Discover millions of ebooks, audiobooks, and so much more with a free trial

Only $11.99/month after trial. Cancel anytime.

H. C. Andersen Basme
H. C. Andersen Basme
H. C. Andersen Basme
Ebook49 pages14 minutes

H. C. Andersen Basme

Rating: 5 out of 5 stars

5/5

()

Read preview

About this ebook

Cartea cuprinde trei poveşti foarte frumoase. „Păstoriţa şi Hornarul” este o poveste veselă care descrie peripeţiile unor figurine din porţelan, care locuiau pe o comodă veche. „Fetiţa cu chibrituri” este o istorie tristă a unei fetiţe, care de Crăciun vinde chibrituri. „Boabe de mazăre” este o poveste despre o fetiţă bolnavă, în viaţa căreia într-o bună zi a apărut un bob de mazăre. Toate basmele sunt însoţite de ilustraţii frumos colorate.


 


Basmele lui Andersen este o colecţie de cele mai cunoscute şi îndrăgite poveşti citite de veacuri întregi. Sunt istorioare pline de magie, care cuprind cele mai importante adevăruri şi valori morale. Lumea poveştilor lui Andersen uimesc curiozitatea copiilor modern, aşa cum odinioară a părinţiilor, bunicilor şi a străbunicilor lor....


 


Păstoriţa şi Hornarul


Eroii acestei poveşti sunt figurine de porţelan: Păstoriţa, Hornarul şi Chinezul bătrân, care doreşte, ca frumoasa Păstoriţă să rămână soţia unui soldat sculptat. Fata nu este de acord, deoarece inimioara ei mică este de mult ocupată de către Hornar. Ce se va întâmpla în continuare? Citiţi singuri. Poveştile sunt completate cu ilustraţii frumos colorate.


 


Fetiţa cu chibrituri


Este una dintre cele mai cunoscute poveşti, pe care ar trebui să o citească fiecare copil. Este o poveste despre o fetiţă săracă, care în noaptea friguroasă de Crăciun încearcă să vândă chibrituri trecătorilor de pe stradă.


Care va fi soarta fetiţei? Citiţi singuri. Poveştile sunt completate cu ilustraţii frumos colorate.Boabe de mazăre


Este o poveste despre un bob mic de mazăre, care cade într-o crăpătură de pe mansarda unei case. Acolo locuieşte o femeie cu fiica ei Carolina. Fata de mult este bolnavă şi din această pricină de mult timp nu părăseşte patul. Carolina cu curiozitate observă planta, care creşte din bob. Ce se va întâmpla în viaţa fetiţei? Citiţi singuri. Povestea este însoţită de ilustraţii frumos colorate.

LanguageRomână
PublisherPublishdrive
Release dateJan 9, 2012
ISBN9788377726419
H. C. Andersen Basme

Related to H. C. Andersen Basme

Related ebooks

Children's Fairy Tales & Folklore For You