episode

Description

Povestea insulei Clipperton și a ceea ce s-a petrecut acolo în puținul timp în care a fost locuită a fost și rămâne un exemplu elocvent pentru ceea ce înseamnă natura umană. Întâmplările de acum mai bine de un secol care s-au petrecut acolo au șocat lumea întreagă atunci când au apărut în presa vremii. De atunci, au rămas un reper în studiul comportamentului uman.

Ideea este că insula Clipperton este un atol minuscul, cu o arie de doar 6 kilometri pătrați, situat în imensitatea Oceanului Pacific. Cel mai apropiat punct de uscat se află la peste 1.000 de kilometri. Și totuși, insula a suscitat interesul a patru națiuni.

Una dintre ele a mers cel mai departe, și a trimis acolo 100 de coloniști, care să îi confirme posesiunea asupra acelui petic de pământ. Ce s-a întâmplat cu ei, și cu ce tragedie s-au confruntat, vă invităm să aflați în primul episod al seriei intitulată „Istorii bizare”. Azi, povestea tragică a insulei Clipperton.
Story: Adrian Nicolae | Sound design: Adi Iacob
Released:
Jan 6, 2023
Format:
Podcast episode

Titles in the series (40)

Atunci când călătoresc, mulți oameni spun că pleacă undeva „să se deconecteze”. În realitate, o călătorie ar trebui să însemne o „reconectare” și nu o „deconectare”: o reconectare a noastră la civilizația umană, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos, la natură, locuri, oameni. Acesta este motivul pentru care am făcut acest podcast: încercăm să conectăm ascultătorii la locurile frumoase pe care le-am vizitat și care ne-au învățat câte ceva despre lumea în care trăim. De două ori pe lună, vă invităm să ascultați podcastul „Caia și Bejan. Călătorii”.