Discover this podcast and so much more

Podcasts are free to enjoy without a subscription. We also offer ebooks, audiobooks, and so much more for just $11.99/month.

Familie sau carieră (invitat Gabriela Atanasov) • Borșul lu’ Marian ep. 22

Familie sau carieră (invitat Gabriela Atanasov) • Borșul lu’ Marian ep. 22

FromBorșul lu’ Marian


Familie sau carieră (invitat Gabriela Atanasov) • Borșul lu’ Marian ep. 22

FromBorșul lu’ Marian

ratings:
Length:
36 minutes
Released:
Apr 23, 2020
Format:
Podcast episode

Description

În zilele noastre, este important să știm cum să echilibrăm timpul dedicat familiei și timpul dedicat carierei, deoarece atunci când lucrurile încep să se clatine, una dintre acestea va avea de suferit.
Și da, ai dreptate. Crearea unui echilibru sănătos între viața profesională este o provocare reală. Ambele sunt importante și ne solicită timpul. Chiar dacă lucrezi de acasă în această perioadă sigur ți-ai dat seama până acum că acest lucru este la fel de adevărat pentru tine, cât este de adevărat și pentru cei care lucrează în continuare la birou. Soluția? Trebuie să fim proactivi și să luăm măsuri pentru a gestiona aceste provocări. Așadar, iată 5 modalități prin intermediul cărora poți realiza un echilibru profesional și personal:
1. Cea mai importantă regulă?
Primul și cel mai bun lucru pe care trebuie să îl înveți este cum să faci din timpul petrecut alături de familia ta prioritatea numărul unu. Locurile de muncă, prietenii și colegii vin și pleacă, dar familia va rămâne mereu lângă tine indiferent de situație. Prin urmare, familia ar trebui să fie pe locul unu în viața ta.
2. Când ești la birou, concentrează-te pe munca ta.
Dar, nu uita să ții cont și de ce se întâmplă acasă. Dacă lucrezi în weekenduri și de sărbători, când în sfârșit beneficiezi de câteva zile libere, asigură-te că vei petrece momente speciale cu familia și caută să compensezi timpul în care ai fost plecat.
3. Când stai cu familia, pune munca pe pauză.
Dacă ești acasă pentru a fi alături de familie, dar gândurile tale sunt în continuare la birou, prinse în task-uri și deadline-uri, atunci familia ta va ști că ești distras. Să fii prezent în viața ta este o artă. O artă pe care puțini reușesc să o învețe și să se bucure de ea.
4. Rămâi conectat cu partenerul tău.
Menține fluxul comunicării cu partenerul de viață și rămâi conectat cu el în fiecare zi prin apeluri telefonice, whatsapp, mesaje sau apeluri video. Majoritatea locurilor de muncă oferă o oră de pauză pentru prânz... Poți folosi acest timp pentru a merge acasă și a lua prânzul cu familia.
5. Nu poți turna dintr-o ceașcă goală.
Mulți oameni ignoră importanța timpului personal. Pentru a avea suficientă energie emoțională pentru cariera și familia ta, trebuie să te asiguri că ai timp pentru a face ceea ce iubești. Acest lucru te va ajuta să îți încărci bateriile și să rămâi concentrat.

---

Send in a voice message: https://anchor.fm/borsu-lu-marian/message
Released:
Apr 23, 2020
Format:
Podcast episode

Titles in the series (51)

Un podcast autentic românesc despre experiențe de viață, dezvoltare personală, productivitate și conținut new media, realizat de Marian Grosu. Mai mult decât o simplă experiență culinară, Borșul lu’ Marian este acru și aromat, bogat în legume și informații cool, dedicat în totalitate oamenilor cu poftă de transformare și dorință de creștere. Dă volumul mai tare și gustă în fiecare vineri din Borșul lu’ Marian!