Adevărul despre viața eternă: Seria de viață creștină, #5
Adevărul despre viața eternă: Seria de viață creștină, #5
Adevărul despre viața eternă: Seria de viață creștină, #5
Ebook89 pages1 hour

Adevărul despre viața eternă: Seria de viață creștină, #5

Rating: 0 out of 5 stars

()

Read preview

About this ebook

Problema vieții veșnice – unde și cum ne vom petrece eternitatea – este cea mai importantă problemă cu care ne vom confrunta în viață. Diferența dintre consecințele pentru noi, dacă primim viața veșnică sau dacă nu o primim, este cât se poate de extremă. Mai mult, va trebui să trăim cu consecințele pentru totdeauna.

 

Isus ne spune că intrarea în viața veșnică este dificilă: mulți vor căuta să intre și nu vor putea.

 

Încercă-te să intri prin ușa îngustă. Pentru mulți, vă spun, vor căuta să intre și nu vor putea. (Luca 13:24)

 

Costul eșecului de a intra în viața veșnică este atât de mare încât am fi dincolo de prostie să nu căutăm adevărul despre viața veșnică cu o diligență proporțională. Adevărul despre viața eternă este scris pentru a ajuta în această căutare.

 

A:Viata eterna

 

Ne ajutăm în mod semnificativ să găsim calea care duce la viața eternă, de căutând ceea ce viața veșnică este. Acest pas simplu este ușor de trecut cu vederea. O bună înțelegere a ceea ce este viața eternă ne ajută să găsim calea care duce spre ea, să percepem statutul nostru în raport cu acea cale și să percepem statutul nostru în raport cu viața eternă.

 

Există un tip de viață disponibil pentru noi cu care nu suntem născuți. Această viață este caracterizată de shalom - iubire, pace, adevăr și libertate - inclusiv libertatea de teamă și anxietate. Aceasta este viața veșnică și putem participa acum la ea în timpul vieții noastre temporale. Dumnezeu ne dă viața veșnică prin Cuvântul său.

 

B:Starea noastră actuală

 

Ne naștem cu un tip de viață caracterizat de dorințe corupte. Aceste dorințe nasc moartea și sunt incompatibile cu viața veșnică. Pentru a primi viața veșnică, trebuie să îndepărtăm dorințele corupte din ființa noastră.

 

C:Dispoziția lui Dumnezeu

 

Dumnezeu ne-a dat dispoziție pentru a ne ajuta să îndepărtăm dorințele corupte, să devenim compatibili cu viața eternă și să o primim. Dumnezeu își trimite Duhul Adevărului pentru a ne călăuzi în tot adevărul. Dacă îl întrebăm, îl va trimite să ne îndrume spre adevărul vieții veșnice. Dumnezeu ne-a dat adevărul și în 1 Ioan care ne ajută să știm dacă am primit viața veșnică.

 

D:Ce trebuie să facem?

 

Trebuie să intrăm într-un nou legământ cu Dumnezeu prin care ne ajută să îndepărtăm dorințele corupte, să devenim compatibili cu viața eternă și să o primim. Trebuie să fim curățați de păcatul cauzat de dorințele corupte și să semănăm Cuvântul lui Dumnezeu în inimile noastre, astfel încât să poată produce viață eternă în noi.

LanguageRomână
PublisherAlton Danks
Release dateMay 14, 2020
ISBN9781948081511
Adevărul despre viața eternă: Seria de viață creștină, #5
Read preview
Author

Al Danks

I am the author of the web site perfectingprayer.com. I am also the author of the books The Guiding Into Truth Work of the Holy Spirit, Effective Prayer, Ceased From Sin: Living To Do God's Will, Spiritual Warfare: Sowing, The Truth About Eternal Life, and Go the Way You Should Go.

Read more from Al Danks

Related to Adevărul despre viața eternă

Titles in the series (10)

View More

Related ebooks

Books Recommended For You