Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

Manipulatorul de azi si de maine
Manipulatorul de azi si de maine
Manipulatorul de azi si de maine
Ebook240 pages4 hours

Manipulatorul de azi si de maine

Rating: 4 out of 5 stars

4/5

()

Read preview

About this ebook

În vremurile traversate, când nevoia de repere morale pare că a fost deja abandonată, când oamenii onești din această țară abia mai disting limita dintre moral și imoral, când decadența tinde să ne subjuge pe mulți dintre noi, manipulatorii care-și sporesc prestigiul în funcție de numărul și statusul victimelor sunt luați drept modele de către copiii noștri. Înspăimântător mai este însă ceva. Că încă nu și-au atins apogeul, că cel mai probabil o vor face în curând, atunci când vor descoperi și vor învăța să folosească întregul arsenal existent unde manipularea reprezintă doar o rotiță dintr-un angrenaj diabolic. Or, dacă acum supun și controlează
destine fără remușcări, fără regrete și fără apăsări, ceea ce ar trebui să ne frământe pe toți este ce vor mai pune la cale de acum înainte, fiindcă, într-o normalitate deliberat confuză, cu certitudine tuturor ne va fi tot mai greu să găsim pe cineva cu care să purtăm o discuție sinceră. Cu atât mai dificil să descoperim colegi sau prieteni pe care să ne putem baza, formatori de opinie onești sau chiar parteneri de viață care să nu mimeze sentimentele trăite. Firește, manipulatori de tipologii diferite întâlnim peste tot. Pe stradă, în centrele comerciale, în mijloacele de transport, acolo unde cei mai mulți dintre ei sunt ușor de sesizat. Tocmai de aceea, ajuns la momentul retrospectivei, nu mi-am propus să mă refer la aceștia, ci la cei din avangarda lor care construiesc în timp relația personală cu victima, care excelează în arta prefăcătoriei și poartă în 16 buzunarul din dos instrumente distrugătoare perfide. Cu cât sunt mai joviali și simpatici, cu atât sunt mai penetranți, cu cât sunt mai afectuoși și iubitori, cu atât sunt mai vătămători. Și atenție, după cum spuneam, încă nu s-au desăvârșit. În curând vom avea de-a face cu acest tip de manipulator, de departe cel mai perfid și periculos dintre toți, pe cât de eficient pe atât de nociv, care ne va lua pe nepregătite. Doar în carcasa lui embrionară, sub măști atrăgătoare și convingătoare, unii dintre noi l-au întâlnit deja printre amici, colegi, parteneri sentimentali, decidenți și așa mai departe.
Toate acestea, dar și încercarea de a le anticipa mutările, sunt motivele pentru care m-am hazardat la o abordare tranșantă, sub îndemnul desprinde-te de ei, recâștigă-te pe tine, plecând, dacă vreți, de la o comparație între manipulatorii de azi și cei de mâine, care tind să se nască. Ce instrumente folosesc sau pot folosi, cum anume se insinuează și seduc interlocutorul, cum își camuflează interesul față de persoana vizată, cum preiau sub control captura și cum am putea să-i contracarăm sunt întrebări la care am să încerc să ofer răspunsurile așteptate dintr-o perspectivă personală, bazată pe acumulările dintr-o viață de om greu încercat.

LanguageRomână
PublisherPublishdrive
Release dateNov 5, 2017
ISBN9786067380521
Manipulatorul de azi si de maine
Read preview

Related to Manipulatorul de azi si de maine

Related ebooks

Politics For You