Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Unavailable
Mandrie si prejudecata
Unavailable
Mandrie si prejudecata
Unavailable
Mandrie si prejudecata
Ebook458 pages9 hours

Mandrie si prejudecata

Rating: 0 out of 5 stars

()

Currently unavailable

Currently unavailable

About this ebook

MANDRIE SI PREJUDECATA, publicat pentru prima oara pe 28 ianuarie 1813, este cel mai cunoscut si apreciat roman scris de Jane Austen si, totodata prima comedie romantica din istoria romanelor.


In acelasi timp a devenit unul dintre cele mai citite si vandute romane din istorie. Autoarea a lucrat la el intre 1796 si 1797 sub titlul provizoriu FIRST IMPRESSIONS. Asemeni volumelor SENS AND SENSIBILITY (Dragoste si ratiune) si NORTHANGER ABBEY (Manastirea Northanger) activitatea de creatie s-a desfasurat in Steventorn, Hampshire. Titlul final i-a fost inspirat din volumul CECILIA de Fanny Burney, pe care Jane Austen o admira foarte mult.


"Este un adevar universal recunoscut ca un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevasta". Este fraza memorabila cu care incepe volumul si piatra de temelie a intregii intrigi. Este povestea independentei si curajoasei Elizabeth Bennet, una dintre cele cinci surori care trebuie sa ia in casatorie pe bogatul dar arogantul Mr. Darcy. Ceea ce urmeaza este una dintre cele mai frumoase, amuzante, naturale si incantatoare, inteligente, savuroase curtare cunoscuta in literatura, scrisa de talentata Jane Austen, la numai 21 de ani! Este unul dintre cele mai ecranizate romane din istoria literaturii.

LanguageRomână
PublisherAldo Press
Release dateApr 25, 2012
ISBN9789737010605
Unavailable
Mandrie si prejudecata
Author

Jane Austen

Jane Austen was born in 1775 in rural Hampshire, the daughter of an affluent village rector who encouraged her in her artistic pursuits. In novels such as Pride and Prejudice, Mansfield Park and Emma she developed her subtle analysis of contemporary life through depictions of the middle-classes in small towns. Her sharp wit and incisive portraits of ordinary people have given her novels enduring popularity. She died in 1817.

Read more from Jane Austen

Related to Mandrie si prejudecata

Related ebooks

Classics For You