Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Ghidul Receptionerului
Ghidul Receptionerului
Ghidul Receptionerului
Ebook67 pages42 minutes

Ghidul Receptionerului

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

Ghidul receptionerului – este un ghid pe intelesul tuturor care cuprinde informatii pe care nu le inveti in scoli. Citeste-l si vei intelege de ce receptionerul joaca un rol deosebit de important in orice hotel.
Vei afla CUM SA ...
... faci mai multi bani prin cel putin patru moduri
... devii manager in cel mai scurt timp
... nu mai faci greseli la emiterea documentelor
... recunosti canalele de distributie
... fidelizezi oaspetii
... gestionezi overbooking-ul

... si multe altele din secretele industriei hoteliere. Cumpara, citeste si foloseste.

Hotelaria se numara printre cele mai vechi tipuri de afaceri din istorie. Industria ospitalitatii este printre cele mai dinamice industrii de pe planeta si este intr-o continua dezvoltare. Nevoia unui pat departe de casa a existat inca din vremea trocurilor.
Principalul scop al hotelurilor este sa ofere oaspetilor servicii de cazare, servicii de masa si bauturi (F&B sau food&beverage), entertainment, planificare de evenimente si banqueting. Scopul nu difera atat de mult in prezent fata de cel din timpurile stravechi, cand spatiile de cazare erau tranzitate de calatori, indeosebi comercianti.
Operatiunile unui hotel variaza in complexitate si costuri in functie de dimensiunea acestuia si de tipul serviciilor oferite. Complexitatea serviciilor oferite a luat amploare in ultimele decenii datorita globalizarii, fapt care a generat un numar mult mai mare de turisti. In prezent, hotelurile se diferentiaza prin caracteristicile zonei unde sunt amplasate.
Exemple:
– hotelurile destinate turistilor, precum cele situate in destinatii de vacanta, au facilitati pentru sederi lungi si sunt de tip resort;
– hotelurile de business, precum cele destinate segmentului corporate, se axeaza pe confort si facilitati precum Wi-Fi, mic dejun servit devreme si altele (pentru sederi de scurta durata);
– hotelurile de tranzit, in zonele cu trafic intens, ofera cazare pe un buget mai redus, iar facilitatile sunt restranse.

In Bucuresti, de exemplu, acestea coexista. In zona Centrului Vechi, hotelurile gazduiesc in proportie de 80% turisti straini veniti sa viziteze obiectivele turistice ale orasului. In alte zone predomina hotelurile de business, pentru ca sunt pozitionate in proximitatea marilor companii. Cele mai tranzitate sunt hotelurile mici, de cei care sunt in trecere prin oras sau au buget redus.

Hotelurile din destinatiile de vacanta sunt cele mai pline de viata pentru ca au activitate sezoniera si atrag foarte multi turisti. Datorita duratei mari a sejururilor, inovatia si complexitatea serviciilor oferite stau la baza acestui tip de turism.
Hotelurile nu seamana intre ele, chiar daca sunt in acelasi oras sau in aceeasi zona. Fiecare hotel are personalitate si se distinge prin diverse elemente proprii.

LanguageRomână
PublisherAdnana Matei
Release dateMay 12, 2022
ISBN9786060717478
Ghidul Receptionerului
Read preview

Related to Ghidul Receptionerului

Related ebooks

Books Recommended For You