Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Jumatatea disparuta
Jumatatea disparuta
Jumatatea disparuta
Ebook393 pages7 hours

Jumatatea disparuta

Rating: 3.5 out of 5 stars

3.5/5

()

Read preview

About this ebook

Desemnată una dintre cele mai bune cărți ale anului 2020 de The New York Times, The Washington Post, Time, NPR, Entertaiment Weekly, USA Today, Vanity Fair, Harper’s Bazaar.

„Un roman fabulos despre iubire, supraviețuire și izbândă." – The Washington Post

Gemenele Vignes sunt de nedespărțit. Dar după ce cresc împreună într-un orășel din Sud, care adăpostește o comunitate de culoare, și fug de acasă la vârsta de 16 ani, nu doar viețile lor se despart, ci totul, inclusiv identitatea rasială.
Mulți ani mai târziu, una dintre surori se întoarce cu fiica sa în același orășel din Sud de care a încercat să scape. În alt capăt al țării, cealaltă soră se dă drept albă, iar soțul său alb nu știe nimic despre trecutul ei.
Totuși, deși sunt separate de nenumărați kilometri și de tot atâtea minciuni, soarta celor două rămâne strâns împletită.
Ce se va întâmpla când viețile propriilor fiice vor ajunge să se intersecteze?
Țesând laolaltă fire și generații diferite, din Sudul extrem până în California și din anii 1960 până în anii 1990, Jumătatea dispărută este în același timp o poveste de familie emoționantă și o explorare subtilă a problemelor legate de rasă, gen și identitate.

„Sinele nu te așteaptă undeva – trebuie să-ți creezi unul. Trebuie să creezi persoana care vrei să fii." – Brit Bennett

"O poveste universală – despre ceea ce înseamnă să exiști pur și simplu, să crești, să te definești și să te reinventezi, să-ți negociezi un loc în această lume. De asemenea, este o poveste profund americană, care abordează riguros prezentul și trecutul unei lumi dominate de probleme rasiale." - Entertainment Weekly

„Bennett îmbină magistral dinamismul construcției literare cu realitățile sociale și istorice pe care alege să le sondeze." – The New York Times

„Capodopera lui Bennett vorbește despre familie, identitate, rasă, istorie și conștiință – un adevărat triumf literar." – Elle
LanguageRomână
PublisherEditura Trei
Release dateJul 22, 2022
ISBN9786064015150
Jumatatea disparuta

Related to Jumatatea disparuta

Related ebooks

General Fiction For You