Sa nu gresesti
Sa nu gresesti
Sa nu gresesti
Ebook532 pages8 hours

Sa nu gresesti

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

În Odiseea genomului, Dr. Euan Ashley, profesor de genetică la Stanford, prezintă într-un mod clar și accesibil implicațiile medicale ale secvențierii genomice. Medicii au acum, pentru prima dată, posibilitatea de a anticipa viitorul genetic al pacientului, de a diagnostica și preveni bolile înainte de a se declanșa și de a decodifica însăși esența umană.
Pasionat de subiectul cărții sale și totodată plin de compasiune pentru pacienții săi, autorul le face cunoștință cititorilor cu un grup dinamic de cercetători și medici-detectivi ai bolilor aflați în permanentă căutare de răspunsuri, precum și cu pacienți care pun la dispoziția comunității medicale viața și lupta lor pentru a obține un diagnostic și un tratament: de la fetița abia născută, a cărei inimă s-a oprit de cinci ori în prima zi de viață, la tânărul căruia îi creșteau tumori în inimă din cauza unei porțiuni lipsă din genomul său.
Autorul ne asigură că nu este departe ziua în care secvențierea genomului va fi disponibilă pentru toată lumea, în care tratamentele vor fi personalizate în funcție de fiecare pacient, iar medicina va putea decoda agenții patogenii chiar la nivelul genomului.
LanguageRomână
PublisherEditura Trei
Release dateDec 21, 2022
ISBN9786064017307
Sa nu gresesti
Read preview

Related to Sa nu gresesti

Related ebooks

Books Recommended For You

Reviews for Sa nu gresesti

Rating: 5 out of 5 stars
5/5

3 ratings0 reviews

What did you think?

Tap to rate

Review must be at least 10 words

    Book preview

    Sa nu gresesti - Lee Child

    UNU

    Aflaseră despre el în iulie și fuseseră înnebuniți de furie toată luna august. Încercaseră să-l ucidă în septembrie.