Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription . We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

Istoria Mafiei - Mafia Evreiască | Cine erau Tigrii basarabeni

Istoria Mafiei - Mafia Evreiască | Cine erau Tigrii basarabeni

FromHotNews.ro


Istoria Mafiei - Mafia Evreiască | Cine erau Tigrii basarabeni

FromHotNews.ro

ratings:
Length:
14 minutes
Released:
Dec 24, 2022
Format:
Podcast episode

Description

Despre mafia evreiască s-a vorbit puțin. Este adevărat și faptul că a fost mai puțin spectaculoasă și ceva mai puțin sângeroasă decât cea siciliană sau cea irlandeză. Însă originile ei sunt unele dintre cele mai vechi din Europa și se regăsesc în migrația comunităților evreiești din Spania și Portugalia către Țările de Jos.
Apoi, odată cu secolul al XIX-lea, mafia evreiască se face simțită în Statele Unite ale Americii, dar și în Anglia. În cel de al doilea caz, o bandă deosebit de violentă transforma faimosul cartier londonez Whitchapel în propriul fief, cel din care încerca să se extindă mai apoi și în alte orașe britanice. Banda a purtat numele de Tigrii basarabeni și era formată în special, așa cum o spune și numele, din evrei originari din Basarabia.
Erau atât de puternici încât puteau aduna câteva sute de indivizi pentru luptele de stradă cu grupările rivale, lupte în care poliția se ferea să intervină. Controlau totul, de la distilerii ilegale, la jocuri de noroc, traficul de mărfuri din docuri și până la taxele de protecție pe care le încasau de la ai lor sau de la alții.
Despre această bandă, dar și despre cum a evoluat fenomenul crimei organizate evreiești de-a lungul timpului, aflați în acest ultim episod din podcastul dedicat Istoriei Mafiei.
Released:
Dec 24, 2022
Format:
Podcast episode

Titles in the series (40)

Atunci când călătoresc, mulți oameni spun că pleacă undeva „să se deconecteze”. În realitate, o călătorie ar trebui să însemne o „reconectare” și nu o „deconectare”: o reconectare a noastră la civilizația umană, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos, la natură, locuri, oameni. Acesta este motivul pentru care am făcut acest podcast: încercăm să conectăm ascultătorii la locurile frumoase pe care le-am vizitat și care ne-au învățat câte ceva despre lumea în care trăim. De două ori pe lună, vă invităm să ascultați podcastul „Caia și Bejan. Călătorii”.