Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Sub Cortina de Fier: –
Sub Cortina de Fier: –
Sub Cortina de Fier: –
Ebook462 pages5 hours

Sub Cortina de Fier: –

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

ANDRADA COSTOIU este o scriitoare româno-americană care, în prezent, este Tobis Fellow la Universitatea Irvine, California. Rezultatele cercetărilor ei, care se concentrează pe probleme legate de drepturile omului, categorii sociale și identitate națională, au apărut în diverse publicații internaționale, cum ar fi Journal of Identity and Migration Studies, Cambridge Scholars Publishing. În plan literar este autoarea unui volum de poezii publicat în limba engleză și colaborează frecvent la diferite reviste literare (Spillwords Press, Visual Verse). Locuiește în California împreună cu familia sa. Facebook.com/Andrada Costoiu ; Uic.academia.edu/AndradaCostoiu
Romanul Sub Cortina de Fier este o poveste ficționalizată despre viața unei familii din ultimii 3 ani ai dictaturii comuniste. Ion, un arhitect în vârstă de 45 de ani, împreună cu soția și cu fetița lor de 7 ani, duc o viață normală, cu bucurii și lipsuri, așa cum era viața de la sfârșitul anilor 1980 în România. Accidentul de la Cernobîl și alte câteva evenimente fac ca nemulțumirea și furia mocnindă din interiorul lui Ion să iasă la suprafață, iar el să se revolte împotriva regimului comunist.
De la Bucureștiul anilor 1980, până la Aiud și la Revoluția Română din 1989, această carte vă va purta imaginația într-un trecut apropiat, prins în blocul de granit al istoriei românilor.
LanguageRomână
PublisherNiculescu
Release dateMay 20, 2022
ISBN9786063807558
Sub Cortina de Fier: –
Read preview

Related to Sub Cortina de Fier

Related ebooks

Historical Fiction For You