Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Visul Care Ma Va Ucide
Visul Care Ma Va Ucide
Visul Care Ma Va Ucide
Ebook67 pages23 minutes

Visul Care Ma Va Ucide

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Cele zece poeme care il alcatuiesc poarta un epigraf programatic din Novalis
( ,,Visul ne arata in chip ciudat usurinta cu care sufletul nostru patrunde in orice obiect si se transforma in orice obiect.
Nu cumva este si dincolo o moarte, al carei rezultat este nasterea pe pamant ?”)
si reiau toate in tehnica muzicala, repetitiva, si dezvolta aceeasi obsesiva incercare de anamneza mantuitoare...

Onirica si halucinanta, somptuoasa, grava si solemna, de o mare forta evocatoare,
cartea semnata de Carmen Duvalma, savant orchestrata, se citeste ca un singur poem,
exact cum ai asculta o piesa muzicala, iar efectul lecturii este aidoma efectului muzicii: un vartej magic ravasitor care iti inalta sufletul deasupra iluziei mundane...

Cartea aceasta mi l-a reamintit pe genialul Petru Arustei si de asemenea m-a facut sa ma gandesc la Ioana Balan din zilele ei bune, cu capodopera ei, ,,Despicaturi”, carte inedita si in ziua de azi.

Autoare si a altor carti de poezie si de proza, Carmen Duvalma se va impune categoric in literatura romana ca un mare talent si credem ca este o onoare pentru orice editor sa-i tipareasca manuscrisele care asteapta cam de multisor sa iasa la lumina.

Ma bucur ca am citit cu un ceas mai devreme decat altii aceasta carte extraordinara.

LanguageRomână
Release dateMay 9, 2022
ISBN9786060712978
Visul Care Ma Va Ucide
Author

Carmen Duvalma

Carmen Duvalma ( n. 19 mai 1958, Iasi) este poeta, prozatoare si eseista.Este absolventa a Liceului real-umanist I.L.Caragiale din Bucuresti (1977).Licentiata a Facultatii de metalurgie a Institutului Politehnic din Bucuresti (1983) si a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti (2005).Doctor in filologie cu teza intitulata ,,Viziunea lumii in teatrul lui Eugen Ionescu”, sustinuta in aprilie 2010, in cadrul Scolii doctorale a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti.Debut cu poezie in S.L.A.S.T. (1989), iar cu proza in Contrapunct (1992). Colaborari cu poezie si cu proza la S.L.A.S.T., Contrapunct, Curierul National, Cuvintul, Luceafarul, LITERE, Longitudini, Climate literare.Prezenta cu eseuri, articole in Contemporanul ideea europeana, LITERE, Revista noua Campina, revista AGERO-Stuttgart, Feed Back, www.poezie.ro si in volumele colective ale unor colocvii si simpozioane nationale sau internationale.A publicat poeme haiku in reviste internationale de limba engleza, precum Autumn Moon Haiku, Cattails Journal, Failed Haiku Journal si in antologiile The Red Moon Anthology of English Language Haiku 2019 (Red Moon Press, 2020) si The 2020 Dwarf Stars Anthology: The best Science Fiction, Fantasy and Horrror Short Poetry of 2019 ( Science Fiction & Fantasy Poetry Association, 2020).

Related to Visul Care Ma Va Ucide

Related ebooks

Poetry For You