Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Miracolul telomerilor
Miracolul telomerilor
Miracolul telomerilor
Ebook522 pages9 hours

Miracolul telomerilor

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

V-ați întrebat vreodată de ce unele persoane de șaizeci de ani arată și se simt ca unele de patruzeci și vice-versa? Pe lângă ceilalți factori cunoscuți care afectează îmbătrânirea și îmbolnăvirea, dr. Elizabeth Blackburn a descoperit telomeraza, enzima care hrănește și întregește telomerii, protectorii moștenirii noastre genetice. Lungimea și sănătatea telomerilor sunt esențiale pentru sănătatea și longevitatea organismului uman.

Cartea ne arată că exercițiile fizice, calitatea somnului, alimentația și chiar anumite substanțe chimice ne afectează profund telomerii și că stresul cronic, gândurile negative, relațiile tensionate și chiar mediul social în care trăim au efecte negative asupra acestora.

Inspirându-se din ultimele cercetări științifice, autoarele prezintă liste de alimente sănătoase pentru telomeri, propun tipuri de exerciții fizice și mentale prin care să ne protejăm de stres și informații despre cum să ne protejăm copiii astfel încât aceștia să nu dezvolte telomeri scurți.
Este prima carte care explică modul în care îmbătrânim la nivel celular și cum putem să ne păstrăm sănătatea cromozomilor și a celulelor prin schimbări simple ale stilului de viață.

„Această carte este revoluționară prin faptul că transformă modul în care gândim despre sănătate, boală și moarte, prezentându-ne o imagine extraordinară a îmbătrânirii sănătoase. Importanța acestei cărți nu poate fi subliniată îndeajuns." - Dr. Dean Ornish, autor al bestsellerului The Spectrum, fondator și președinte al Institutului de Medicină Preventivă

„O sinteză excepțională de factori biologici și psihosociali care cresc longevitatea prin efectul pe care îl au asupra telomerilor. Aceste noi progrese ale cunoașterii îngăduie oamenilor să aibă o viață mai lungă și mai sănătoasă." - Albert Bandura, profesor emerit la Universitatea Stanford
LanguageRomână
Release dateFeb 14, 2023
ISBN9786067891171
Miracolul telomerilor
Read preview

Related to Miracolul telomerilor

Related ebooks

Books Recommended For You