Spioni la Vatican
Spioni la Vatican
Spioni la Vatican
Ebook330 pages7 hours

Spioni la Vatican

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Non abbiate paura! Nu vă fie teamă!

Cuvintele rostite de papa Ioan Paul al II-lea în octombrie 1978, la inaugurarea pontificatului său, aveau să trezească în sufletele polonezilor și ale tuturor celor oprimați de comunism dorința de a fi liberi și curajul de a lupta pentru libertate. În următorii ani, papa a devenit cel mai puternic simbol al luptei anticomuniste. Uniunea Sovietică îl considera pe Ioan Paul al II-lea (și, implicit, Biserica Catolică) o amenințare la adresa stabilității în Europa de Est și inamicul numărul unu al statului. Deloc surprinzător, KGB-ul a pus la punct o rețea impresionantă de spioni și agenți dubli și chiar a încercat să-l asasineze pe papă.

Paradoxal însă, cu cât erau mai persecutați pentru credința lor, cu atât oamenii erau dispuși să-și riște viața pentru libertate. Dovezile lor de curaj sunt impresionante, așa cum impresionante sunt, dar în sens negativ, cazurile preoților care și-au trădat biserica, trecând de partea celui mai mare dușman al acesteia, regimul comunist.

Jurnalist și ofițer în rezervă al serviciului de informații al Armatei SUA, John Koehler prezintă cititorilor documente și transcrieri ale unor stenograme necunoscute până acum, realizând o cronică fără precedent a Războiului Rece dus de URSS împotriva Bisericii Catolice și contribuind, astfel, decisiv la cunoașterea istoriei secolului XX.

LanguageRomână
Release dateJun 14, 2016
ISBN9786062100025
Spioni la Vatican
Read preview

Related to Spioni la Vatican

Related ebooks

Books Recommended For You