Hipnoza in psihoterapie
Hipnoza in psihoterapie
Hipnoza in psihoterapie
Ebook551 pages15 hours

Hipnoza in psihoterapie

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Procesul hipnotic este unul complex şi variat ca trăiri, care de-a lungul timpului şi-a dovedit eficienţa în psihoterapie. Volumul de faţă porneşte de la ideea că hipnoza reprezintă o metodă adjuvantă cu caracter dinamic în contextul terapeutic. Caracteristicile legate de identificarea unui anume nivel de sugestibilitate, alături de manifestările trăite în stare de transă vor avea ecou diferit, în funcţie de fiecare client, cât şi de situaţia pe care acesta o aduce în cadrul terapeutic.

Volumul "Hipnoza în psihoterapie" contribuie la literatura de specialitate cu rezultate ale unora dintre ultimele cercetări în domeniu, prezintă modele inedite de scenarii de inducţie hipnotică şi de adâncire a transei, precum şi studii de caz elocvente pentru o serie de tulburări şi de conjuncturi întâlnite în cabinet. Este structurat într-o parte teoretică şi o parte practică, având numeroase exemple ce atestă aplicabilitatea hipnozei în multiple afecţiuni. Ca noutate, lucrarea de faţă abordează hipnoza în situaţii precum naşterea, infertilitatea, dependenţele, stima de sine scăzută, afecţiuni oncologice, tulburări de stres postraumatic şi nu numai. Volumul se adresează în primul rând specialiştilor şi apoi publicului larg, cu intenţia de a-l familiariza cu acest instrument de lucru activ în psihoterapie, care a fost şi rămâne hipnoza.


Irina Holdevici este profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, psihoterapeut şi formator în domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale şi hipnozei clinice, psiholog clinician şi psihoterapeut la clinica Eurosanity. A publicat peste 120 de studii şi 30 de cărţi de specialitate. În 2008 a fost distinsă cu premiul Academiei Române „Constantin Rădulescu Motru", pentru lucrarea "Consiliere şi psihoterapie în situaţii de criză".

Barbara Crăciun este lector universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, psihoterapeut şi formator în domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale şi hipnozei clinice. A publicat peste 40 de articole de specialitate în reviste naţionale şi internaţionale alături de cărţi de specialitate şi este redactor şef al revistei "Romanian Journal of Cognitive-Behavioral Therapy and Hypnosis".
LanguageRomână
PublisherEditura Trei
Release dateFeb 14, 2023
ISBN9786064000835
Hipnoza in psihoterapie
Read preview

Read more from Irina Holdevici

Related to Hipnoza in psihoterapie

Related ebooks

Books Recommended For You