Procesul
Procesul
Procesul
Ebook260 pages4 hours

Procesul

Rating: 4.5 out of 5 stars

4.5/5

()

Read preview

About this ebook

Chiar în ziua în care împlinea treizeci de ani, Josef K., prim-procurist bancar şi celibatar, este arestat, fără să i se aducă la cunoștință motivul arestării, de doi agenți ai unei agenții nespecificate. Din acel moment, viaţa lui se schimbă ireversibil. Judecat de un tribunal aflat într-o clădire cu aspect deplorabil, lui K. nu i se aduce nici o învinuire, deși toată lumea îl consideră vinovat.
Totul este halucinant și ireal, iar K. va încerca în mod disperat să afle adevărul despre ceea ce i se întâmplă, pentru ca, în cele din urmă, să fie ucis „ca un câine“.
Cel mai cunoscut roman al lui Franz Kafka, Procesul, a devenit faimos la scurt timp după publicarea postumă, influenţând scriitori precum Jean-Paul Sartre, Albert Camus sau Gabriel García Márquez şi intrând în canonul literar major al modernităţii.
Kafka este cel mai mare scriitor de limbă germană al timpului nostru. Poeți precum Rilke, romancieri precum Mann par fie să pălească în comparative cu el, fie să radieze o lumină puternică, dar artificială. (Vladimir Nabokov)
Cu cât opera e mai desăvârșită, cu atât mai puțin ne trimite spre autorul ei. [...] Franz Kafka este scriitorul care și-a consumat experiența de viață în asemenea măsură, încât referirea la biografie devine superfluă. (Martin Walser)

LanguageRomână
Release dateApr 15, 2020
ISBN9786063354175
Procesul
Read preview

Related to Procesul

Related ebooks

Books Recommended For You