Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Iubesc
Iubesc
Iubesc
Ebook31 pages33 minutes

Iubesc

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Poem de iarna nud albastra

N-a fost demult o iarna ca asta. Ninge, ninge neobosit, din cerul de plumb, ninge perdea deasa. Nimeni pe drum. Vreau sa fiu singura, doar eu si cu mine, in mijlocul pustietatii de aici. Nu vreau decat sa-mi pot goli sufletul. Vreau liniste. Ninge, ninge mult peste campul intins. Crengile copacilor goi zvacnesc din cand in cand sub un vant nevazut, strecurat printre turturi, promoroaca si ger. Cine sa iasa pe o vreme ca asta? Ninge ireal, ninge ideal, ninge frumos pentru oricine se uita la iarna cu emotia unui suflet dezmortit. Pentru mine ninge gol.

...

Am aripi de fluture si cand ma rasucesc in somn ma trezeste fosnetul lor.

Ma rasucesc in jumatatea goala a patului si cu aripile pe perne incep sa te cladesc in gand, aproape, din ce in ce mai aproape, pana ma invelesc din nou in vis. E complicat, crede-ma, chiar nu e usor sa aduni repede, pana sa ajungi sa te dezmeticesti, atata amar de celule si gusturi si tresariri, contur si puls, toate la un loc, fara sa faci aripile sa-ti fosneasca. Habar n-ai...

Apoi, in arcul spinarii tale imi fac cuib si ma infasor usor sa nu te tulbur si ma intorc din nou la somn, cu grija sa nu ma rasucesc iar, sa ne trezeasca pe amandoi fosnetul.

Daca te intrebi cum reusesc sa fac asta, inseamna ca nu ai inteles. Cam asa sunt toate noptile fara tine, inca de cand nu stiam ca te stiu pe derost si am invatat sa dorm pe aripi.

LanguageRomână
PublisherSilvia Osman
Release dateMay 2, 2022
ISBN9786060712817
Iubesc
Author

Silvia Osman

Debut literarPremiul national Tinere Condeie pentru povestirea Harun Al-Rashid s-a intors (proza)Debut in revista (poezie)SUA:1997 – 2000 – poeme publicate in Revista studenteasca The Rambler, SUNY Farmingdale, New York, USARomania:2003/5 – poeme publicate in Radacini, Oglinda Literara, Romania Literara, Luceafarul, OrizontDebut editorialPoeme, Editura Brumar, 2005Debut in dramaturgiePremiul pentru debut in dramaturgie acordat de Institutul Jean Bart, pentru piesa Te iubesc (2011), jucata pe scena teatrului Jean Bart din Tulcea, in regia lui Remus Bogdan Vlasceanu (2011/2012; 2012/2013)Premiera Beckett, Catastrophe, in Romania, in adaptare, regie artistica si scenografie proprie, regie scenica semnata alaturi de Ioan Carmazan (Spectacolul Beckett si Orwell in licitatie la GoldArt)Volume publicatePoeziePoeme (Brumar, 2005) – ilustratii Octavia TaralungaNu s-a intamplat nimic (Brumar, 2007) – ilustratii Alina AntemirPasari de hartie (Brumar, 2012) – ilustratii Andrea KilpertZei de lut (in curs de aparitie, 2021) – ilustratii Anna Renee KilpertHaiKu mine (in curs de aparitie, 2021, Brumar) – ilustratii Andreea Ioana TrandafirPoem in prozaPoem de iarna nud albastra (poem in proza, Editura Universitara, 2011)Volume de critica literaraThe Wasteland, A Symphony Poem (Editura Universitara, 2008)Ne vedem la seminar (Editura Universitara, 2009)Discourse Analysis (Editura Universitara, 2015)Teatrul lui Samuel Beckett – Punte intre Lume si Scena (Editura Universitara, 2013)Traduceri literareCitind Lolita in Teheran, de Azar Nafisi* traducere, adaptare si note, pentru RAO, 2008* traducere, adaptare si note, pentru Polirom, 2018Editare si coordonare volume colectiveOrdering Chaos (Editura Universitara, in curs de publicare, 2021)Insight Inn (Editura Universitara, 2020)In Sync (Editura Universitara, 2019)Dreams and Walls (Editura Universitara, 2018)The World Against All Odds (Editura Universitara, 2017)The World is Mine (Editura Universitara, 2016)Tales of an Odd City (prefata semnata de Felix Nicolau, Editura Universitara, 2012)A Grain of Thought (Editura Universitara, 2012)

Related to Iubesc

Related ebooks

Poetry For You