Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Prima impresie: Cum să găsim puncte comune de interes pentru a ne face plăcuți încă de la prima interacțiune cu o persoană
Prima impresie: Cum să găsim puncte comune de interes pentru a ne face plăcuți încă de la prima interacțiune cu o persoană
Prima impresie: Cum să găsim puncte comune de interes pentru a ne face plăcuți încă de la prima interacțiune cu o persoană
Ebook42 pages31 minutes

Prima impresie: Cum să găsim puncte comune de interes pentru a ne face plăcuți încă de la prima interacțiune cu o persoană

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Cu toții ne dorim să le facem o primă impresie bună oamenilor pe care îi întâlnim, fie la locul de muncă, fie în viața personală. Dar suntem atât de copleșiți de multele opinii convenționale despre cum să faci o impresie bună („Arată că ai încredere în tine”, „Stai drept”, „Prezintă-te cum trebuie”), încât adesea ne concentrăm prea mult asupra efortului de a face o impresie bună și uităm să facem o bună impresie cu adevărat. Ca să nu mai spunem că acest sfat este inutil dacă nu ai în mod natural încredere în tine... Ce șanse ai să capeți brusc încredere în tine? Nu prea multe.

În cel de-al doilea său curs realizat de Scribd Coach, psihologul clinician Saarim Aslam explică sistemul său simplu de a lăsa o primă impresie pozitivă pornind de la o premisă elementară: principalul lucru care stă la baza unei prime impresii bune este găsirea unor puncte comune de interes cu ceilalți. Aslam ne împărtășește modul în care ascultătorii pot stabili acele puncte comune în toate interacțiunile lor pentru a se prezenta într-un mod care trezește interesul celorlalți. El prezintă, de asemenea, trăsăturile comune ale oamenilor plăcuți, pașii concreți de urmat pentru a face o primă impresie bună, obiceiurile de ascultare și cum  să construim o relație bună, cum să ne simțim în largul nostru fiind asertivi, cum să lăsăm o impresie de durată și multe altele. Pe parcurs propune și exerciții, pentru a te ajuta să pui imediat în practică ceea ce ai învățat.

Data viitoare când trebuie să faci o primă impresie bună, ai încredere că știi cum să procedezi, datorită sfaturilor lui Aslam. Cursul Prima impresie este recomandat oricui dorește să-și ducă conversațiile la nivelul următor.

LanguageRomână
PublisherScribd Coach
Release dateFeb 14, 2023
ISBN9781094456874
Read preview

Related to Prima impresie

Related ebooks

Reviews for Prima impresie

Rating: 0 out of 5 stars
0 ratings

0 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

  Book preview

  Prima impresie - Saarim Aslam

  Lecția 1: Introducere

  Bună și îți mulțumesc pentru că mi te-ai alăturat. Sunt Saarim Aslam, iar acesta este cursul „Prima impresie. Cum să găsim puncte comune de interes pentru a ne face plăcuți încă de la prima interacțiune cu o persoană", realizat de Scribd Coach.

  Când mă gândesc la prima impresie pe care o facem, o amintire îmi apare limpede în fața ochilor: am zece ani și fac o simulare de interviu. Intru, dau mâna cu intervievatorul și totul s-a terminat. Profesorul îmi spune: „Nu trebuie să îi întinzi o mână moale celui cu care te saluți".

  Nu cred să mai fi fost vreodată așa de mâhnit. Profesorul acela mă blocase complet! Mă gândeam: „N-am decât zece ani, nu fi așa dur cu mine!".

  Dar nu a fost o experiență singulară, în ceea ce mă privește. Multă vreme le-am lăsat celorlalți cele mai proaste prime impresii. Fie spuneam ceva greșit, fie făceam ceva jenant sau stăteam liniștit într-un colț și nu mă băga nimeni în seamă.

  A fost nevoie să fac mari eforturi pentru a schimba situația și am reușit să aplic diferite tehnici pentru a face o primă impresie mai bună. În prezent, sunt psiholog clinician stagiar și scriitor. Am folosit ceea ce am învățat pe parcursul vieții și al studiilor mele pentru a scrie despre sănătatea mentală, psihologie și dezvoltarea personală.

  Problema e că există enorm de multe informații cu privire la cum să faci o primă bună impresie, ceea ce poate fi copleșitor. Începem să ne gândim prea mult la cum să facem o impresie grozavă, mai degrabă decât să facem cu adevărat o primă impresie grozavă.

  Găsesc o mulțime de sfaturi care spun lucruri precum „Arată că ai încredere în tine, „Stai drept sau „Prezintă-te cum trebuie". În esență, trebuie să ai încredere în tine pentru a face o primă bună impresie. Și, pe deasupra, trebuie să fie o impresie de durată.

  Dar ce faci dacă nu te-ai născut să ai încredere în tine? Cât de realist este să arăți plin de încredere în tine, dacă lucrul acesta nu vine de la sine?

  Pot să-ți spun chiar acum că principalul lucru care stă la baza unei prime impresii bune sau de durată nu este încrederea în sine, ci găsirea unor puncte comune de interes.

  Cursul de față te va ajuta să găsești aceste puncte comune de interes, învățându-te cum să te prezinți într-un mod care să îi atragă pe ceilalți. Vom vorbi despre trăsăturile comune ale oamenilor fermecători, despre cum să facem o primă impresie bună, cum să îi ascultăm pe ceilalți și cum să stabilim bune relații, cum să fim asertivi într-un

  Enjoying the preview?
  Page 1 of 1