Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Sfaturi Utile in Bucatarie: Sfaturi utile si practice, #1
Sfaturi Utile in Bucatarie: Sfaturi utile si practice, #1
Sfaturi Utile in Bucatarie: Sfaturi utile si practice, #1
Ebook153 pages1 hour

Sfaturi Utile in Bucatarie: Sfaturi utile si practice, #1

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

"Traim vremuri de cosmar 

Parca si omul e interimar 

Fa-ti tu un colt de paradis in casa 

Daca nu in dormitor, invita-i pe toti la masa."

Nu trebuie sa fii chef ca sa-ti incanti papilele gustative.

Nimeni nu s-a nascut invatat. Orice profesionist in arta culinara a pornit de undeva; poate de la o idee, un capriciu, un pariu, o dorinta sau o necesitate. 

Retetele nu sunt legi, unele sunt pretentii, altele mofturi, restul sunt gusturi.

Nu ai un ingredient prevazut de o anumita mancare?

Nu-l pune.

Este atat de simplu.

Fii deschis la minte si indraznet! Decide tu cantitatile, ingredientele, combinatiile, plantele aromatice si condimentele care se potrivesc, deoarece numai tu iti cunosti gusturile, nevoile si posibilitatile.

Poate ai alergii si intolerante alimentare si e musai sa tii cont de ele. 

Pune trup si suflet in ceea ce faci. 

Borsul prea iute?

Scoate cat de mult lichid poti din el si adauga apa.

Varza murata prea sarata?

Tine-o n apa rece. 

Unii dintre noi au foarte multe cheltuieli si nu-si permit sa risipeasca mancare. Ori poate evita sa faca asta pentru ca planeta noastra sufera destul. 

Tu poti inventa retete si manca ceva delicios in orice zi, odata ce inveti cum sa gatesti ce-ti place, cu ce ai in frigider sau camara.

De ce mâncarea n-are gust? 

Ce gresesc?

Cum remediez? 

Pot sa devin mai bun in bucatarie? 

140 de pagini cu idei de bucate savuroase pe care le poti prepara tu din ceea ce ai.  

Daca un singur om apreciaza, consider ca nu am muncit degeaba, dar stiu ca nu va fi doar unul. Pentru ca eu sunt, exista multi altii ca mine, care se incumeta sa mearga impotriva curentului si sa se impinga in afara zonei personale de confort.

Sa auzim numai de bine!

 

LanguageRomână
Release dateJan 31, 2023
ISBN9798215612781
Sfaturi Utile in Bucatarie: Sfaturi utile si practice, #1
Author

Cristina Gherghel

Cristina Gherghel, o scriitoare născută în vremuri comuniste în Gherăești, Neamț, este o călătoare a lumii, a minții și a sufletului uman. După ce a trăit în Italia între anii 2000 și 2010, și în Anglia între 2014 și 2022 (cu intermitență), la 41 de ani, Cristina și-a îndeplinit visul pe care l-a avut încă de la vârsta de 8 ani și a început să scrie și să publice cărți în ambele limbe: română și engleză. Între anii 2016 și 2019, a ales să publice sub numele prescurtat Cristina G., revenind la numele complet de familie, Cristina Gherghel, în 2022. Experiențele vieții și profesiile variate pe care le-a avut de-a lungul anilor i-au oferit o perspectivă profundă a sensibilității și respectului față de ceilalți. În 2023, Cristina s-a retras în Bulgaria, unde scrie în solitudine, departe de frenezia civilizației. Cărțile ei de auto-ajutor și dezvoltare personală sunt un testament al înțelegerii ei temeinice a complexității legăturilor umane. Abordează subiecte sensibile, cum ar fi discriminarea, abuzurile și manipularea, dar în același timp proclamă puterea motivației și a gândirii pozitive. Romanele și cărțile ei de memorii sunt nu doar psihologice, ci și motivante pentru cititorii ei. Cristina Gherghel este o voce eclectică răsunătoare și inspirațională în literatura contemporană. Dacă ești în căutarea unei călătorii literare captivante și dorești să descoperi universul fascinant al cărților și proiectelor hibride ale Cristinei, ești invitat să explorezi aceste linkuri: https://www.youtube.com/@cristina-gherghel https://www.blogger.com/profile/09734612303574078932 https://www.goodreads.com/author/show/23326982.Cristina_Gherghel

Read more from Cristina Gherghel

Related to Sfaturi Utile in Bucatarie

Titles in the series (1)

View More

Related ebooks