Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Strania istorie a armelor secrete germane
Strania istorie a armelor secrete germane
Strania istorie a armelor secrete germane
Ebook428 pages6 hours

Strania istorie a armelor secrete germane

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Din 13 iunie 1944 si pana in 29 martie 1945, Londra, Anvers-ul si Liège au fost la cheremul bombelor zburatoare si al rachetelor germane. Zi si noapte, V-1si V-2, lasand in urma lor o lunga dara de foc, asemenea unor comete, au parcurs cerul semanand groaza si moartea in calea lor. Aceste arme de represalii, menite sa reaprinda flacara sovaitoare a unei victorii din ce in ce mai compromise, au ramas fara efect asupra cursului razboiului. Venisera prea tarziu!


Aceasta foarte stranie istorie a celui de-Al Doilea Razboi Mondial ne este prezentata aici, intr-o lumina noua, de catre Victor DEBUCHY. Originar din Pas-de-Calais, unde locurile de lansare a armelor secrete au inflorit precum margaretele pe pajiste, a trait nemijlocit operatiunea „Crossbow“. Spectator al primelor plecari ale bombelor zburatoare, martor al nasterii si al pieirii a ceea ce ar fi trebuit sa fie cea mai mare baza pentru rachetele naziste, Victor DEBUCHY contureaza, cu talentul sau de povestitor, scurta existenta a acestor arme revolutionare, care, la inceput, n-au fost decat un amuzament nevinovat pentru niste oameni priceputi, dar de care au stiut repede sa profite militarii indrazneti. STRANIA ISTORIE A ARMELOR SECRETE GERMANE este un tulburator roman de actiune si de spionaj, in care evolueaza o multime de personaje asupra carora destinul si-a pus amprenta. Arme blestemate, V-1 si V-2 i-au lezat pe sefi militari si politici aliati, semanand discordia in randul lor, fara sa-i scuteasca de aceeasi soarta pe adversarii acestora, care le-au folosit.
Cu ochiul unui observator competent, Victor DEBUCHY ne descrie in ce au constat aceste confruntari, in care visul, ambitia, ura si megalomania s-au infruntat cu nechibzuinta, ezitarea, scepticismul si trufia.
LanguageRomână
PublisherPublisol
Release dateMay 9, 2023
ISBN9786060981015
Strania istorie a armelor secrete germane
Read preview

Related to Strania istorie a armelor secrete germane

Related ebooks

Books Recommended For You