Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Noduri
Noduri
Noduri
Ebook147 pages3 hours

Noduri

Rating: 4.5 out of 5 stars

4.5/5

()

Read preview

About this ebook

Dacă tu ai uitat, distinse domn, îți amintesc eu: sunt soția ta.” Astfel începe scrisoarea pe care Vanda i-o scrie soțului ei care a plecat de acasă, lăsând-o pradă unei furtuni de furie neputincioasă și unor întrebări cărora nu le găsește răspuns. S-au căsătorit de tineri la începutul anilor șaizeci, din dorința de a fi independenți, dar apoi lumea din jurul lor s-a schimbat, și faptul că la vârsta de treizeci de ani au o familie de întreținut devine un semn de rămânere în urmă, mai degrabă decât de autonomie. El s-a stabilit acum la Roma, îndrăgostit de grația blândă a unei necunoscute, alături de care zilele sunt mereu vesele, iar ea a rămas în Napoli cu copiii lor, măsurând tăcerile îndelungate și amploarea înstrăinării.
Ce suntem dispuși să sacrificăm, ca să nu ne simțim prinși în capcană? Și ce pierdem, când alegem să ne întoarcem? Pentru că nimic nu este mai radical decât abandonul, dar nimic nu rezistă mai bine trecerii timpului decât acele legături invizibile care îi unesc pe oameni. Și uneori un simplu gest este suficient pentru a scoate la iveală ceea ce am încercat să lăsăm deoparte.
Domenico Starnone ne oferă o poveste emoționantă și intensă, povestea unei evadări, a unei întoarceri, povestea tuturor eșecurilor, cele care par insurmontabile și cele care ne însoțesc o viață întreagă. Noduri este un roman provocator și fascinant despre căsnicie și familie, scris de unul dintre cei mai de succes autori italieni contemporani.

„Noduri este un roman ingenios construit, asemănător unui puzzle.”
The New Yorker

„O meditație subtilă, uimitoare despre căsnicie, fidelitate, sinceritate și adevăr.”
Kirkus Reviews

„Noduri este cel mai emoționant roman al lui Domenico Starnone.”
The New York Times

„Noduri este un studiu plin de măiestrie asupra trecerii timpului.”
National Post (Canada)

LanguageRomână
Release dateMay 26, 2020
ISBN9786063356582
Noduri
Read preview

Related to Noduri

Related ebooks

Historical Fiction For You